doblo 1.3 multıjet yag sorunu

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

ahmetsnmz

Yeni Üye
arkadaslar doblo 1.3 multıjetlere motor yagı olarak OPET 10W/30 kullanılırmı. daha oncekı bakım yaptırdıgım yer hep bunu kullandk dedı.bugun yag almaya gıttım ordakı adamlar da bu yagın dobloda kullanıldıgını ılk defa duyduk dedı.tereddutte kaldım sımdı. OPET 10W/30 kullanılırmı kullanılmazmı. çünkü daha önce hangı yag kullanıldıysa tekrar onu kullanmak ıstıomda

benim bildiğim dobloda selenia yağ kullanılıyor başka yağ kullanıldımı turboyu bitiriyor....

tamam klavuzdada selenia yazıoda. şimdiye kadar hep opet 10W/30 kullandık dedı usta. yağ aldıgım yerde ilk defa duyduk dedı. napsam kararsız kaldım.

ahmetsnmz tarafından yazılan metin:
arkadaslar doblo 1.3 multıjetlere motor yagı olarak OPET 10W/30 kullanılırmı. daha oncekı bakım yaptırdıgım yer hep bunu kullandk dedı.bugun yag almaya gıttım ordakı adamlar da bu yagın dobloda kullanıldıgını ılk defa duyduk dedı.tereddutte kaldım sımdı. OPET 10W/30 kullanılırmı kullanılmazmı. çünkü daha önce hangı yag kullanıldıysa tekrar onu kullanmak ıstıomda

her seferde yağ markası değiştirmek bide numara değiştirmek motor için sağlıklı değildir.
numarası tutan kaliteli her yağ markasını koyabilirsiniz.

cAn 3436 tarafından yazılan metin:
benim bildiğim dobloda selenia yağ kullanılıyor başka yağ kullanıldımı turboyu bitiriyor....

doğru değil.

geremy tarafından yazılan metin:
cAn 3436 tarafından yazılan metin:

doğru değil.
bana bunu bi usta söylemişti..

opel lerde fiat motoru kullanıyor yağları selenia değil
nissan reno motoru kullanıyor yağı elf değil.

bu işler firma anlaşmasına bakar.

o zaman dobloya OPET 10W/30 yagı koyuom.daha önce hep bu kullanılmıs çünkü.baska marka veya baska numara koymak ıstemıomda.saglıklı olması acısından

1,3 motor yağı orjinali servislerinde kullandığı 5-40---5-30 viskoz oranı farklı olduğundan motora zarar verebilir. servisler selenia 5-40 kullanıyorlar bazılarıda repsol kullanıyor nerden biliyorum çevremde bulunan servislere parça fiyatlarını sorma için gittiğimden.😀

canım kardeşim söz meclisten dışarı sen sözüm ona merdiven altı ustalara bakma çoğu yağı satın aldığı yerden koparacağı avantanın yani karın peşinde sonuçta araç ne zarar görür senden ne gider cebine ne zarar verir bunu düşünmez ellerinde aymar ayçiçek yağı varsa birde onlara daha kar etirecekse sana onun metini verir kafanı hiç yorma işini bilen ustaların tercihi belli bu arabanın degil servisi fabrikası bile selenıa 5 - 40 kullanıyor ise düşünülecek bir konu yok. birde fırsatçılara dikkat et kucagına düşme aynı yağı bilimum yağ satan yerlerden fiyatını sor öyle al fiyat farkı çok hemde % 50 eee malum serbest piyas...! 🙂

en güzeli gidip orjinal değerini almak özelliklede selania tercih edin

illa selenia olacak diye bir kural yok güvendiğiniz hep kullandığınız numaraları uyan biryağ kullanın bi sorun olmaz 1.3 multijet 5-40

marka farketmez ama selenia kaliteli bi yağ

Bizlerde selenia oneriyoruz......

serviste zaten başka marka yok

Bence marka farketmez denmemeli çünkü her markanın formülü ayrıdır kimi yağ iyi soğutur kimisi soğutmaz birinin kayganlığı ve tutunması daha iyidir diğerininki değildir markadan markaya değişir bence hepsi aynı performansı verceğini sanmıyorum

Chirmicty tarafından yazılan metin:
Bence marka farketmez denmemeli çünkü her markanın formülü ayrıdır kimi yağ iyi soğutur kimisi soğutmaz birinin kayganlığı ve tutunması daha iyidir diğerininki değildir markadan markaya değişir bence hepsi aynı performansı verceğini sanmıyorum

*clap*

Zaten belli başlı firmalar var yağ konusunda... Onlardan biri tercihiniz olsun...

açık yağ almayın.
her yağ değişimi filitreyide değiştirin.
değişim km sini belirtilenden kısa sürede yapın.
yağ kontrolünü sık yapın.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back