aile için hangi model ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan unicorn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
U

unicorn

Misafir
herkese merhabalar,
aile aracı olarak kullanmak için 25000 tl bütçeye doblonun hangi modelini önerirsiniz ? kafam o kadar karıştı ki; galerici başka şey söylüyor, internette başka şeyler okuyorum...

ilk başta 1.3 vip alalım dedik, sonra 1.9 al aynı yakar dediler. sonra 1.9 vip bakarken 1.6 safeline var, o daha iyi dediler. ona bakarken connect varken doblo mu olur dediler, connecte içimiz ısındı sonra kangoo chromline var, connect çok yakar dediler. kangoo iyiymiş dedik bu seferde premio çıktı 🙂 vesselam kafamız çorba oldu.

en önemli kıstas tabiki yakıt ve bu segmente göre konfor... küçük yerde yaşadığımız için genelde kısa mesafelerde kullanırız ve ara sıra uzun yola da çıkarız.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

şimdiden teşekkür ederim...

connect alın diyenler yakıt parasını kendileri verirlerse alın 🙂

1.3 yada 1.9 multijet vip bulursanız kaçırmayın. 1.9 gereksiz yere vergisi yüksek madem aile için ve şehiriçi kullanacaksınız 1.3 idealdir. premio yada vip bakın olmadı safeline da bakabilirsiniz. Kangoo yakıt düşük tamamda motor 100 bini geçince problemler baş gösteriyor doblo alın maceraya gerek yok 🙂

Hosgeldiniz

connect guzel bi araba fakat yakiti cok yuksek ayrica o yaktigina karsilik performans vermiyor bence bi connect kulanin ardindan birde yeni doblo konfor olarak rahatlik sessizlik olarak ve yakit olarak arada daglar kadar fark var suan bu sinifta en mantikli araba yeni doblo hem konforlu kaliteli sorunsuz ve fiyatina gore karsiligini veren en iyi ticari kangoo da ekonomik fakat bence yenilenen ticariler arasinda bi albenisi kalmadi

zaten yeni dobloyu kullandiktan sonra nekadar dogru bir karar verdiginizi anlarsiniz

25000tl butce ile yeni doblonun 2010 2011 dynamic versiyonundan bulabilirsiniz bi aile icin baslangic paketir ve yeterli donanimo var

Birde doblonun orta cversiyonu elagance ta bulabilirsiniz elagance da aile icin daha cok ozellik var

25 bine yeni doblo premio vulamazsiniz varsada kazali arabadir bilginiz oldsun

d2 yani bi onceki kasadan da vip premio ve safeline versiyonlariniz temizlerinden bulabilirsiniz bence doblonuzu 1.3 tercih edin en cok satan versiyon 1.3mjettir sorunsuz ekonomik motordur

teşekkürler yardımlarınız için.

Oğuz hocam hoşbuldum, teşekkürler.

ben cidden ağır acemiyim bu konuda 🙂 çünkü sahibinden.com a bakıyorum günlerdir sizin söylediğiniz modellerin hiç biri yok, meğer sizin söyledikleriniz doblo combi altındaymış 😀

şimdi iyice karıştı kafam. combi ne ola ki ? ne farkı var normal doblo dan ? normal doblo mu yoksa combi mi almalı ?

premiolar hem normal doblo kategorisinde hem de combi kategorisinde var. yalnız doblo kategorisindekiler direk premio olarak geçiyor. combo altında olanlar 1.3 Multijet Premio şeklinde. farkları nedir ?

birde son birşey rica etsem mümkünse ?

motor konusunda sizi dinleyerek 1.3 e karar verdik. az yakar çok kaçar inşallah. peki donanım ve tutulma açısından bunların sıralamaları nedir ?

