1.9 d neden böyle

azman35

Azimli Üye
Merhaba arkadaşlar bende 2003 doblo 1.9D var yani düz motor fakat araç 1.9 olmasına ragmen afedersiniz ölmüş eşşek gibi gidiyor.. bu arabalar böylemi yoksa bizim arabadamı bir sorun var 1. viteste 15km yi geçmiyo inliyo 100ze gelene kadar ter töktürüyor resmen bana..

azman35 tarafından yazılan metin:
Merhaba arkadaşlar bende 2003 doblo 1.9D var yani düz motor fakat araç 1.9 olmasına ragmen afedersiniz ölmüş eşşek gibi gidiyor.. bu arabalar böylemi yoksa bizim arabadamı bir sorun var 1. viteste 15km yi geçmiyo inliyo 100ze gelene kadar ter töktürüyor resmen bana..

azman bu arabalar turbolu değildir.65 hp motor gücüne sahiptir.ancak bu düşük motor gücüne rağmen yüksek torku sayesinde ilerler!

torku yüksek beygir gücü düşük araçların ivmeleri yüksek son hızları düşük olur.bu yüzden sen arabayı 15 km ye kadar zorlama!

1 le kalk 2 ile devam et!sonuçta bunlar ticari arça ve senin kullandığında bunların içerisindeki "en ticari" araç!

daha öncede yazdım ferrari gibi değil beyler otobüs gibi!kamyon gibi,ağır ağır!

ama bi bak siyah duman atma varsa arabanda o zaman inceden bi enjektör,pompa bakımına hazırlan!

bu arada 650 ytl masraf yaptım gecen hafta motor yağı yağ keçeleri frenleri triğer kayışı falan yeni değişti

fakat dün yağına baktıgımda yağ baya bir eksikti 1 litre yağ ekledim şuan tamam

1.9 dobloların hantal olduğunu daha önce duymuştum , demekki turbosu yokmuş o yüzden oyle , turbo olmayan araç kolay kolay hızlanamaz , bu devirde turbosuz arabada kullanılmaz , benim bi arkadaşda 85 model mercedes var 2 bin motor 160 beygir ama turbosu yok araba aynı senin dediğin gibi 1. vides en fazla 15-20 turbosuzlukdan kaynaklanıyor .

bu arada 650 ytl masraf yaptım gecen hafta motor yağı yağ keçeleri frenleri triğer kayışı falan yeni değişti

yağ felan eksildiyse bi yerde felan kaçak olabilir.......

düz dizeller hantal oluyor.
geç hızlanma ve son hızları kötü tarafları.

durdugu yerde gaz veriyorum egsoz yer zeminini siyah yapıyor kurum atıyor sanki

raptor usta carbon clean dedikleri olay bunu çözmez mi?

kardelenkurt tarafından yazılan metin:
durdugu yerde gaz veriyorum egsoz yer zeminini siyah yapıyor kurum atıyor sanki

raptor usta carbon clean dedikleri olay bunu çözmez mi?
Muratım arkadaşın aracındaki sorunu tam olarak bilemiyoruz ama kanımca enjektör veya pompa sorunu olabilir....tabiiki carbon clean fayda eder ama bozuk bir enjektöre veya presyonu düşük bir poımpa varsa ona fayda betmez ............

aga pompayla ilgili sorunlara carbon clean in çok bi etkisi yok.çünkü kurunlanma pompada olmaz.pompada en fazla çökeltiden kaynaklanan sorun varsa vardır.o da basit bi sorundur bu kadar ilerletmez!en fazla sallarsın bi tane yakıt sistemi temizleyici katkı pırıl pırıl eder.

ama enjektörlerle ilgili sorunlarda carbon clean etkilidir.tabi onunda etkisi belli bi yere kadar.püskürtme özelliğini kaybetmiş bi enjektörde çok etkili olmaz.

zaten 60 bin km de bir carbon clean yaptırmamışsan o araca carbon clean tavsiye edilmiyor.

arkadaşın yakıt sistemini ve özellikle pompa ve enjektörleri elden geçirmesi,tamir ve ya bakımla olmuyorsa değiştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

tabi işin rengi daha çok servise gidince belli olur.

