2018 Doblo maxi Safeline temiz uzun kullanmalık arayışı

sefalk96

Yeni Üye
Doblo
Adı
Sefa
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Merhaba tercihen 2017-2018 Doblo Maxi safeline ariyorum.
Araç bakıyorum.
Arabanin iç mekanı geniş olsun ve aracın büyük olmasını istiyorum.
Easy ve Safeline arasinda ciddi farklılıklar var mı bilmiyorum ama Easy de güzel.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Aynı zamanda yüksek kilometreli 300-330 bin gibi araçlarlada ilgileniyorum. Bu araclari nasıl kontrol etmek gerekir bakarken özellikle nerelerinde sorunlar olabilir ?

Madem yüksek km olacak premio bak derim d3 yada d4 memnun kalırsınız

1.3 Maxi easy ile safeline arasinda ciddi bir donanım farkı var mı ?
Bir de Doblo için kaç km'de motorda sorunlar çıkıyor ?

1.3 Maxi easy ile safeline arasinda ciddi bir donanım farkı var mı ?
Bir de Doblo için kaç km'de motorda sorunlar çıkıyor ?
Selam km farketmez. Bakım ve kullanım önemli. Yüksek km de bakımlı araç olup , düşük km'de bakımsız ve sıkıntılı araçlar mevcuttur. Tabii ki genel kanı km düşük araç daha sorunsuzdur. Bu normal. Araç aracına bakan kişiden alınmalidir. İlgili satıcı kendini belli eder.

Motorun sesinden mekanik herhangi bir problem olup olmadığı tespit edilebilir mi ?
Bir de easy ve safeline paket arasında ki donanım farklılıkları neler ?

Motorun sesinden mekanik herhangi bir problem olup olmadığı tespit edilebilir mi ?
Bir de easy ve safeline paket arasında ki donanım farklılıkları neler ?
Usta anlar. Motor sesi, çekişi, yağ durumu, kmsi, yağ kapağı ve yağ çubuğu kontrolü ve daha bir çok yöntem ile değerlendirme yapılır.( Her yağ kapağından üfleyen araca motoru bitik muamelesi yaparlar ona aldanmayın. Üstten egzantrik li araclar ister istemez yağ kapağından ufler. ) Eğer akla yatar ve makul ise expere gidilir. Şehir içi ve hafif bir kaç km lik otoban turu ile motor daha da belli olur. 4 ve 5 vites performansı genelde kompresyon kaçaklarını belli eder. Tabii istisna olarak baskı balata kötü ise motor iyi olup ta çekiş zayıf olabilir. Baskı balata bin iyi olduğu şartlar düşünülürse 4. Ve 5.vites performansı motoru anlatır.

2018de 336binde 1.9jtd aldım.
Şuan 405bine yaklaştım.
Bu zamana kadar edindiğim birikim ile bunları söylüyorum.
Şehir içi km yapan araç ile uzun yol da km yapan araç arasında dağlar kadar fark olur.
Yine rutin bakımı düzenli yapılan araç ile aksatilan araç kendini belli eder.

Usta anlar. Motor sesi, çekişi, yağ durumu, kmsi, yağ kapağı ve yağ çubuğu kontrolü ve daha bir çok yöntem ile değerlendirme yapılır.( Her yağ kapağından üfleyen araca motoru bitik muamelesi yaparlar ona aldanmayın. Üstten egzantrik li araclar ister istemez yağ kapağından ufler. ) Eğer akla yatar ve makul ise expere gidilir. Şehir içi ve hafif bir kaç km lik otoban turu ile motor daha da belli olur. 4 ve 5 vites performansı genelde kompresyon kaçaklarını belli eder. Tabii istisna olarak baskı balata kötü ise motor iyi olup ta çekiş zayıf olabilir. Baskı balata bin iyi olduğu şartlar düşünülürse 4. Ve 5.vites performansı motoru anlatır.

2018de 336binde 1.9jtd aldım.
Şuan 405bine yaklaştım.
Bu zamana kadar edindiğim birikim ile bunları söylüyorum.
Şehir içi km yapan araç ile uzun yol da km yapan araç arasında dağlar kadar fark olur.
Yine rutin bakımı düzenli yapılan araç ile aksatilan araç kendini belli eder.
İlk defa araba alacağım o yüzden biraz temkinli yaklaşıyorum.