1.3 M.jet MyLife
1.3 Multijet
1.3 Multijet Dynamic
1.3 Multijet Elegance
1.3 Multijet Panorama
1.3 Multijet Premio
1.3 Multijet Safeline
1.3 Multijet Urban

teşekkürler

combi demek çift sürgülü yada binek modelleri diyebiliriz. en güzeli 1,3 multijet premio alın en tutulanı budur. Ama bulursanız 1.3 multijet vip alın derim. sahibinden.com biraz karışık premio, safeline, vip, safeline bunlar binek olduğundan combi diye geçer. bu yazdığım 4 modele baklarsanız aradığınız doblo uzakta değil 🙂

teşekkür ederim Hanefi Hocam 🙂

Galiba anladım.

combiler normal dobloya göre daha bir aile için olanlar.

yeni kasa alacak olursam;

iyiden kötüye doğru:

premio
elegance
dynamic

şeklinde gidiyor.

şayet eski kasa yani d2 alacak olursak vip en mantıklısı. şayet vip bulamazsam da safeline olabilir.

anladıklarım doğru ise daha mantıklı 1-2 soru daha sorabilir miyim ? 🙂

doblo premiolar doblo combi premio lara göre daha ucuz sanki. ama kasa olarak bir fark göremedim. combilerin daha bir binek olaması dışında fark var mıdır ?

birde eski kasa tercih edilmeli mi ? yeni kasa tutulmadı vs yazan olmuş. yeniden şaşmamak mı lazım ?

son olarak 1.3 Multijet Panorama diye birşey gördüm. hususi yazmışlar. bu model hususi olarak mı üretiliyor ? başka farkı var mı?

sabrınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim tekrar.

bu arada 25.000 demiştim ilk başta ama böyle giderse zorlayıp 30.000 yapmak gerekecek 🙂

doblo premio ile doblo combi premio aynı araç. premio premiodur, sahibinden.com un düzensizliğinden kaynaklanıyor o durum.

yeni kasamı eski kasamı sizin zevkinize kalmış ben 2009 model orta kasa 1.3 multijet premio kullanıyorum çok memnunum. Yakıt olsun konfor olsun başka araçlara binemez oldum. Size tavsiyem alın premio rahat edin. Bulursanız vip alın.

panaroma modeli fabrika çıkışlı binek ruhsatlı olarak çıkıyor. vergisi binek ödenir muayenesi 2 yılda birdir. Ama çok pahalı işte binek olduğundan dolayı.

başka sorunuz olursa biz bunun için burdayız.

İlker Bey, bende 6 ay önce sizin yeriniz deydim, hangi arabayı alayım diyip duruyor sürekli otomobil bakıyordum, 30 bin tl ye donanım olarak doblo premioya yakın otomobiller 150 bin km üzeri idi hemde küçücük arabalardı. fiyat / donanım -performans olarak bu paralara doblodan iyisini ben bulamadım.

Kesinlikle premio almanızı tavsiye ederim, birde aracı alırken hız sabitleyicisi olanlardan alırsanız iyi edersiniz, ben hız sabitleyiciyi hayatımda ilk defa bu arabada kullandım ve çok güzel bir özellik uzun yolda süper oluyor.

premiolarda 4 cam otomatik, 4 hava yastığı, esp, abs, hıll holder (yokuş kalkış desteği) var daha ne olsun. 🙂

Yakıt olarak otomobillerden biraz fazla ancak bu büyüklükte bir araç için gayet uygun bir yakıt sarfiyatı var bence.

