FREN BASARKEN ÇUKURA GİRMEK

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANLOVE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

ANLOVE

Onursal Üye
Aracım Yok
Adı
QQQQ QQQQ
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Q
Aracınız
Aracım Yok
Renk
Metalik Siyah
Selamlar,

Bugün birden çukur çıktı frene bastım ama duramadım frenle beraber girdi çıktı çukura araç ancak fren pedalı ayağımın altından kaydı gitti sanki.

Nasıl diyeyim tekerleklerin yukarı aşağı yapmasını pedaldan hisettim pedalda yukarı aşağı gibi oldu

Normal midir acaba yoksa bir sorun mu var ?

normal bi durum, frene basılıyken çukurdan geçilirse teker orantısız döner yada boşa döner bu durumu abs kayma olarak algılar ve full devreye girer bunuda pedalda titreme ve kayma olarak sürücüye bildirir 🙂 ama çukurlardan geçerken ve setlerden geçerken bile frene basmamak lazım, o ana kadar yavaşladın yavaşladın gerisini koyver gitsin 😀

frenle çukura girmek ön takımında zarar görmesine neden olur

normal bi durum, frene basılıyken çukurdan geçilirse teker orantısız döner yada boşa döner bu durumu abs kayma olarak algılar ve full devreye girer bunuda pedalda titreme ve kayma olarak sürücüye bildirir 🙂 ama çukurlardan geçerken ve setlerden geçerken bile frene basmamak lazım, o ana kadar yavaşladın yavaşladın gerisini koyver gitsin 😀

Arkadaşın dedğine katılıyorum, çukur mu gördün girene kadar bas ama girmeden bırakmış ol o freni emin ol fren ile girdiğinde oluşabilecek olan hasar yüzden frensiz girmenden daha fazladır. LAstik havaların fazla değil ise zaten çukur anında lastiğin emecektir o vuruntuyu 😉

Çok teşekkürler bilgi için.

Aynı çukura 2 kere girdim. Belediyenin işleri

bir önceki çukur da durdurabildim aracı aynı çukur 100 metre ilerde bir daha çıktı karşıma yine durabilirim zannettim o yüzden bırakmadım freni ama bu sefer durmadı araç girdi çıktı.

Çok şiddetli bir çukur değildi yaklaşık 10 santim ama keskindi. Bir sorun çıkartmaz değil mi daha sonra ?

10 cm lik bir çukura frene basarak girmek araçta tam takoz etkisi yapar.frenle kasise girmenin araca yada yolcu konforuna hiçbir katkısı yoktur.aksine hem konforu bozar hem araca normal girişinizle veremeyeceğiniz hasarı verir.

çukura yada tümseğe kadar yavaşladın yavaşladın,yavaşlayamadın sal gitsin.frenin sana bi faydası olmaz.

Anlıyorum hocam.

Aynı çukur 100 metre öncede çıktı karşıma onda durmuştum ancak yine aynısı çıktı yine dururum diye çekmedim zaten ayağımdan.

Belediye aynı çukuru 100 metre ileri bir tane daha açık bırakmış. Lanet şey öyle birşey ki bu su kanallarının önünü ve arkasını boş bırakıyorlar dibine girene kadar çukur olduğunu farkedemiyorsunuz bir asfalt atmak zor geliyor.

Sonuç olarak sorum yani ciddi bir sorun çıkartmaz inşallah böyle birşey ne diyorsunuz ?

yazın köyde bi çukura girdik hırt diye bi ses geldi aha arka makas kırıldı dedim ama birşey olmamıştı bu arada arabada 8 kişi ardı ve hız 80 yada 100 dü

8 kişi ile doblo makası kırabilirsen ben sana makasın sıfırnı alıp yollayacam.

8 kişi 80 er kilodan 640 kilo edersiniz.sadece bagaj yükü kadar ediyorsunuz.

Dobloyu bilmem de fiorino tek bir kisi ile makas kirdi 🙂 fabrikasyon hatası. ..

Biri de dememiş birşey olmaz 😀 vallahi korkmaya başladım 😀

🙂... dobloya nolur ki ya. Ben 30000'de tekerlek rulman i degistim.

🙂... dobloya nolur ki ya. Ben 30000'de tekerlek rulman i degistim.

ikinize tek cevap.

bir doblom d2 1.3 mjet 83 bin km de.
diğer doblar ise 1.6 elegance biri 62 binde diğeri 108 binde.

hiçbirinin ön takımına tornavida değmedi.

biraz şoförlüğünüzü sorgulayın!bu arabaların hepsi dağ bayır geziyor!isteyene resim atarız.

2003 model d1 1.9 doblo,
2010 model 1.6 d3 premio
2012 model d2 1.3 safeline.

Herhangi bi mesajimda doblo yu kotuledigimi mi gordunuz? Soforlugumu sorgulayacak halim yok. Gayet iyi bir şöförüm sizin araclariniz asfalt yollarda giderken benim araclarim koy yollarinda istemesem de kiriliyor... 10 km nin 7 si dagdayim... 10 binde lastik bitti aracimda yinede kotulemiyorum normaldir, amortisor takozlarim degistirildi normaldir. Vs vs. Bem soforlugumden de aracimdan da memnunum.

Kelime hatalari için kusura bakmayın mobildeyim.

benim araçlarım köylere değil yalalara gidiyor...üçüde!

benim araçlarım köylere değil yalalara gidiyor...üçüde!

Kara hocam burada araç ların köye, dağa veya yaylara gitmesi değil onemli olan. Bu konuda zitlasmak değil amacim sonucta buyuk bir aileyiz.

Şu bi gerçek 2010 d3 model araçlar da bir takin problemler fabrika çıkışı var, sürücü hatasi degil.

ben zıtlaşma taraftarı değilim ama her model aracın içerisinden bir iki araçta ufak sorunlar çıkabiliyor...bunları büyütmemek lazım.

mesela toyota daha önce kritik abs hatası yüzünden binlerce aracını geri çağırdı.

bir aracın rulmanında hata çıkabiliyor...bütün araçlara kalitesiz damgası vurmak iyi değil bence.

yukarıda dobloya hiç bişey olurmu?30.000 de rulman değiştim yazmışsınız.bunun kullanım şekli ve kullanım yeri ile alakası büyüktür.

ben şirkete ismi lazım değil başka bir marka araç aldım sağolsun çocuklar 4000 km deki arabayı gitti direğe vurdular perte çıkardıları. şimdi arabanın kabahati nedir?

kısacası fabrikasyon hata olabilir.yollar kötü olabilir.sürücü kötü olabilir(üstüne alınma)bir araçta bir parçada hata çıkması hepsinde sıkıntı var anlamına gelmez...

konu amacının dışına çıkmadan kilitliyorum.gerekli cevap verilmiştir.eklemek istediğiniz bir şey varsa pm den bana ulaşabilirsiniz.teşekür ederim.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back