Gösterge de ABS, EL FRENİ lambası sönmüyor...

Salih41

Yeni Üye
Doblo
Adı
Salih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Selamın aleyküm aracımın kutup başı yerinden çıkmış geri taktım ama ABS, EL FRENİ lambası sönmüyor ve motor arızası gösteriyor ne yapmam gerek..

Daha öncesinde yanıyor muydu? Sonrasında yandıysa akü kaynaklı bir durum akü sağlığı ne durumda akü kaynaklı gözüküyor bu uyarılar öncesinde olduysa balata fren hidroliği gibi durumları kontrol edilir. Bilgisayardan sildirebilirsiniz eğer akü kutup başından sonra olduysa hata verebilir.Akü zayıfladığında bile bunlar olur olmadık hatalar diye karşınıza çıkıyor hiçbir sıkıntı olmasa bile.

Bilgisayara bağlatıp kontrol ettirin.

Daha öncesinde yanıyor muydu? Sonrasında yandıysa akü kaynaklı bir durum akü sağlığı ne durumda akü kaynaklı gözüküyor bu uyarılar öncesinde olduysa balata fren hidroliği gibi durumları kontrol edilir. Bilgisayardan sildirebilirsiniz eğer
akü kutup başından sonra olduysa hata verebilir.Akü zayıfladığında bile bunlar olur olmadık hatalar diye karşınıza çıkıyor hiçbir sıkıntı olmasa bile.
Daha önce yapmıyordu akünün durumu iyi uzun yol yaptım bugün sönmedi bilgisayara bağlattım söndüremediler motor ışığı söndü tekrar gene yandı.

Elektronik gibi gözüküyor akü o durumdayken bir yere kısa devre yaptırmış olunabilir araçta bir anormallik yok anladığım kadarıyla motor ışığı yakması da mevcut uyarıdan olabilir sensörlerden kaynaklıdır diye düşünüyorum.Bazı durumlarda beynin resetlenmesi bile gerekebilir.Sorunun elektronik olduğunu düşünüyorum

Back