En iyisini yapiyosunuz. Hayırlı olsun şimdiden. Benim araca da nazar geldi. Akşam zor çalıştı. Bakalım sabaha Allah kerim. Ya kızdırmalar dan biri gitti ya mazot filtresinden mazot geçmiyor zor geçiyor
Sabah bakicam . Marş basıyor bir türlü çalışmadı

kizidirmalar okadar etki etmiyor bnim butun kış tek kizdirmayla yarim marsta aliyordu.az once siparisler geldi.yinede kolay olan ikisini degistirdim svac aldim bu seferde onu denicem zor olan iki yer icinde bi ara kulbutor contasini degistiricem ozman onlarida degistirrim.

senin mazot filtesinin artik ömrü dolmus olabilir yada mazot bu kez kotu denk gelmis olabilir.bazen istasyonlarda yeni gelen yakit denk gelebiliyor iyide olsa yeni bosaltilmis tanker denk geldiginde boyle seyler oluyor depo bitene kadar sikinti yasatabilir

senin mazot filtesinin artik ömrü dolmus olabilir yada mazot bu kez kotu denk gelmis olabilir.bazen istasyonlarda yeni gelen yakit denk gelebiliyor iyide olsa yeni bosaltilmis tanker denk geldiginde boyle seyler oluyor depo bitene kadar sikinti yasatabilir
Valla mazot filtresi işte geçen bakımda yaklaşık 500km oldu degiseli. 1 ay filan oldu. Yağ yağ filtre hava filtee mazot filtre degistim. Neden oldu anlamadım
İlk defa oldu. Hissettigim yakıt gelmemiş gibiydi çünkü araç çok canlı marş bastı bir türlü alamadı gitti sonra 5 6 defa kontak aç kapa yaptım sonra bastım çalıştı. Mazot filtre değişimi yapılınca da aynı yapıyorlar kontak aç kapa yapıyorlar filtre yakıt doluyor sonra basıyorlar. Tamirci bir defa yaparken görmüştüm. Çırak degisim yapmıştı çok eski zaman. Araç çalışmamisti. Usta gelip olum 3 5 defa kontak aç kapa filtresi mazot dolmadan çalışmaz demişti . Bakalım sabah ne olacak. Allah kerim

dogru filtre degisince oyle oluyor.ama belki de anlik bi durumdu bidaha olmayadabilir.sabah anlasilir artik 😁

Bugün bir 1.3 Multijet Doblo safeline Maxi 2017 model 313000 km de araca baktım. Gaz verince baya siyah duman atıyordu arkadan. Gözle görülür oranda fazla siyah duman atıyordu.
Bu durumda araç alınır mı ? Ne düşünüyorsunuz ?

Bugün bir 1.3 Multijet Doblo safeline Maxi 2017 model 313000 km de araca baktım. Gaz verince baya siyah duman atıyordu arkadan. Gözle görülür oranda fazla siyah duman atıyordu.
Bu durumda araç alınır mı ? Ne düşünüyorsunuz ?
İlk gaza yüklenince her dizel bir miktar siyah duman atar devrini bulunca duman gider sürekli siyah kustuysa sıkıntılı olabilir

Merhaba bu hafta 1.6 maxi premio plus 2017 model bir aracı inceledim aracın motor videosu ve motor sesini vs eke koymaya çalışacağım aracın çalışması esnasında hiç duman atmıyordu egzozundan.
Ancak direksiyonunda ilginç bir durum farkettim. Diereksiyon hareketesizken gelen bir hava sızıntı sesi vardı. Bu ses direksiyonu çevirirken kayboluyor ama direksiyon hareketsizken duyulacak şekilde ortaya çıkıyordu.. Araç satıcısı hidrolik direksiyon olduğu için bu sesi çıkardığını söyledi. Hidrolik te bu ses normalmidir?

hava sesi gibi duydugun hidrolik direksiyon pompasinin kasnak sesi olabilir.havayla alakali bi sistem olmadigi icin o ses baska sestir yani.kayis ses yapiyor olabilir.kasnak ses yapiyor olabilir.hidrolik sivisinin kutusunun icinde filtre olmasi lazim o tikanmis olabilir az yag geciriyor olabilir.pompa rolantideyken yeteri kadar yağ cevirmiyor olabilir.yagi degisip kutuyu temizleyip dinlemeli.gecmiyorsa pompada yada kasnakta olabilir sorun.he direksiyon kutusundaki bir problem buna sebep olabilirmi o konuda yorum yapamam bilen arkadaslar yardimci olur.cevirince takir tukur ses geliyor deseydin ilk akla amortisor takozlari geliyor doblolarda.

Satıcıya ileteceğim Doblo Team forumlarında 2020 den kalan benzer bir konuda var. Direksiyon pompası olduğunu belirtmisler. Araçta başka sıkıntı görmedim. Ekspertizde bu sorun ortaya çıkarsa araç satıcısı yaptırabilir mi acaba ? 🤔

Back