Çözüldü Antifriz Önerisi

H4rper

Azimli Üye
Doblo
Adı
Enes Uyar
Kan Grubu
0 -
Meslek
Fizyoterapist
Aracınız
Doblo
Modeli
Dynamic
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
ÇÖL GRİSİ
Tüm Team Doblo ailesine selamün aleyküm.

2011 model Doblo D3 1.3 Multijet aracım var. Forumda antifriz önerisine dair bir konu bulamadım.
  • Forumda bulunan yıl ve modellere göre yağ önerisine benzer markaların ve Fiat'ın araçlar için önerdiği bir antifriz listesi veya sizlerin önereceği antifriz markası var mıdır?
  • Antifriz dolumu yaparken nelere dikkat etmek gerek?
  • Saf su kullanılmalı mı kullanılacaksa antifriz/su oranı nasıl olmalı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, herkese iyi forumlar dilerim. Sağlıcakla kalın...

Kırmızı kullanıyordum son 2 defadır paraflu mavi/yeşil fiat ın kini kullanıyorum. Mennunum kırmızı olan da bir kaç boru ağzından kaçak yapmıştı. Sanırım kırmızı olan organik ve bir tık daha açıcı. Kaçak olasılığı yüksek. Orj. Fiat selenia paraflu candır. Zaten kılavuzda o yazıyordu.

Saf su yada temiz su ile %50 %50 yapılabilir. Daha mantıklı. Zaten yaklaşık 7 litre sıvı kapasitesi var.

Kırmızı kullanıyordum son 2 defadır paraflu mavi/yeşil fiat ın kini kullanıyorum. Mennunum kırmızı olan da bir kaç boru ağzından kaçak yapmıştı. Sanırım kırmızı olan organik ve bir tık daha açıcı. Kaçak olasılığı yüksek. Orj. Fiat selenia paraflu candır. Zaten kılavuzda o yazıyordu.

Saf su yada temiz su ile %50 %50 yapılabilir. Daha mantıklı.
Yanıtınız için teşekkürler hocam, bu arada fan modifiyesi konunuzu okudum elinize sağlık. Peki antifrize su ekleme olayı kırmızı ve mavi renk antifrizde değişiyor mu? Yani kırmızı antifrizi olduğu gibi yedek su deposuna boşaltmalı mıyım yoksa yarı yarıya saf su karışımı yapıp öyle mi eklemeliyim?

Dostum merhaba. O konu benim değil buradan bir arkadaşın. Bende çok beğendim. Ellerine sağlık. Su ekleme konusu değişmez. Boşaltıp üzerine su takviyesi yapılır. Sanayide öyle yapıyorlar.

Paraflu 11 3 Litre Antifiriz Yeşil - (link)​

Örnek

Mesela şundan koydunuz , üzerine aldığı kadar su ekliyorlar. Yani 3 lt ye 4 lt oluyor. O da %40-%45 filan yapar. Gayet de yeterli. Bende öyle yapıldı.

Tamamdır hocam, önerinizi dikkate alacağım. Bilgilendirme için teşekkür eder, hayırlı forumlar dilerim.

Tüm Team Doblo ailesine selamün aleyküm.

2011 model Doblo D3 1.3 Multijet aracım var. Forumda antifriz önerisine dair bir konu bulamadım.
  • Forumda bulunan yıl ve modellere göre yağ önerisine benzer markaların ve Fiat'ın araçlar için önerdiği bir antifriz listesi veya sizlerin önereceği antifriz markası var mıdır?
  • Antifriz dolumu yaparken nelere dikkat etmek gerek?
  • Saf su kullanılmalı mı kullanılacaksa antifriz/su oranı nasıl olmalı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, herkese iyi forumlar dilerim. Sağlıcakla kalın...
aleykümselam ben de 2008 1.9 105'lik Doblo var ben aracımın bütün bakımlarını kendim yapıyorum aynı zamanda tır şoförüyüm araba 7 litre su alıyor BİM'den 10 litrelik hazır su al aracın yedek su tankının kapağını aç hazır suyun kapağını da aç aracı çalıştır rölantide çalışsın tahliye vanasını aç hazır suyu yedek su tankına doldur hazır su bittikten sonra aynı zamanda tahliye yapacaktır yani tahliyeden suyu boşaltacaktır o esnada tahliyeyi kapat sonra petrol ofisinin 3 litrelik kırmızı antifrizini al o çok iyidir sonra bir elin tahliyede diğer elinle de yedek su tankına antifirizi boşalt antifiriz bittikten sonra tahliyeyi kapat sonra yedek su tankının üstündeki maksimum ve minimum yazısının ortasına tahliyeyi yavaşça açarak suyu ayarla boşaltarak böylece arabanın suyunu değiştirmiş olursun tek başına yapamazsan bir arkadaşınla birlikte yapabilirsin o suyu boşaltırken sen tahliyeyi tutabilirsin kolay gelsin

aleykümselam ben de 2008 1.9 105'lik Doblo var ben aracımın bütün bakımlarını kendim yapıyorum aynı zamanda tır şoförüyüm araba 7 litre su alıyor BİM'den 10 litrelik hazır su al aracın yedek su tankının kapağını aç hazır suyun kapağını da aç aracı çalıştır rölantide çalışsın tahliye vanasını aç hazır suyu yedek su tankına doldur hazır su bittikten sonra aynı zamanda tahliye yapacaktır yani tahliyeden suyu boşaltacaktır o esnada tahliyeyi kapat sonra petrol ofisinin 3 litrelik kırmızı antifrizini al o çok iyidir sonra bir elin tahliyede diğer elinle de yedek su tankına antifirizi boşalt antifiriz bittikten sonra tahliyeyi kapat sonra yedek su tankının üstündeki maksimum ve minimum yazısının ortasına tahliyeyi yavaşça açarak suyu ayarla boşaltarak böylece arabanın suyunu değiştirmiş olursun tek başına yapamazsan bir arkadaşınla birlikte yapabilirsin o suyu boşaltırken sen tahliyeyi tutabilirsin kolay gelsin
Sağolun hocam, Allah tekerinize taş değirmesin. Kolay gelsin.

Back