D1 Doblo Bagaj Fitili Altı Çürümesi. Ne yapılabilir ?

fthpl

Talha Fatih Pala
Doblo
Adı
Talha Fatih Pala
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Doğalgaz Teknisyeni
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2005
Renk
Yıldız Mavi
2019 da açtığım konu ;
(link)

Selamlar arkadaşlar.
2020 de arka taraftan bir kaza olmuştu. Bagaj yarım boyanmıştı. Tampon ve tampon demiri değişti. Arka koruma demiri yenilendi. O zaman bagaj fitili altındaki çürükleri yaptırmıştım. 4 senede yine kabarmışlar. Üzerine oje sürmüştüm. Yalıtım olsun diye plasditip kaplamıştım ama nafile.

Şimdi son durum aşağıda ki şekilde.

Kaportacı 500tl ye zımpara -temizlik -fırçalama sonra az macun yapıp üzerine boyarım ama 2 seneye aynı olur dedi. Fitiller su alıyor. Değiştiricem. Belki 2 değil de yine 4 5 sene gider. Birde çürük yerleri doğrultmacıya kestirip oralara l parça kaynatıp boyatabiliriz ama orjinallik gidecek. Ne dersiniz ne yapayım ? 2-3 bin tutar belki geçer o zaman.

Sizlerde fitilleri kontrol edin. Çevrem de gördüğüm doblolar hep aynı dertten muzdarip. Çoğunda çürük var. Kimse farkında değil.

Yapılma öncesi ve aşaması - 2020 yılı

44aDIyS.jpeg

BMo4Jib.jpeg

DpRHHYa.jpeg

Yapılma sonrası

sKOW8Ex.jpeg

Ez1Gf9a.jpeg

Benim oje ve plastidip kaplamam

SDTMW0R.jpeg

fThE4fq.jpeg

8ZHiuYs.jpeg

9gHC5IZ.jpeg

Şimdi ki durum da bu şekilde

E38fXzO.jpeg

v3GKHYD.jpeg

7ZtMxBL.jpeg

Arabamı da çok seviyorum kimi de sat değiştir diyor. 8.senem. :=)

Çiçek gibi Maşallah. Ufak tefek kusurları dolu 😀

kakAP46.jpeg

YqZRzvK.jpeg

Son düzenleme:
2019 da açtığım konu ;
(link)

Selamlar arkadaşlar. 2020 de arka taraftan bir kaza olmuştu. Bagaj yarım boyanmıştı. Tampon ve tampon demiri değişti. Arka koruma demiri yenilendi. O zaman bagaj fitili altındaki çürükleri yaptırmıştım. 4 senede yine kabarmışlar. Üzerine oje sürmüştüm. Yalıtım olsun diye plasditip kaplamıştım ama nafile.

Şimdi son durum aşağıda ki şekilde.

Kaportacı 500tl ye zımpara -temizlik -fırçalama sonra az macun yapıp üzerine boyarım ama 2 seneye aynı olur dedi. Fitiller su alıyor. Değiştiricem. Belki 2 değil de yine 4 5 sene gider. Birde çürük yerleri doğrultmacıya kestirip oralara l parça kaynatıp boyatabiliriz ama orjinallik gidecek. Ne dersiniz ne yapayım ? 2-3 bin tutar belki geçer o zaman.

Sizlerde fitilleri kontrol edin. Çevrem de gördüğüm doblolar hep aynı dertten muzdarip. Çoğunda çürük var. Kimse farkında değil.

Yapılma öncesi ve aşaması - 2020 yılı

44aDIyS.jpeg

BMo4Jib.jpeg

DpRHHYa.jpeg

Yapılma sonrası

sKOW8Ex.jpeg

Ez1Gf9a.jpeg

Benim oje ve plastidip kaplamam

SDTMW0R.jpeg

fThE4fq.jpeg

8ZHiuYs.jpeg

9gHC5IZ.jpeg

Şimdi ki durum da bu şekilde

E38fXzO.jpeg

v3GKHYD.jpeg

7ZtMxBL.jpeg

Arabamı da çok seviyorum kimi de sat değiştir diyor. 8.senem. :=)

Çiçek gibi Maşallah. Ufak tefek kusurları dolu 😀

kakAP46.jpeg

YqZRzvK.jpeg
Güzel olmuş Rabbim kaza bela vermesin.

Back