HAVA FİLTRESİ YAĞ FİLTRESİ KAPAK ANAHTARI

ahmetsnmz

Yeni Üye
2006 1.3 DOBLONUN HAVA FİLTRESİ ÜST KAPAĞINI SÖKMEK İÇİN HANGİ VE KAÇ NUMARALI ANAHTAR LAZIM.AYNI ŞEKİLDE YAĞ FİLTRESİ ÜST KAPAĞI BİDE KARTER TAPASINI SÖKMEK İÇİN HANGİ ANAHTAR LAZIM

ahmetsnmz tarafından yazılan metin:
vala ben baktım göremedım ama.o yuzden sordum 🙂 o anahtarları almam lazımda
güzel bi tornavida takımı alsan belki içinde senin istediğin anahtar olabilir 🙂

bu işi deneme yanılmaya bırakırsam işim yaş gibi 😀 elbet çıkacak bilen biri hissediyorum 🙂

lokma takımı alırsan içindekiler uyar. hava filtresi sorun değil. yalnız yağ filtresini tam hatırlamıyorum.

ama niye böyle bişiye gerek duydunuz ? benzinliklerde ücretsiz yağ değişimi yapıyorlar. 10 lira bahşiş vererek halledebilirsiniz

arabayla ugrasmasını sevıorumda 🙂 bu sefer fıltrelerı falan kendım degıstıreyım dıorum. bulundugum yerde yapcak baska bısey yok cunku 🙂

hava filtresi çok kolay. yağ filtresinin kapağının iki yanında yıldız vida var onları çıkartıp filtreye ulaşıyorsun ama yağ filtresi nası çıkıyodu hatırlamıyorum. anahtar gerektirmeden elle döndürerek çıkabilir belki. karter koruyucu plastik kapakda tornavida ile çıkar. karter kapağıda lokma takımı alırsan halledebilirsin

yağ filtresi için hava filtresini yuvasından tamamen alsan daha kolay olur ama sadece hava filtresi anahtarı 8 yıldız dı yanılmıyorsam yanı ben yıldız kullanıyorum karter tapası 12 alyan olabilir ama kesin değil

1,3 ler için hava filitresi 9-10 lokma
yağ filitresi üsteki plastik tornavida ile çıkar filtresi koruyucu plastik kapağının dışındaki sac kapağı told ile sökebilirisin onun içindeki plastik kapağı lokma ile sökebilirisin(yağ filitresi değişimi için 2-3 tane anahtara ihtiyaınız olacak) karter tapası ise 14-16 lokma olarak biliyorum

Back