Merhaba arkadaşlar bugün enjektörler ile pompayada baktırdım bir şey yok herşey normal denildi...temizlediler ettiler ama nafile sonuç yine hantal yine hantal... Satıp Turbolusunu almak en iyisi sanırım.. kaça gider bu araçların piyasası nette baktım düz dizelde pek yok..

araçım 2003 full camlı koltuklu
çift sürgülü kapı
jelik cantlı (sonradan takılma)
klima
elektirikli cam
hidrolik direksiyon
150.000 kmde kazası yok boyası yok içi dışı temiz bir araç

şuanki değeri nedir satsam ben 2010 kasım ayında 13.250 ye aldım

RAPTOR tarafından yazılan metin:
aga pompayla ilgili sorunlara carbon clean in çok bi etkisi yok.çünkü kurunlanma pompada olmaz.pompada en fazla çökeltiden kaynaklanan sorun varsa vardır.o da basit bi sorundur bu kadar ilerletmez!en fazla sallarsın bi tane yakıt sistemi temizleyici katkı pırıl pırıl eder.

ama enjektörlerle ilgili sorunlarda carbon clean etkilidir.tabi onunda etkisi belli bi yere kadar.püskürtme özelliğini kaybetmiş bi enjektörde çok etkili olmaz.

zaten 60 bin km de bir carbon clean yaptırmamışsan o araca carbon clean tavsiye edilmiyor.

arkadaşın yakıt sistemini ve özellikle pompa ve enjektörleri elden geçirmesi,tamir ve ya bakımla olmuyorsa değiştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Kanka bende aynı şeyi yazdım presyonu kalmamış pompaya ve bozuk enjektöre faydası olmaz diye yazdım zaten okumadınmı.............

yağ eksikti derken yağ çubuğunun neresindeydi yağ?

bu araçlar yağ işinde biraz hassastır.4.5 litre bi yağ kullanıyor zaten.bunlarda 10 bin km de yarım litreden fazla yağ eksiltme varsa bir sorun var demektir.ya contalardan ya filtreden ya keçelerden sızdırıyordur!son ihtimal yağ yakıyordur ki yağ yakıyorsa rektefenin yolu görünür.

bu yazdıklarım turbo araçlar için geçerli değildir.özellikle 1.3 mjetler zaten toru topu 3 litre yağ kullanıyor.yağ kaçağı sıkıntınız varsa direkt motor iner!

bakiergul tarafından yazılan metin:
RAPTOR tarafından yazılan metin:

Kanka bende aynı şeyi yazdım presyonu kalmamış pompaya ve bozuk enjektöre faydası olmaz diye yazdım zaten okumadınmı.............

kardelen raptor diye yazmış...sorumu cevaplamadı diye düşünmemesi için tekrar yazdım.

Merhaba arkadaşlar bugün enjektörler ile pompayada baktırdım bir şey yok herşey normal denildi...temizlediler ettiler ama nafile sonuç yine hantal yine hantal... Satıp Turbolusunu almak en iyisi sanırım.. kaça gider bu araçların piyasası nette baktım düz dizelde pek yok..

çift sürgülü kapı
klima
elektirikli cam
hidrolik direksiyon

arabasına göre 14 e kadar gideri olur

Her malın bir değeri ....her aracın bir alıcısı olur...........senin aracına görmeden ancak takribi fiyat biçebiliriz kardeşim.......evet raptor kardeşimin dediği fiyatlarda aşağı yukarı değeri.....

çift sürgülü kapı
klima
elektirikli cam
hidrolik direksiyon

İnternete ilan verdin mi verdiysen linki koyda bi bakalım aracının fotoğraflarına.......

Back