Gaz kesme ve akısmetre ilişkisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan my93
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

my93

Aktif Üye
Fiorino
Adı
MUHARREM
Kan Grubu
0 +
Meslek
Bankacı
Aracınız
Fiorino
Modeli
Pop
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2019
Renk
Beyaz
Merhabalar
Araçım fiorino motor sogukken ilk calistirmada ilk 5 dk beyaz duman atmadan rahatlamiyordu bunun icin enjektörlere baktırdım sorun yok ama manifold balçık gibi kurum bağlamıştı kismen temizlediği söyledi usta daha sonra motorun sarsintili çalışmasını akismetredendir belki diye soketi çıkarttı cidden de motor bi rahatladı biraz soket sökük dolaştım ve geçen hafta akismetre aldim ve taktın ariza kaydını sildim ekrandaki hatalar vardi sadece . Sonrasında düz yolda giderken bile arac gaza basarken tepkisiz kalmaya başladı ve 2500 devirden sonra orta havalandirmadan rüzgar sesi gelmeye başladı. Yokus cikarken gaz kesmesi çok belli oluyor ve 2500 devir civari oluyor 2 bin devirde sorun yok hissedilmiyor bile sonra akismetrenin soketini çıkardım bu sorunların hepsi gitti. Googlede birçok yorum okudum turbo turbo hortumu diyenler var ama kontrol ettiğimde saglam duruyor hepsi motor kısmında anormal bir durum gözlemlemedim. Birde partikül fitresi ile alakalı hatada ekranda ışık yanıyor diyordu ama ışık yanmıyordu🙂

Sorum şudur ben bu arizayi nerden aramaya baslamaliyim?
20230414_234457.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar
Araçım fiorino motor sogukken ilk calistirmada ilk 5 dk beyaz duman atmadan rahatlamiyordu bunun icin enjektörlere baktırdım sorun yok ama manifold balçık gibi kurum bağlamıştı kismen temizlediği söyledi usta daha sonra motorun sarsintili çalışmasını akismetredendir belki diye soketi çıkarttı cidden de motor bi rahatladı biraz soket sökük dolaştım ve geçen hafta akismetre aldim ve taktın ariza kaydını sildim ekrandaki hatalar vardi sadece . Sonrasında düz yolda giderken bile arac gaza basarken tepkisiz kalmaya başladı ve 2500 devirden sonra orta havalandirmadan rüzgar sesi gelmeye başladı. Yokus cikarken gaz kesmesi çok belli oluyor ve 2500 devir civari oluyor 2 bin devirde sorun yok hissedilmiyor bile sonra akismetrenin soketini çıkardım bu sorunların hepsi gitti. Googlede birçok yorum okudum turbo turbo hortumu diyenler var ama kontrol ettiğimde saglam duruyor hepsi motor kısmında anormal bir durum gözlemlemedim. Birde partikül fitresi ile alakalı hatada ekranda ışık yanıyor diyordu ama ışık yanmıyordu🙂

Sorum şudur ben bu arizayi nerden aramaya baslamaliyim?41351 dosyayı görüntüle
Aracinizin partikul filtresi cok asiri dolmus o yuzden devam jenarasyon yapiyor arac beyaz dumanin sebebi ondan akismetreyi temizleyin olmadi orjinali ile degisimi yaparsaniz sorun olmaz benden tavsiye dpf iptali yaptirin arac cok rahatlar

Aracinizin partikul filtresi cok asiri dolmus o yuzden devam jenarasyon yapiyor arac beyaz dumanin sebebi ondan akismetreyi temizleyin olmadi orjinali ile degisimi yaparsaniz sorun olmaz benden tavsiye dpf iptali yaptirin arac cok rahatlar
Akısmetre yenilendi akismetre takılıyken hizlanmada kesiklik oluyor yokus cikarken tekleye tekleye ilerliyor ama akismetreyi çıkarınca sorun yok deyim yerindeyse köpek gibi tırmanıyor🙂 tavsiyeniz için teşekkür ederim olmadı ilerleyen vakitlerde bakacağız çaresine dpf nin de akısmetre takiliyken şu hızlanmada kesiklik sorununu çözmem lazım

Madde sensörü hatasından dolayı rejenarasyona girmiyor arac belki silkeleme sorunum bundan kaynaklı fakat bu madde sensörü dpf nin neresinde oksijen sensörüyle alakası var midir yardimlarinizi bekliyorum

