Yardım 2014 Model D3 Doblo Maxi Merkezi Kilit Kumanda ve Anahtarla Merkezi Olarak Kilitlenmiyor..

Ömer Dorul

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ömer
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
2014 Model D3 Doblo Maxi Merkezi Kilit Kumanda ile Kitlenmiyor sağ yolcu kapısını el ile kapatıp şoför tarafını anahtar ile kilitlediğimde ön kapılar ve bagajı kilitlemiş oluyorum fakat sürgülü kapılar acık kalıyor, ne var ki kumanda açma tuşuna bastığımda kapıları açıyor otomatik fakat kilitlemiyor, anahtarı kontrolünü yaptırdım anahtarda sorun yok, merkezi kilit sigortasında da sorun yok, bu arızanın evveliyatı şu şekilde başladı yolda seyir halindeyken araç bir anda kadranda ışıklar gitti km saati sıfıra düştü teyp kapandı camlar çalışmaz oldu sonra 40 saniye sonra kadranda ışıklar geri geldi abs ve airbag hataları yazdı ekranda tamircilere gittim sorunun BCM modülünden olduğunu söylediler o değil şase kablosu temassızlık yapıyordur o değilse akü oda değilse şarj dinamosu dediler, şarj dinamosunu ölçtüklerinde sorun yok diyorlardı sürekli bende aküyü değiştirdim ki yeniydi akü arıza yapmaya devam etti sonra bir gün yolda giderken yine arızları yaptı bende merkezi kilit sistemi de acaba çalışmıyor mu diye denerken bir anda merkezi kilit sistemi bozuldu, uzun süre çalışmadı yani sadece açıyor kapatma yapmıyordu bir gün yine arızaya geçtiği sırada merkeziyi tekrar test ettim ve bir anlık da olsa kilitleme yaptı araç normal haline döndüğünde ise merkeziyi tekrar denemek istem kapıları açtı fakat kilitleme yapmadı velhasıl BCM modülünü değiştirttim bir serviste fakat servisten ayrıldıktan 5 dakika sonra aynı arızayı verdi yani BMC modülü değildi sorun fakat yeni takılan BCM Modülünde Kapılar sorunsuz çalıştı kendi modülümü geri taktırdığımda iste aynı sorunlarım devam ediyordu sonrasında aracın şarj dinamosunu tamir ettirdim ve elektriksel sorunlarım düzeldi fakat merkezi kilit sorunum devam ediyordu başına bu şekilde bir arıza gelen arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim birde insaflı bir beyin tamircisi lazım benim mesleğim bilgisayar bizde elektronik sistemlerle kartlarla çalışıyoruz tamirlerinde nasıl işlemler nasıl yollar izlendiğini biliyoruz ama Allah muhafaza bu beyincilerin insafı yok çoğunlukla tamir edebilecekleri kartları değiştirme yoluna gidip müşterinin elindeki bozuk kartı müşteri zaten ne yapacağım bu kartı al kardeş diyor %90ı , müşteriden aldıkları kartları da ufak tefek tamirlerle fahiş fiyatlarla müşterilere satıyorlar,

Ankara da isen Karşıyaka tarafında mahur oto var 537 963 0099
Bi arayın isterseniz

nerde olduğumu yazmayı unutmuşum İstanbul Avrupa yakasındayım

Arkadaşlar herkese merhaba aracın arızası konusunda belli bir yere kadar geldik bize arıza bcm den yada akü gibi parçaları gösteriyorlardı biz bcm yi değiştirdik sorun düzelmedi, aküyü değiştirdik düzelmedi sonrasında şarj dinamosunu değiştirdik aracımızdaki büyük sorunlardan biri düzeldi fakat kapı kilitleme sorunumuz devam ediyor, aslına bakarsanız şarj dinamosunu zamanında değiştirseydik merkezi kilit sorunsuz çalışıyordu aracımızdaki elektriksel düzensizlik olduğu için merkezi kilidi de kendimiz bozmuş olduk aslında bakalım merkezi kilit problemini nasıl çözeceğiz, bilgilendirmek istedim.

Arkadaşlar herkese merhaba aracın arızası konusunda belli bir yere kadar geldik bize arıza bcm den yada akü gibi parçaları gösteriyorlardı biz bcm yi değiştirdik sorun düzelmedi, aküyü değiştirdik düzelmedi sonrasında şarj dinamosunu değiştirdik aracımızdaki büyük sorunlardan biri düzeldi fakat kapı kilitleme sorunumuz devam ediyor, aslına bakarsanız şarj dinamosunu zamanında değiştirseydik merkezi kilit sorunsuz çalışıyordu aracımızdaki elektriksel düzensizlik olduğu için merkezi kilidi de kendimiz bozmuş olduk aslında bakalım merkezi kilit problemini nasıl çözeceğiz, bilgilendirmek istedim.
Tm bol şans

Back