aks dan gelen ses.

hasan42

Yeni Üye
arkadaşlar benim arabanın aks'ından bilyayla karışık ses geliyor askın üzerine top gibi bir şey taktılar o da sesi geçirmeyince garantiden ask'ı değiştirdim ses azaldı ama yinede ses devam ediyor aynı sorun yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar.

hasan68 tarafından yazılan metin:
arkadaşlar benim arabanın aks'ından bilyayla karışık ses geliyor askın üzerine top gibi bir şey taktılar o da sesi geçirmeyince garantiden ask'ı değiştirdim ses azaldı ama yinede ses devam ediyor aynı sorun yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar.

ses normal seyir sırasındamı geliyor?,kalkıştamı geliyor?frenlemedemi geliyor?

Bu Aks dedikleri bilmem ama benim ani kalkışlarda hele bide direksiyon kırıksa zııııngg die ses geliyor araçtan. Normalmi acaba?

araban 1.3 olduğundan belki motor zorlanıyordur.
belki olabilir...

Olabilir. Zorlanmadan mı acaba sağa donuk yapmıyor düz yapmıyor sadece sola dönükken ani kalkışta zııııınnggg ses geliyor.

cetin tarafından yazılan metin:
Olabilir. Zorlanmadan mı acaba sağa donuk yapmıyor düz yapmıyor sadece sola dönükken ani kalkışta zııııınnggg ses geliyor.

Manevralarda direksiyonu sonuna kadar çevirmek hiçbir zaman tavsiye edilmez. Tam çevirmek hidrolik direksiyonun ömrünü kısaltır. Sürekli sonuna kadar çevirmek direksiyon pompasına zarar verir. Bu parçayı kontrol ettiler mi ?

istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:

Manevralarda direksiyonu sonuna kadar çevirmek hiçbir zaman tavsiye edilmez. Tam çevirmek hidrolik direksiyonun ömrünü kısaltır. Sürekli sonuna kadar çevirmek direksiyon pompasına zarar verir. Bu parçayı kontrol ettiler mi ?

sola doğru çevirdiğimizde direksiyon tam dipteyken ses gelir bu normaldir. ama benimki tam dibine cevirmeden hafif sola cevirmemdede aynı sesi veriyor. Şırrr die ses geliyor zaten teknisyen arkadaş baktı bir yuvasımı var dedi o yuva dar veya geniş dedi şırıltı ondan olabilir dedi komple sökülüp bakılması gerekir dedi 1-2 gun dedi bende o kadar zaman yok araç sürekli dısarıda. En yakın bakımda yaptırıcam. Sağa cevirik tam hafif iki türlüde ne şirr ses var nede ani kalkmamda zıngg ses

Sadece sola tam ve hafif cevirmem de şırrr ses ani kalkmada zınggg die ses geliyor.

bu ses dreksiyon hidroliginin daha çok basınca mazruz kaldıgı en sag ve en sola giderken yada gelirken çıkar bir arıza veya sorun teşkil etmemektedir

S@MeT38 tarafından yazılan metin:
bu ses dreksiyon hidroliginin daha çok basınca mazruz kaldıgı en sag ve en sola giderken yada gelirken çıkar bir arıza veya sorun teşkil etmemektedir

ZAONGGG die ötüyor araba 🙂 Kasıyormuş gibi

evet o yaratık sesi=)

evet o yaratık sesi=)

😀

Benimde akis rulmanlarında sıkıntı heralde ugul ugul ötüyor seyir halinde hız arttıkça ses artıyor hız azaldıkça ses azalıyor motor sesini bastırıyor son günlerde müzik sesinide bastırmaya başladı. Seyir halinde saga dogru dönerken ses kesiliyor 😀 Yol Gözüktü Haftaya Şaşmaz'a 😀

Back