Yardım Fiat doblo 1.3 multijet 90hp çekiş sorunu

Emre Mivcan

Yeni Üye
Doblo
Adı
Hulusi emre
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar selamın aleyküm

Aracım 2012 model fiat doblo 1.3 multijet 90 hp aracım alt devirler çok hantal kalıyor ustaya götürdüm.

Araçta ;
Hava akış sensörü
Map sensörü dedikleri parça
Turbo basınç sensörü
İntercool
Turbo
Enjektör bakımı
Gibi parçalar değişti ama hala araçta alt devirlerde hantal kalma problemi devam ediyor araç 3000 rpm civarlarına çıkınca araç patlama yaşıyor sonra belli bir devir sonrasında turbo kesiyor araçta siyah duman atma gibi bir problem yok ustanın normalde 4000 4500 prm geldiğinde siyah duman atması lazım diyor ama araçta duman atmıyor başına daha önce böyle bir problem gelen oldumu ?

Aleykümselam kardeşim öncelikle bu sorunu hemen hemen şuradan olur gibi bir cevabı yoktur. Bu sorunla karşılaşan gerek grup üyeleri gerekse etrafımızda bulunan doblo kullanıcıların belirttiği arıza türlerine bakarak cevabın birçok kısımdan olduğunu duyuyoruz. Şöyleki bir arkadaşım da aynı şikayetlerden muzdarip olarak hemen hemen sizin yaptığınız gibi olağan parçalardan değişime başlamış fakat arızanın kaynağını bulamamıştı. Sonradan arızanın yakıt sisiteminden kaynaklı depo şamandırasında olduğu tesbit edildi. Bununla beraber turbo hortumlarından tutunda ( kaçak delik vs) mazot pompası mazot filtresi, orjinal olmayan hava filtresi de dahil olmak üzere daha birçok sebeb bu yakınmalara sebep olabilmekte. Naçizane tavsiyem bu saydığım bölümleri kontrol etmeniz olacaktır. İnşallah bu arızayı çözüme kavuşturusunuz. Aracınızda egr varmı bilmiyorum ama bu gibi sorunlarda emme manifoldu ve egr kaynaklı performans düşüklüğü yaşayanlarda bir hayli fazla. Kolay gelsin diyorum.Hayırlı günler.

Aracımda egr iptal katalizör iptal araçta partükül yok

Aracı cihaza bağladığımızda değerlerin hepsinin normal olduğunuda görüyoruz cihaz üzerinde bir arıza koduda vermiyor

Yakıt basınç sensörünün kablo uç kısmında mazot olduğunu tespit ettik şimdi o temizleniyor

En son çare olarak emme manifoldu sökülecek

Araçta kullandığımız malzemelerin hepsini orjinal olarak kullandık

Kolay gelsin inşallah sonuca ulaşırsınız.

westgeyt kontrol ettir diyafram patlamış olabilir kaçırma yapıyor mu baksınlar.Eğer sorun yoksa hava filtresini yetkili fiat servisine gidip alıp değiştir (sanayide orjinalde deseler alma) farkı gözlemle.

Aleykümselam kardeşim öncelikle bu sorunu hemen hemen şuradan olur gibi bir cevabı yoktur. Bu sorunla karşılaşan gerek grup üyeleri gerekse etrafımızda bulunan doblo kullanıcıların belirttiği arıza türlerine bakarak cevabın birçok kısımdan olduğunu duyuyoruz. Şöyleki bir arkadaşım da aynı şikayetlerden muzdarip olarak hemen hemen sizin yaptığınız gibi olağan parçalardan değişime başlamış fakat arızanın kaynağını bulamamıştı. Sonradan arızanın yakıt sisiteminden kaynaklı depo şamandırasında olduğu tesbit edildi. Bununla beraber turbo hortumlarından tutunda ( kaçak delik vs) mazot pompası mazot filtresi, orjinal olmayan hava filtresi de dahil olmak üzere daha birçok sebeb bu yakınmalara sebep olabilmekte. Naçizane tavsiyem bu saydığım bölümleri kontrol etmeniz olacaktır. İnşallah bu arızayı çözüme kavuşturusunuz. Aracınızda egr varmı bilmiyorum ama bu gibi sorunlarda emme manifoldu ve egr kaynaklı performans düşüklüğü yaşayanlarda bir hayli fazla. Kolay gelsin diyorum.Hayırlı günler.
Depo şamadıra değişti çözüm olmadı araç yakıtla alakalı bir pozisyonu kalmadı ama araç hala aynı şekilde.

westgeyt kontrol ettir diyafram patlamış olabilir kaçırma yapıyor mu baksınlar.Eğer sorun yoksa hava filtresini yetkili fiat servisine gidip alıp değiştir (sanayide orjinalde deseler alma) farkı gözlemle.
Westgeyt kontrolleri yapıldı çözüm olmadı.kaç tane wesgeyt değişti orjinal olmakla beraber çözüm olmadı. Hava akış metrede değişti gene aynı sorun devam ediyor.

