Doblo 2013 Doblo 1.3 Multijet 2bin devirde motordan farklı ses gelmesi sorunu

Metan

Azimli Üye
Doblo
Adı
Emre
Kan Grubu
B RH -
Aracınız
Doblo
Motor
1.3 Multijet
Öncelikle herkese merhaba, forumda ilk konum. Adım Emre, 31 yaşındayım, Mersinde yaşıyorum. Ehliyetimi de aracımı da bu sene ocak ayında aldım. Yaklaşık 22 bin km yol yaptım. Aracım 2013 model 1.3 Multijet, şu an 106.000 kilometrede.

Aracımdan gayet memnunum fakat 2 gün önce motordan garip bir ses (tıkırtı gibi) gelmeye başladı.

Ses sadece 2bin devire çıkınca ve gaza yarım ya da daha fazla basınca geliyor. Gaza hafif basınca ya da gazdan ayağımı çekince ses gelmiyor. Her viteste denedim durum aynı hep 2bin devir civarında tıkırtı gibi bir ses geliyor. Videoya kaydettim ama videoda ses anlaşılmıyor yine de hem rolantida çalışırken hem de hareket halinde kullanırken çektiğim videoların linkini aşağıya koyuyorum.

Fikir verebilecek yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Rolanti Videosu 1

Rolanti Videosu 2

Seyir Halinde Video 1

Seyir Halinde Video 2

Tam olarak hangi bölgeden geldiğini tespit edemediniz mi? Tespit etmeniz bir fikir verebilir farazi konuşmanın bir manası yok.Birine gaza bastırın sesin tam olarak hangi bölgeden geldiğini tespit etmeye çalışın her şey olabilir araçlarda farklı bölgelerden birbirine benzeyen çok sesler var.

Konuda da yazdığım gibi araç hareket halindeyken 2bin devirin ustunde gaza yüklenince o tıkırtı sesi geliyor. Yani rolantide gelmiyor ki birine gaza bastirip dinleyebileyim.

Uzmanı değilim ama triger zinciri yapıyor olabilir belkide. Zincirin olduğu yere odaklanın.

Açıklamada rolantide yapıyor/ yapmıyor diye bir şey söylememişsiniz ayrıca rolanti videosu çekmişsiniz.Onun üzerine bunu söyledim.Zincir sıkıntı vermeye başlamışsa rolantide de bunu yapabilir giderken devreye giren bir parça yüke bindiğinde bunu yapıyor olabilir buda büyük ihtimalle debriyaj sisteminden geldiğine işaret, seyir halinde bilyesinde sorun olunca tıkırtı yapabilir debriyaja bastığında kesilir çünkü baskıya maruz kalır.Baskı balatası değişti mi arabanın önceki sahibi yada sizin tarafınızdan?Siz yaptrımadıysanız ağır bakımları olmamıştır arabanın triger zincirlidir doğru bakımla uzun kilometre yapar baskı değişmemişse kilometre baskıya göre bayağı ilerlemiş buradan geliyordur ses ama sadece tıkırtıysa vites geçişlerinde,aracın performansında sorun yoksa kısa vade de sorun çıkarmaz kendini bıraktığında debriyaj ve zinciri değişirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba emre kardeş sesden bir şey anlasilmiyor seyir halini dinledim manifort contasi ola bilirmi genelde ordan ses yapıyor doblolar

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır girmiyordum foruma sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayanlar için yazmak istedim. Usta, "şanzıman takozunun vidaları tam sıkılmamış onlari sabitleyince soru çözüldü" dedi. Şu an o ses yok. İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır girmiyordum foruma sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayanlar için yazmak istedim. Usta, "şanzıman takozunun vidaları tam sıkılmamış onlari sabitleyince soru çözüldü" dedi. Şu an o ses yok. İlginiz için teşekkür ederim.
Şanzuman kısmında diye yazarken siz kendi konunuza cevap vermişsiniz. Teşekkürler. Geçmiş olsun.

Back