Geç Çalışıyor

UğurBalci

Fenomen Üye
Doblo
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
İşçi
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
KURŞUN GRİ
fiat doblo 1.3 multijet 2006 model bir aracım var. normal motorin kullandığım için iki sefer regülatör denilen bir parçayı değiştirdim. 2. sefer parçayı değiştirmeden önce araba gec calışmaya başladı. halada sorun devam etmekte . bir iki sefer kontak anahtarı ilk çevırdıgımde kontak anahtarı lambası olan sarı renkli ışıgın sonmediğnş gördüm. aracın gec calısmasının sebebını bundan olabılır dıye düşünüp aracı bir hafta yedek anahtarla kullandım ama sorun yedek anahtardada devam etti ve araba bu anahtardada gene aynı arızayı verdi bı kac sefer anahtarı tanımadı... araç hala gec calısıyor servise gittigimde enjoktorler yakıt pombası yada anahtar kodu tanıma sistemınden olabılır dedıler sizce sorun nereden kaynaklıyor olabılır ....

akü ve ısıtma bujileri özellikler geç çalışmaya engel olabilir..

ısıtma bujilerınde bır problem oldugunu dusunmuyorum bı kac sefer degıstırdım zaten arıza olunca kendısı bıldırıyor arıza oldugunu aküyüde 2 sene once almıstım aku uzerınde bıraz aku suyu var taşmıs dısarı dedıgınız olabılır

gittim yaptırdım enjektörlerimden 3 tanesi patlakmış. dengesiz şekilde çalışıyomuş 600 liramı aldılar 😀 bu arada şunuda öğrenmş oldum doblolarda yakıt pompası arızası binde bir olurmuş.... 😀

yakıt pompası arızası bnde olmusdu 😀 1500 tl gitti 😀 siz siz olum ucra yerlerdeki benzinliklerden mozot almayın.

kardeşim binde birlik kısma sen girmişsin demekki 🙂 🙂 ben 4-5 yere sordum ve en son aracımı yaptırdıgım ustaya sordum bu cvp aldım 😀

Gemlikforum tarafından yazılan metin:
gittim yaptırdım enjektörlerimden 3 tanesi patlakmış. dengesiz şekilde çalışıyomuş 600 liramı aldılar 😀 bu arada şunuda öğrenmş oldum doblolarda yakıt pompası arızası binde bir olurmuş.... 😀

geçmiş olsun.

saol kardeşim ...

Arkadaşlar o binde birlik kısma bende girdim sanırım 2 gün önce mazot pompasından sabahları mazot sızdığını farkettim servisi arayıp sorunumu analttım basınçlı mazot pompası arızalanmışa benziyor dediler.Gerçekten tamiri 1500 lirayı bulur mu Korktum Vallahi şimdi yarın servise göstercem bakalım ne diyolar

Benim de aldıgımda enjektor ısıtma lambası yanıp sonuyodu kıtaba baktım arızalıymıs serviste trigeri deiştirirken ısıtmaları da soyledım 3 ü değişti biri oksit yapmıs sökemediler motoru ındırmemız lazım ama gerek yok diğer 3 ü saglam onlar goturur bişey olmaz dediler bende iyi madem dedim. Senin sorunun anahtar kodlamayla ilgili olsaydı tanıtılmayan anahtarla hiç calısmaz benim 2 kumandalı yedek tanıtılmadıgı ıcın calıstırmıyo aldıgım herif kod kartını da kaybetmiş fabrikadan yenisi gelcek 60 lira istiyolar....

merhaba arkadaşlar bende 2006 modol 1,3 doblo var aracımın motor ile akü arasındaki yerden damla damla mazot akıyor nedenini anlayamadım acaba mazot pompasında mı bi sornvar yoksa hortumda bi gevşeme olmuş olabilirmi şimdiden ilginize teşekkürler...

merhaba arkadaşlar bende 2006 modol 1,3 doblo var aracımın motor ile akü arasındaki yerden damla damla mazot akıyor nedenini anlayamadım acaba mazot pompasında mı bi sornvar yoksa hortumda bi gevşeme olmuş olabilirmi şimdiden ilginize teşekkürler...
lütfen kendinizi tanışma bölümünde tanıtınız....aksi taktirde sorularınıza cevap verilmeyecektir...