Bence sahibindendeki kategorilere takilmayin cunke herkez kafasina gore koyuyor hanefi aciklmais ama biyerde duzeltmem gereken yer var

doblo combi doblonun kamyonet ruhsatli camli koltuklu binek olan versiyonuddir yani tek surgude olabilir eski kasalarda d3 ler zaten cift surgulu piyasadaen cok satan combidkr

doblo cargo doblonun panelvan versiyonudur

doblo panoroma doblonun otomobil ruhsatli versiyonudur ticari takside ve kiralama sirketleri kullanir genelde doblo combiden 20 bintl kadar pahalidir

eger 30 bintlye kadar alacaksaniz yeni doblo alabilirsiniz doblonun her kasasi piyasada tutuldu yeni dobloda ayni sekolde satislarda lider

Motor olarak sehir icinde ekonomi istiyorsaniz 1.3mjet alin performans olarak beklenti cok onemli mesela bizimki 1.3 premio 90hp ben cok memnunum maksimim 180km hiz yaptim yokuslarda hic problem yasamadim bayolma falan olmuyor ama tabi bsiyim firlasin koltuga yapistirsin gibi takintilariniz var ise 1.3 almayin derim yani kisaca performansi guzel 150 160 ile rahat gider devrinde yokuslarda sorun yaratmaz az yakar 100kmde sehir ici 6.5 7 arasi

gelelim versiyonlara

yeni doblo combide

Easy suanki en baz versiyon

dynamic 2010 yilinda ilk cikanlarda baz versiyondu

Safeline suan orta paket

elagance 2010da ilk cikanlarda orta paketti suan urban olarak devam ediyor

Mylife 2012 yilinda ara versiyondu blue me ve hiz sabitleyici ve premio tipi acik gri jant vardi geri kalan hersey elagqnce ile ayni

urban suan premionun bi alt versiyonu elagance ile ayni diyebbiliriz farki celik jant ic doseme

premio suan doblonun en ust versiyonu bumodellerin donanim listelerini fiat.com.tr adresinden incelerseniz daha iyi olur

30bintlye kadar guzel temiz bir yeni doblo bulursunuz arastirirsaniz premioda bulavilirsiniz alacaginiz araci muhakkak yetkili serviste ekspertiz yaptirin sahibindende begendiginiz arabalarin linkini atarsaniz arac hakkinda yorumlar yapariz yardimci olmaya calisiriz

Usta güzel anlatmış , expertizi iki hafta önce serviste fatura almadan 160 tl ye yaptırdım arabanın her yerine baktılar.

Usta güzel anlatmış , expertizi iki hafta önce serviste fatura almadan 160 tl ye yaptırdım arabanın her yerine baktılar.

tesekkurler neden fatura almadiniz ilerde sorun cikarsa isinize yarayBilir

Az önce sahibinden e baktım kazasız 1.3 e 32.500 istemişler ben arabayı ucuz vermişim galiba 🙂

30500 e vermiştim beyaz atımı:|

Ya insan ilk arabasına aşırı bağlanıyormuş 🙂

fatura olursa 200 dedi bende fatura almadım. Kaşeli imzalı bir kağıt verdiler ama tabi onun bir bağlayıcılığı olacağını sanmıyorum, fatura olsa bile yasal bir sorumluluk vermez bence.

Ama genel olarak expertizden aşırı derecede memnun kaldım, başından sonuna bende inceledim sordum cevapladılar Allah razı olsun.

Arabalara cok zam geldi sifirlar artinca ikincielde artiyor bizimkine 32 binlira verdiler adam para ile geldi vermedim cunku bu paralara baska alinacak araba yok hatta bir tane 2013 9 binde siyah renkli bizimkinin aynisindan buldum far yikmada yok onda adam 39 bin dedi 38 bine veririm dedi dusunduk ayni araba icin okadar fark verilmez bizim araba zaten sifirindan farksiz forumda billen bilir beni vaz gectim biraz ucuza vermissiniz ama bunuda uyguna aldiniz nette 35binden asagi otomatik yok herkes icin hayirlisi

hepinize cok cok tesekkur ederim. kafamda soru isareti kalmadi sayenizde. uzun uzun yazmissiniz, gercekten cok memnun oldum.

kismet olurda doblomuzu alirsak forumda paylasirim insallah.

tekrar tesekkurler

Begendiginiz arabanin ilani var ise paylasin bizler bildiklerimiz ile yardimci olmaya calisiriz

Back