Doblo 2021 Ayna ayarları

Doğukann

Yeni Üye
Doblo
Adı
Doğukan
Kan Grubu
B RH -
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar merhaba, Doblo araçlarda aynalarınızı hangi açıya göre ayarlıyorsunuz ?
Mesela "Sol şoför aynası kapının kolunu görmeyecek şekilde ayarlıyorum" gibi bir ayarlama şekliniz var mı? Ben nedense bir türlü doğru açıları bulamadım, araçta biraz yeniyim, taksilerde daha kolaydı uygun açıyı bulmak. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Valla hocam kişinin kullanım alışkanlığına göre değişkenlik gösteriyor ama bildiğim kadarıyla normal otomobil ve kamyonetler için önerilen ayna ayarları; koltuğunuzu ön-arka, koltuk sırtı eğimi, yükseklik (eğer araçta varsa) ayarladıktan sonra aynanızın %20'inde aracın arkası, %80'inde ise yol görünecek şekilde ayarlayın (En azından ben böyle kullanıyorum). Ayna alt sınırını da tekerin üstü ya da çamurluk boşluğu görünecek şekilde ayarlayın.
Yani kısacası kör noktaları en aza indirip en geniş açıyla görüntü yakalamaya çalışın; aynada aracınızı çok az görecek şekilde ayarlayın. Bunun için aynayı diklemesine hayali 10 eş parçaya bölün, 2 bölmelik kısmı araca ayırın.

Daha iyi önerisi olan hocam varsa önerisini okumak isterim çünkü benim de merak ettiğim bir konu, hatam varsa da görmüş olurum ve ona göre kullanırım aracımı.

Son düzenleme:
bence sol aynayi ayarlamak icin musait bir yerde park halinde olan bir arabanin yanina gidip yapmak kor noktalari en aza indirmenin en kolay yolu gibi geliyor bana.sag ayna icin kaldirima park ederken ayarlamak daha dogru olur cunku onun disinda sag ayna kullanimi cogu zaman sollamada dahi kullanmiyoruz bazi seyler artik otomatiklesiyor.

Back