abs arızası

baris3434

Azimli Üye
ıkı gunden berı ekranımda abs arızası uyarısı alıyorum ,,ıkazdan sonra bıraz yol gıdıyorum ıkaz sonuyor abs ısıgıda,,,
fakat aralarda bunu sureklı tekrar edıyor,,balataları degıstırelı 10 gun falan oldu ,,,boyle bır durum ıle karsılasan varmı aramızda,fıkırlerını paylasırsa sevınırım.

Bence bağlantılarla ilgili sorun olabilir... Servise bir görünün derim daha büyük bir şey olmadan...

baris3434 tarafından yazılan metin:
ıkı gunden berı ekranımda abs arızası uyarısı alıyorum ,,ıkazdan sonra bıraz yol gıdıyorum ıkaz sonuyor abs ısıgıda,,,
fakat aralarda bunu sureklı tekrar edıyor,,balataları degıstırelı 10 gun falan oldu ,,,boyle bır durum ıle karsılasan varmı aramızda,fıkırlerını paylasırsa sevınırım.

havalar soğuk...bazen sabah ilk kalkışta el frenini indirdiğinizde arka tekerlek frenlerinde balataların kampanayı tam bırakmama sıkıntısı olabiliyor...ama bu durumda genelde abs lambası yanmaz.

abs merkezi,beyin yada sensörlerle ilgili bir sıkıntı olsa lamba sönmez diye düşünüyorum...elektrik elektronik baki abinin uzamanlığı...

ekrem arkadasın paylastıgı bılgı 02.10.2011 daha yenı gordum,,,
aynı sorun benim başıma geldi arkadaşlar. servis ABS beyin değişecek dedi. abs beyin değişti düzelmedi. oysa sorun kapı eşiklerine takılan kromlar için sıkılan vida imiş. o vida eşik altından geçen abs kablolarına zarar vermiş. kablo hatasını düzelttik ve sorun çözüldü. böyle bir durum olabilir,,,
gecen muzık tesısatı yaptırdık acaba o kablolarda bır ezılme falan yapmıs olabılırlermı dıye dusunuyorum bakı beyın fıkırlerını alıp ondan sonra bır ustama gostereyım,,,mallum bılmedıgım konular 100 tl lık ısı sonra 1000-2000 tl fıyat cıkarmasınlar

bende eşik olayından bahsedecektim 🙂 Kış şartlarında Akü zayıflaması sonucunda ABS ışığı zaman zaman yanıyor. Akünüzü kontrol ettirmenizi tavsiye ederim

akünüz zayıfsa kış aylarında geçici arıza verebilir bizim cargoda abs ebd arızası falan yazıyordu akü zayıf dediler değiştirdik sorun ortadan kalktı

ustamıza gösterdık tabı yoldayken sondu abs ısıgı ,,ustanın dedıgı soguk havalarda olabılır toz kacmıstır vs..ama sureklı yanmadan bırsey yapamam dıyor,,,en ıyısı hafta sonu kapı esıklerını sokup kablolara bır bakayım aklıma baska bırsey gelmıyor

ustamıza gösterdık tabı yoldayken sondu abs ısıgı ,,ustanın dedıgı soguk havalarda olabılır toz kacmıstır vs..ama sureklı yanmadan bırsey yapamam dıyor,,,en ıyısı hafta sonu kapı esıklerını sokup kablolara bır bakayım aklıma baska bırsey gelmıyor

diagnoza bağlasalar arızayı kayıt etmiştir mutlaka. sağ sol ön arka abs sensör hatası gibi..

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
akünüz zayıfsa kış aylarında geçici arıza verebilir bizim cargoda abs ebd arızası falan yazıyordu akü zayıf dediler değiştirdik sorun ortadan kalktı

bizim araçlarda bu sıkıntı var...bende yaşadım...

bugun sureklı bır sekılde yanmaya basladı *no*

sürekli yanıyorsa sen kesin alajan bir dujjj!...araba çalışınca araç alternatöre geçiyor...aküden olsa araba çalıştımı lambanın sönmesi lazım!

baki abi geldimi eliyle koymuş gibi bulur arızayı...

RAPTOR tarafından yazılan metin:
bugun sureklı bır sekılde yanmaya basladı *no*

sürekli yanıyorsa sen kesin alajan bir dujjj!...araba çalışınca araç alternatöre geçiyor...aküden olsa araba çalıştımı lambanın sönmesi lazım!

baki abi geldimi eliyle koymuş gibi bulur arızayı...
su anda yanmıyor bı yanıyor bı sonuyor sımdılık

Sevgili kardesim evvela gecmis olsun diyeyim ....eger balatalarini degistirdikten sonra basladi isebu ariza. Buyuk ihtimalleyeni balatalarinin tozu sensorlere kacmis olabilir veya takarlarken soketleri saglikli takmamis olabilirer...sorun bundan kaynaklaniyordurrahat ol ....araci krikpya al onlerde akis kafasinin tasiyicinin uzerinde fren balata tozlarini komprasor yardimi ile temizle. Arkada kampanada sensorler onlarida temizle yerine tak sorunun bitsin...kesinlikle bundan kardesim.....

bakiergul tarafından yazılan metin:
Sevgili kardesim evvela gecmis olsun diyeyim ....eger balatalarini degistirdikten sonra basladi isebu ariza. Buyuk ihtimalleyeni balatalarinin tozu sensorlere kacmis olabilir veya takarlarken soketleri saglikli takmamis olabilirer...sorun bundan kaynaklaniyordurrahat ol ....araci krikpya al onlerde akis kafasinin tasiyicinin uzerinde fren balata tozlarini komprasor yardimi ile temizle. Arkada kampanada sensorler onlarida temizle yerine tak sorunun bitsin...kesinlikle bundan kardesim.....
öncelıkle tesekkur ederım ,,, hafta sonu belırttıklerınızı mutlaka yerıne getırıcem sıze ve dıger yardımcı olmaya calısan arkadaslara tesekkur ederım*clap*

sonucuda belirtirseniz seviniriz

öncelıkle tesekkur ederım ,,, hafta sonu belırttıklerınızı mutlaka yerıne getırıcem sıze ve dıger yardımcı olmaya calısan arkadaslara tesekkur ederım*clap*

Hadi bakalim kolay gelsin.....sonucu lutfen bildirin bizlere...

Hadi bakalim kolay gelsin.....sonucu lutfen bildirin bizlere...
mutlaka bıldırecegım sonucu,,,sıkıntı bence cok cıddı mallum fren sakaya gelmez

Back