Doblo D4 hız sabitleme çalışmıyor

MHan27

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mehmet Hanifi
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
2017 model Trekking paket doblom var ve hız sabitleme aktif olmuyor ışık yanıyor göstergede ama aktif olmuyo ne yapmalıyım

Çözersen haber ver.bendede aynı

Debriyajın orda sensörü var kırıldıysa ondan yapar iyi bir servise uğrayın

Baktırdım ustaya debriyaj müşülü sağlam diyo .Bozuk olsa başka şeylerde çalışmaz diyo.

Benim araç 2013 Doblo Elegance ama yine de yaşadıklarımı yazayım. Bende önce debriyaj müşürü arızalandı sadece hız sabitleyici çalışmıyordu başka şeyi etkilemiyordu benim araçta. Sonra onu yaptık. Bir süre sonra fren müşürü arızalandı. O da hız sabitleyiciyi çalıştırmaz.

Fren müşürü arızası nasıl anlaşılır?

1. Frene hiç basmadan hız sabitleyiciyi aktif edebiliyorsanız ama frene bastıktan sonra bir daha aktif edemiyorsanız ya da

2. Frene bastığınızda stop lambası yanmıyorsa ya da

3. Fren lambası frene bassanız da basmasanız da sürekli yanıyorsa

Fren müşürü arızalıdır.

Fren müşürü ucuz yan sanayi taktırdım ama bir ay gecmeden bozuldu. Ben de eski müşürün içini açtım temizledim taktım yine olmadı. Sonra baktım fren müşüründe ufak bir ayar çektiği var onu diğer tarafa çektim taktım düzeldi. Şu an hız sabitleyici sorunsuz çalışıyor.

Yaşadıklarım ve yaptıklarım bunlar, telefondan yazıyorum yazım hatası olduysa affola.
Baktırdım ustaya debriyaj müşülü sağlam diyo .Bozuk olsa başka şeylerde çalışmaz diyo.

Back