Aracınızda temizleme işlemi doğru yapılamıyor buda sıkıntıya neden olur akış metreden oksijen sensöründen ziyade egzost sistemi elemanlarını temizlkten geçirmeniz gerekir akış metre den geçen hava oksijen sensöründen de geçiyor onları değişsenizde farkı olmayacak aracınbiriken gazı atması lazım egzos tıkalı olunca ne olacak bu oluyor çekiş düşüklüğü ve tekleme dediğimiz olay

Bilgisayarla baglanildiinda dpf tikali görünmüyor @ccengave53 madde sensoŕü aracin neresinde dir fiat servisi bana madde sensorunun arizali oldugunu soylemizti hata kodlari arasinda P24D1-92 kodu madde sensoru arizasiymis oyle söylendi nette baktigimda madde sensoru oksijen sensorune benzettigim icin emin olamadim ona gore parca degisimine ve akabinde partikulu yikatmayi dusunuyorum

Doğru diğer adları oksijen,lambda emme manifolduna giren havayı ölçüyor yanlış ölçerse hava yakıt karışımını sağlıklı olmaz çekiş düşüklüğü,tekleme ,stop etme gibi durumlar olabiliyor bir değiştir öyle dene geçmezse gerçekten tıkalıdır.

Teşekkürler bilgi için gelisme yasadikca paylaşımda bulunacağım

Aynı sorunun benzeri benim arabada var 1.6 e6 120 bg lambda sensor hatası veriyor bir kere orjinali ile değiştirdim birkaç kere ustaya temizletip taktık ama aynı sorun devam ediyor hatayı direk beyinden lambda sensörünü siliyolarmış varmı aramızda yaptıran bu işlemi yardımcı olurmusunuz? Sildirirsem sıkıntı yaratır mı ?

Aynı sorunun benzeri benim arabada var 1.6 e6 120 bg lambda sensor hatası veriyor bir kere orjinali ile değiştirdim birkaç kere ustaya temizletip taktık ama aynı sorun devam ediyor hatayı direk beyinden lambda sensörünü siliyolarmış varmı aramızda yaptıran bu işlemi yardımcı olurmusunuz? Sildirirsem sıkıntı yaratır mı ?
Madde sensörü hatasını ben ilk Aralık 2022de yaşadım yetkili servis fiatın parca üzerinde değişiklik yapacağını söylediğinden ellerinde olmadınız söylemişlerdi geçen hafta aradığımda parçanı geldiğini ama yazilim kısmında hata olduğu söylediler bazı araclarda yazilim hata veriyormuş bazılarında vermiyormuş. Servise gidip konuşamadım. Sensör ve sensörü yazilim kısmına bakmamız lazım gibi duruyor. Ben ilk temizleyeceğim malum sensör 2500 tl 🙂

Madde sensörü hatasını ben ilk Aralık 2022de yaşadım yetkili servis fiatın parca üzerinde değişiklik yapacağını söylediğinden ellerinde olmadınız söylemişlerdi geçen hafta aradığımda parçanı geldiğini ama yazilim kısmında hata olduğu söylediler bazı araclarda yazilim hata veriyormuş bazılarında vermiyormuş. Servise gidip konuşamadım. Sensör ve sensörü yazilim kısmına bakmamız lazım gibi duruyor. Ben ilk temizleyeceğim malum sensör 2500 tl 🙂
Usta ben çok temizledim ama bir faydası olmuyor beyinden direk sensör yokmuş gibi davranmasını sağlayacak bir yazılım atılıyormuş ona bugün bakacam yaptırırsam paylaşırım sizinle

Merhabalar

Sorum şudur ben bu arizayi nerden aramaya baslamaliyim?41351 dosyayı görüntüle
İlgili rüzgar sesi manifoldun bazı vidalarinin gevşek olmasından kaynakliymis 100 tlye sorunu çözdük madde sensörü hatasını bundan dolayi verebilir dedi usta biraz kullan devam ederse bakarız dedi simdilik egzoz dan siyah dumanı yüklenince atıyor ama o da partikülden kaynakli galiba biraz zaman geçsin anlayacagiz durumu

yazlımsal sorun dediler bana fabrikaya gitmesi gerekiyormuş beyin'in
doblo 1.6 120 hp 2020

Back