Doblo 1.9d

ömer birgin

Azimli Üye
Doblo
Adı
Ömer
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Selamun aleyküm arkadaşlar bir sorum olacak Doblo d1 1.9 d düz motor performans için ne yapabiliriz açık hava filitresi yazılım gibi şeyler yapılabilir mi

Düz motorlar için yapılacak çok birşey yok.Size tavsiyem araca boşuna para harcamayın harcadığınızla kalırsınız.İmkanınız varsa JTD olanından alın veya bu motorlara turbo takılabiliyor mu bir araştırın. Ama astarı yüzünü geçeceği için aracı değiştirmeniz daha faydalı olacaktır.

bnde var 1.9 d sx.performanstan kasit olarak ne bekliyorsun mesela duzde hiz mi rampada cekismi.bu arac duzdr gec hzilanir ama motor omrune bagli olarak bayada bir hizlanir.rampaya suratli girmekle yavas girmek arasinda ucurum olur.hizli girersen 3 e dusmezsin yavas girersen yerine gore 1 az 2 cok kalir.bende performans filtre var aldigimda oyleydi.orjinalinde nasil bilmiyorum cekis. yag yakman yoksa veya cok azsa yagi 5w40 tam sentetik tavsiyem motul degistir.yag filtreni bulabilirsen mann,opar en kotu bosh kullan.arada bir araci zorla orda burda kurum pislik vs varsa yaksin.en onemlisi mazot.az isleyen en yakinindaki istasyonlarin yerine biraz daha uzak ama cok is yapan yerden al.ve hangisinden alacaksan shell opet total petrol ofisi vs en az iki depo kullan ve performansini hangisinde arttigini ve az yaktigini hesapliyorsan ordan al.etkileriyle ilgili hicbir fikrim olmamasina ragmen performans arttirici yag katkisi mazot katkisi birsey kullanmamaya calis.( bu benim fikrim)

Son düzenleme:
Düzde hız da istiyorum rampada çekişte araç bayadır bizde 18 19 yıl oldu bir şeyler yapmak istiyorum motor üzerinde turbo da çok maliyetli hava filitresini nereden bulabilirim

hava filtresini internnetten bulabilirsin girisleri esnek oldugu icin kelepceyle sıkıyorsun zaten 76 mm ye kadar alabilirsin.turbo isi maliyetli ve randiman alamwzsan verdigin para cöp olacak.sadece hava filttesiyle istediklerini alamazsin ama drnemek istiyirsan 500-600 tl den basliyor 5000-6000 tlye kadar filtreler var.duz motoru fazla kurcalamamakta fayda var sonra sanayiden cikmayabiliyor.

Tamam teşekkür ederim sağ olun hocam

hava filtresini internnetten bulabilirsin girisleri esnek oldugu icin kelepceyle sıkıyorsun zaten 76 mm ye kadar alabilirsin.turbo isi maliyetli ve randiman alamwzsan verdigin para cöp olacak.sadece hava filttesiyle istediklerini alamazsin ama drnemek istiyirsan 500-600 tl den basliyor 5000-6000 tlye kadar filtreler var.duz motoru fazla kurcalamamakta fayda var sonra sanayiden cikmayabiliyor.
Fotoğrafını atar mısınız filitrenin

IMG_3081.webp

hava filtre hortumu kucuk kalacak bunun girisine ama dert etme.hava filtresini hortumun bogum yerine sok yerlestir sonra keleceyi sık.he ama hava akis metre arizasi verebilir.sildirir yada iptal ettirirsin orasini bilmiyorum benimkinde ariza lambasi bazen yaniyordu kontak ac kapa yapinca duzeliyilordu.artik ariza vermiyor.

Bi fotoğrafını atar mısın hocam sana zahmet

Back