Arkadaşlar o binde birlik kısma bende girdim sanırım 2 gün önce mazot pompasından sabahları mazot sızdığını farkettim servisi arayıp sorunumu analttım basınçlı mazot pompası arızalanmışa benziyor dediler.Gerçekten tamiri 1500 lirayı bulur mu Korktum Vallahi şimdi yarın servise göstercem bakalım ne diyolar

kardeşim bizim bu bosch mazot pompaları böle kronik sorun belli bi zaman sonra o-ringler bozuluyo tamir takımıyla iş çözülüyo çok pahalı bir işlem değil bilgin olsun geçmiş olsun (bütün bosch pompalar aynı belli bir zaman sonra kaçırıyo)

fiat doblo 1.3 multijet 2006 model bir aracım var. normal motorin kullandığım için iki sefer regülatör denilen bir parçayı değiştirdim. 2. sefer parçayı değiştirmeden önce araba gec calışmaya başladı. halada sorun devam etmekte . bir iki sefer kontak anahtarı ilk çevırdıgımde kontak anahtarı lambası olan sarı renkli ışıgın sonmediğnş gördüm. aracın gec calısmasının sebebını bundan olabılır dıye düşünüp aracı bir hafta yedek anahtarla kullandım ama sorun yedek anahtardada devam etti ve araba bu anahtardada gene aynı arızayı verdi bı kac sefer anahtarı tanımadı... araç hala gec calısıyor servise gittigimde enjoktorler yakıt pombası yada anahtar kodu tanıma sistemınden olabılır dedıler sizce sorun nereden kaynaklıyor olabılır ....
arkadaşım ben ümit sivas otosabirdan öncelikle soğukta çaşıltığında duman atma varmı isininca duman kesiliyormu bana bunu yaz numaram 5468835421 beni ara detaylı bilgi al

arkadaşım sivas otosabırda ustayım gönder bana pompanı 550 tl 2 yıl garantili yaptırayım sizden çok para talep etmişler ben yaptırıyorum burda hala senelerce kullananlar var
no5468835421

arkadaşım sivas otosabırda ustayım gönder bana pompanı 550 tl 2 yıl garantili yaptırayım sizden çok para talep etmişler ben yaptırıyorum burda hala senelerce kullananlar var
no5468835421

550 tl çok istiyosun mazot pompamı iki ay önce tamir ettirdim mozat sızdırıyodu 200 liraya pompacıda hallettiler şimdi canavar gibi milleti kazıklamanın anlamı yok eğer mazot kaçıyorsa içindeki contaları değiştirip takıyorlar arkadaşım sende bi pompacıda yaptırı ver servis tuzlu yapar

bizim burada albea 1,3 mazot sızdırıyordu yüksek basıncın oradan 140 liraya yaptırlar oringleri falan değişti

aynı sorunu bende yaşamıştım... yüksek basınç pompası mazot sızdırıyordu... bosh diesel serviste tüm oringler değişti.. 200 tl ye bitti ... başka enjektör-pompacılar da da o fiyata yapılıyor... o rakamlar baya bi abartılı...

yakıt sisteminde farklı farklı arızalar meydana gelir,her arabada da aynı arıza olacak diye birşey yok .arkadaşın binde birlik 1500 liralık dediği arıza başka bi arıza.multijet ve 1,9 jtt motorlarda kışın oringlerin özelliğini katbetmesi sonucu sabah ilk çalıştırmada mazot kaçırma meydana gelir araç ısınınca keser buda 100 ile 200 lira arasında değişir..

Back