Yardım 3000 devirde motor ışığı yanması

Arda ölmez

Yeni Üye
Doblo
Adı
Arda ölmez
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Doblo
Aracım 2006 1.3 multijet doblo bi sorunla karşılaşıyorum bugün 2 sefer 4. Viteste ilerlerken 3k devire geldiğim an motor ışığı saniyelik yanıp araç gaz kesiyor sonra ise araç güçten tamamen düşüyor 4k devire bile çıkamıyor turbo 3k devirdeki gibi üflemiyor aracı stop edip çalıştırdığımda hiçbir sorun yok normal performansına dönüyor bugün 2 kere yaşadım aracın elektrik aksamında sorun olabilir diye düşünüyorum ara ara airbag arızası sinyal ve park lambası arızası veriyor ama hiçbir problem yok

Aküyü ve şarj dinamosunu kontrol ettirmenizi tavsiye ederim çünkü voltaj düşüklüğünde arıza ışıklarını yakma yapabilir ama 3k devire gelince yakıyor diyorsunuz şarj dinamosu olma ihtimali yüksek gözüküyor elektrik aksam olarak buraları kontrol ettirebilirsiniz.
Ayrıca motor kendini korumaya aldığı için güçten çekiş yaşanıyor bilgisayarı arabaya bağlayıp yolda test ettirmek daha mantıklı gözüküyor geçmiş olsun umarım çözüme kavuşursunuz

Yine yaptı ve bu arızayı verince dijital ekrantaki menü tamamen iptal oluyor gelmiyor

Dediğim gibi sizin demiş olduğunuz arıza biraz şarj dinamosu ve akü gibi gözüküyor bir kontrol ettirmenizde fayda var.
Elektrik tesisatını da kontrol ettirmekte fayda var

Back