Yardım Doblo 1.9 JTD Siyah Duman ve Tekleme

erenbal04

Azimli Üye
Doblo
Adı
eren
Kan Grubu
A RH -
Aracınız
Doblo
Merhabalar, son 15 gündür aracımda çok düşük devirlerde özellikle ısındığı zaman kalkışlarda vs hafif bir tekleme mevcut.
Ayrıca bugün 4den 3 e çekip dip gaz giderken arkadan siyah dumanı biraz fazla attığını fark ettim.
Aracın sabah çalışmasında, çekişinde, sesinde vs hiçbir problem yok. Ustalar oldukça verimli, yağ yakmasının olmadığını, motor sesinin çok iyi olduğunu söylüyorlar.
Aracı alalı 2 sene oldu, ilk sahibinden aldım. 350.000 Km şuanda.
Aldıktan sonra yaklaşık son 1 yıldır full şehir içi kullanılıyor günlük 100km kadar.
EGR Sizce tekleme ve siyah dumana sebebiyet verir mi? Fikirleriniz neler?

Aracınızda egr varsa tıkanıklığında verebilir.

Aracınızda egr varsa tıkanıklığında verebilir.
evet aracımda egr var ve 50bin kilometredir hiç temizlenmedi. Bu pazartesi egr temizliği ve beraberinde diğer sensörlerin temizliği için ustaya gideceğim. İnşallah düzelir.

bazılarında ege yoktur mesela benim araç 2008 1.9 105 Premio egr yok

Keşke bizim araca da koymasalarmış 😀

Arkadaşlar bugün ustaya gittim. Ustam bu sorunların EGR den ve sensörlerden yapmaz diyerek pompacıya yönlendirdi. Ankara'da bilinen birisi.
Cihazla baktığında enjektörlerin durumunun kötü olduğunu ve tamir edilmesi gerektiğini, sistemde de yakıt arızaları olduğunu söyledi, ama tekleme gidebilir mi garanti veremem dedi.
Sonuç: Enjektörler tamir edildi ve tekleme hala devam ediyor. Mazot pompası değerleri düzgün çalışıyor.
Ne yapmam lazım fikir verirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar bugün ustaya gittim. Ustam bu sorunların EGR den ve sensörlerden yapmaz diyerek pompacıya yönlendirdi. Ankara'da bilinen birisi.
Cihazla baktığında enjektörlerin durumunun kötü olduğunu ve tamir edilmesi gerektiğini, sistemde de yakıt arızaları olduğunu söyledi, ama tekleme gidebilir mi garanti veremem dedi.
Sonuç: Enjektörler tamir edildi ve tekleme hala devam ediyor. Mazot pompası değerleri düzgün çalışıyor.
Ne yapmam lazım fikir verirseniz çok sevinirim.
Kim bilinen usta

Öz Dizel pompa diye geçiyor, Erdinç usta yönlendirdi.
İmrenas pompaya uğra sponsorumuz Kavaklıdere oto beni oraya yönlendirme yaptı yaptığı enjektörler on numara oldu

İmrenas pompaya uğra sponsorumuz Kavaklıdere oto beni oraya yönlendirme yaptı yaptığı enjektörler on numara oldu
Enjektörler yapıldıktan sonra araba daha da çekiş düzeldi, kara duman vardı o gitti. Ama düşük devirdeki teklemeyi bulamadık.
Yarım saat kadar önce havaakışmetrenin fişini çektim ve tekleme şuanlık yok yarında test edicem bi.
Pompa servisine gitmelik durum yok araçta zaten şuan. Orasıda bosch servisi diye geçiyor ve sorunlar kalmadı diyerekten araç teslim edildi.

Eren öz dizel pompayı tavsiye etmem bizim aracı yapamadı olay bu
Erdinçte sponsorumuz
Kavaklıdere oto fiat ta sponsorumuz
Olmuyorsa Kavaklıdere otoya git

Eren öz dizel pompayı tavsiye etmem bizim aracı yapamadı olay bu
Erdinçte sponsorumuz
Kavaklıdere oto fiat ta sponsorumuz
Olmuyorsa Kavaklıdere otoya git
Teşekkür ederim, yarın bir kontrol edeyim tekrardan. Tekleme yaparsa düşük devirde gideceğim.

Bugün itibariyle arızanın turbo sensöründe olduğunu meydana çıkarttım. Turbo sensörü dokundugum zaman araç tekliyor ve çok salladığım zaman stop ediyor. Ustamız tesisatinda sorun var diyerek, sorunu da doğruladı.

Elektrikçi işimi çözecek. Teşekkür ederim herkese.

Bugün itibariyle arızanın turbo sensöründe olduğunu meydana çıkarttım. Turbo sensörü dokundugum zaman araç tekliyor ve çok salladığım zaman stop ediyor. Ustamız tesisatinda sorun var diyerek, sorunu da doğruladı.

Elektrikçi işimi çözecek. Teşekkür ederim herkese.

Selam. Durum çözülünce bize de yazın. Merak ederiz. 1.9 jtd lerin kabloları hep sorunlu yani bir önceki usta kablo ve kablo hatlarının içinden geçiyor olan sonra bizlere oluyor. Kablo korumalarını takmıyor. Sıkı sıkıya monte ediyor ve kablo bir kaç sene içinde kopuyor. Sonra arıza bulması çok zorlaşıyor. Benim hava filtre kazanı altında debimetre kabloları ucu ucuna gergin bir vaziyette duruyor. Ellemeye korkuyorum.

ADANA'DA sponsor pompacı enejektörcümüz var mı.

Selam. Durum çözülünce bize de yazın. Merak ederiz. 1.9 jtd lerin kabloları hep sorunlu yani bir önceki usta kablo ve kablo hatlarının içinden geçiyor olan sonra bizlere oluyor. Kablo korumalarını takmıyor. Sıkı sıkıya monte ediyor ve kablo bir kaç sene içinde kopuyor. Sonra arıza bulması çok zorlaşıyor. Benim hava filtre kazanı altında debimetre kabloları ucu ucuna gergin bir vaziyette duruyor. Ellemeye korkuyorum.
Benim aracı ilk sahibinden almama rağmen debimetre ve turbo basınç sensörlerinin kabloları hep açıkta. Kendim söküp bakacaktım ama üşendim, ustnaın müsait gününde bırakacağım. Sensöre dokununca araç başlıyor sallamaya, olan enjektörlere oldu tamir edildi 😀

Ben 3.sahibiyim. 8 senedir yaklaşık biniyorum. Benimde kısmen öyle. İyi oldu ama enjektörler elden geçmiş oldu. Hallolur zamanla tüm sorunlar. Bizimde neler geçti başımızdan, açtığım konu başlıklarına bir bak 🙂km 395000 , ilk motor. Bakalım nasip

Back