EGR valfi iptali

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yay_60
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yay_60

Daimi Üye
Adı
ali yilmaz
Modeli
Renk
beyaz
Size bir sorum olacak aracim 2003 1.9 jtd acaba bu modelde egr valfi varmi ? Yanlis anlamayin bu ilk dizel aracim daha once dogan im vardi.EGR valfi varsa eger iptal ettirmeyi dusunuyorum.acaba faydasi yada zarari varmidir

Son düzenleme:
Var mi yok mu bende merak ettim ama vardir.sanirim jtd motor.
Arkadasda passat var egr iptal ettirdi kulaniyor sorun yok.yani

Biraz arastirdim faydali diyen var zararli diyen var.2003 doblo da var diyen var yok diyen var. Egr valfi olan aracda 5 bin km de temizlenmesi gerekiyomus ben olup olmadigini bilmedim icin hic temizletmedim.Bu konuda en dogru bilgiyi sevgili ailem team doblo verir diye dusundum. Cewabin icin tesekkur ederim.

İptal edilmesi halinde muayenden geciyor mu..?

Muayene onemli degil ama 2003 dobloda bu egr denen melet var mi acaba dostlar ?? Yardim edin

EGR valfi bu arkadaslar. 5000 km de temizlenmezse bu hale geliyo ve arac performansdan dusup siyah duman atiyo.fotograf alintidir

Dosyalar

• egr valf.jpeg
    egr valf.jpeg
    32,7 KB · Okunma: 134
bizim araçlardada varmı acaba varsa servis temizliyomudur :/

bende araştırmıştım çekişin artacagı ve yakıtında artacagını örenmiştim birde eksozdan çıkan gazı daha kara atacagını demişlerdi birde arıza ikazı verebiliyormuş en iyisi iptaldense temizletmek bence

egr valfi araçtan çıkan zehirli gazları tekrar piston içine gönderip yakılmasını sağlayarak çevreye daha az zararlı gaz salınmasını sağlayan sistemdir.doblolarda vardır.iptalinin az bir şey performansa faydası olabilir ama çevreye verdiği zarara değmez bence.

Egr İptal etmeyiniz. Çiğ eksoz gazını tekrar çevirerek pistonlarda yanmasını sağlar. Yakıt tüketimini azaltır. 20.000-30.000km arası temizletin eliniz yatkın ise kendinizde söküp würth balata spreyi ile temizleyebilirsiniz. Arabanızı düşük devirlerde kullanıyorsanız daha çok kurum oluşur.

Egr valfi turbosu olan tüm araçlarda bulunur. Egr valfinin kirlendiğini veya tıkandığını motorun düşük devirlerdeki cansızlığı belirtir. Araç turbo devreye girene kadar cansız turbo devreye girince birden fırlama gibi tepkiler veriyorsa egr den dolayıdır. Temizlemek için ressimdeki yolu izleyebilirsin. Ressimler alıntıdır.
1.9.jpg
1.9-2.jpg
1.9-3.jpg
1.9-4.jpg
1.9-5.jpg
1.9-6.jpg
1.9-7.jpg

Iptal ettirmezsek bile temizletelim arkadaslar paylastigim resimdeki gibi olmadan onlemimizi alalim bilgilendirme icin hepinize tesekkurler

resimli gösterim iyi olmuş. teşekkürler.

1.9 multijet,de yok ama jtd,lerde var. fiat niye takmamış bilmiyorum.

Arkadaslar suan sanayideyim . egr temizlik icin sokuluyo ustam iptal edelim tum hava turboya gider arac gucu artar diyor

@Yay_60
doğru demiş ama egzozdan daha çok duman çıkar ayrıca çevreyi daha çok kirletirsiniz..

Back