Doblo Fan açma

osmanakcyn

Daimi Üye
Doblo
Adı
Osman
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2003
Renk
Beyaz
Selamun aleyküm hayırlı günler malum havalar sıcak gidiyor bu havalarda mesela hararet tam ortada iken trafik ışığında beklerken fan açıyor hararet yükselmiyor ama fan 2 dk rahat çalışıyor bu normal midir aracım bu arada 1.9 jtd 2003 model hararetin yükseldiğini hiç görmedim sadece 2-3 km rampa çıktım çıktığımda çok hafif bir yükselme oldu hemen kaloriferi sıcağa çektim hemen düştü hararet sizce normal midir?

Aleyküm selam. Hayırlı günler.

normal sistemde dağ ,bayır, arazi, kar, kış fark etmeksizin motor ısındıktan sonra hararet ortada sabit kalır. elektronik kontrollü olduğu için bu böyledir. Yaklaşık 7 senedir biniyorum , motor ısındıktan sonra bu böyledir ısı ortada hep sabit kalır. Fan açma konusunda ise fan bizde 2 kademe. 1. kademe neredeyse sessizs modda çalışır. Bende de ara ara çalışıyor. Aracı stop edince 1-2sn fan motor sesini duyuyorum. Araç çalışırken 1.kademe sesi hiç duyulmuyor.

Bende 2. kademe sadece klima açılınca devreye giriyor. Klima açıkken Ara ara kısa süre devreye girip duruyor.

Şahşi fikrim ; 1 termostat - 2 su hortumları - 3 devirdaim durumu - 4 antifriz durumu kontrol edilmeli.

Back