Doblo 2013 Doblo Arka Hoparlör Soketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Metan

Azimli Üye
Doblo
Adı
Emre
Kan Grubu
B RH -
Aracınız
Doblo
Motor
1.3 Multijet
Merhaba arkadaşlar, aracım 2013 Doblo arka 10 cmlik hoparlör patlamıştı değiştirmek istedim yeni hoparlörde resimdeki gördüğünüz A ve B şeklinde işaretlediğim uçlar ne işe yarar. Soketin hangi kablosu A ya da B ucuna bağlanacak?

Eski hoparlör patlamıştı ondaki soketi söktüm yine ekteki resimde var, bu soketi kullanmam sorun olur mu? Ya da yeni soket nereden bulabilirim internetten biraz araştırdım bulamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosyalar

• IMG_20241125_203430.webp
    IMG_20241125_203430.webp
    55,9 KB · Okunma: 30
  • IMG20241125202450.webp
    IMG20241125202450.webp
    30,3 KB · Okunma: 30
onlar arti ve eski kablolarin baglantisi.genelde ince olan eksi oluyor kalin olan arti oluyor.kablolardada arti ve eksiyi biliyorsan mesele yok.bilmiyorsan ondada cift renkli olanlar eksi tek renkli olan kablolar arti oluyor.ters baglarsan zaten kendini belli eder ses az gelir hoparlorden.elinde 12-24w kontrol kalemi varsa hersey daha basit olur.soketle baglamana bile gerek yok kabloyu pabuclara sikica baglaman yeterli olur ama temiz is istiyorsan herhangi bi elektrikciden ince ve normal disi pabuc al yada gitmisken ona baglat.hoparlorun artisi eksisinide bir pil iki kabloyla bulabilirsin.kablolari pilin iki tarafina bantlaguzelce.sonra iki kabloyuda hoparlorun pabuclarina deydir.cizirtiyla birlikte hoparlor kucuk bi hareket yapacak.hareket disa dogruysa arti ve eksiyi dogru deydirdin demektir.hareket ice dogru olursa kablolarin yerini degistir.hareket disa dogru olacak sekilde montajini yapabilirsin.uzun oldu yazarken ama basit birsey.

Teşekkür ederim baya aydınlatıcı oldu benim için

Merhaba iyi günler 2011 D3 kasa ön kapı hoparlör ölçüsü nedir acaba öğrenebilir miyiz

Back