Konuya ilave yapılan emme manifoldu söküldü temizlendi sonuç aynı araç yazılımı vs gerekli tüm parçalar elektrik tesisatı kontrol edildi kaçak testi yapıldı her hangi bir kaçak söz konusu olmadı araç çekiş konusunda hala hantal kalıyor küçük ihtimalleri göz önüne alarak debriyaj sensörü gibi parçalarıda değiştik değişiklik olmadı gaz pedal konumları vs kontrol edildi herşey normal görüldü.
Araç turbo basıncını 3.5 civarında kesmeye başlıyor normalde 2 bar civarında basan turbo 3.5 rpm geldiğinde turbo basıncı 1.6 barlara düşüyor bundan kaynaklı araç gitmiyor 110 km hızdan 120 km hıza yaklaşık 10 15 sn civarında çıkıyor.

Aracın bazen keyfi yerinde olursada 160 170 km hızlara çok rahat şekilde çıkıyor

Yokyok maşallah ustayı değiştir
İntercol güzelce temizlensin unutmayın

Aracın bazen keyfi yerinde olursada 160 170 km hızlara çok rahat şekilde çıkıyor
Aracın mazot filtresini nerede değiştirdiniz?Yan sanayi filtreler şişme yapıyor çekişi düşürüyor.Multijet yan sanayi parçayı sevmiyor.Wesgeyt diyafram patladığı için diyafram tamir edildiğinde sanayi de yan sanayi wunder marka hava filtresi takıldı.2014 de sıfır aldım aldığımdan beri yetkili serviste bakımını yaptırırdım.6 bin km olmuştu hava filtresi takılalı.Maraştan Bursaya giderken Ankara'da trafik ışıklarında durdum kalkarken gaz ayağımdan düştü.Gazdan ayağımı çekip tekrar bastığımda araba kalkış yaptı lakin eski çekişi yoktu.Gidiyordu fakat eskisinden eser yoktu.Yokuşlarda vites düşmeyen araba 5 ten 4 düşmeye başladı.Neyse Bursadan maraşa döndüğümde servis bakımı geldiği için yetkili servise gittim bakımını yaptırmaya.Bakım yapılmadan çıkan filtreyi görmek istediğimi söyledim.Hava filtresinden şüphelenmiştim.Neyse bakım yapıldı araba yıkanıp teslim edildi.Çıkan filtreyi bakım yapan ustanın yanında açtım filtre kanalları yapışmıştı.Ustam bu ne dedim.Abi filtre ömrünü tamamlamış görevini tam yapmaz dedi.Tamam dedim arabaya bindim.Araba eski haline dönmüş gaza dokununca atılıyordu.Size ve forumdaşlara tavsiyem asla sanayi de bakım yaptırmayın arabanıza yazık etmeyin.Orjinal parçadan şaşmayın.Sanayide kutusu opar olan çakma parçalarla kandırılmayın.Hatta servisle uzun yıllardır tanış olduğum için sağolsunlar indirim yapıyorlar.Sanayiden ucuza bile geliyor çoğu zaman.Wesgeyt diyaframı serviste tamir edilmiyor onlarda sanayiye gönderip tamir ettiriyorlar bu nedenle sevdiğim ve güvendiğim sanayi de ustama turboyu söktürdüm.Ustam iyiydi lakin hava filtresi sanayide orjinali olmadığı için wunder takmak zorunda kaldı ve kendisi de söyledi orjinal parçayı ancak serviste bulursun diye.Benim arabanın turbo sökülürken 1.3 egeanın da wesgeyt sökülmüş tamire gönderilmişti tamirhanede.

Westgeyt kontrolleri yapıldı çözüm olmadı.kaç tane wesgeyt değişti orjinal olmakla beraber çözüm olmadı. Hava akış metrede değişti gene aynı sorun devam ediyor.
Hava ve mazot filtresini bizzat kendiniz yetkili servise giderek satın alıp değiştirp aracı tekrar dener misiniz?

Aleykümselam 2013 360 bindeki aracımdada buna benzer sorunlar vardı enjektör turbo ve mazot pompası bakimi yaptırıp akabinde yazılım attım kurtuldum ani hizlanmalarda ve 4.500 devirde siyah duman atmasi dışında (oda çok az önceden siyah duman atma sorunu yoktu) bı sıkıntım yok gayet memnunum.

@kaan123 geçmiş konulardan incele
Forumun arama motoruna yaz

Bende turbo açana kadar hantal açtıktan sonra da uçup gittiği söylenemez.
Enjektörler yeni değişmiş
Egr valfi temizliği yaptırmaya gideceğim
2014 1.3 doblocuyum

Back