Motorda Ateşleme Sorunu

hadibehh

Yeni Üye
Doblo
Adı
mehmet
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhabalar,
Gruba yeni katıldım. Şuan bir sorun yaşamaktayım. Bana akıl lazım. 2006 model benzinli ve LPG li doblo 2 nci kasa araç kullanıyorum. Geçtiğimiz cumartesi günü hafif meilli bir yoldan yukarı yönde giderken araç birden güçten düştü gaz vermeme rağmen tepkisizleşmeye başladı. Gaza sonuna kadar basmama rağmen araç hafif gaza basıyormuşum gibi gaz yemeye başladı. Devamında 1nci ve 3 üncü viteslere kadar güç azalıp çoğaldı. Böyle böyle giderken en sonunda gücü tamamen kesti ve stop etti. Sonra kontağa tekrar bastım çalıştı fakat durum aynı devam etti. Bir süre daha gitti ve en sonunda stop etti. Daha da çalışmadı. Sonrasında en yakınlardaki tamiraneye aracı götürdüm. Araç kontrol edildiğinde triger kayışının 3 diş kadar atladığını ve sente atlamış denildi. Sente atlama nedeni kayışın gevşek olmasıymış. Neyse kayış gerildi sente ayarı tekrar aparatı yardımı ile tektar yapıldı. Kontak basıldı. Araç marş bastı fakat ateşleme olmadı. Sonrasında ise bobinlere bakıldı bir sorun görülmedi. Bujiler söküldü ve bujilerde yağlanma olduğu görüldü temizlendi takıldı ama araç çalışmadı. Motor sigorta tablası kontrol edildi fakat burada da kopuk bir sigorta görülmedi. Usta üst kapağı açıp bakmak lazım diyor. Fakat emin olmadan bu maliyetede girmek istemiyorum. Şimdilik araç bir kaldırım dibinde bekliyor. Sizce sorun ne olabilir. Çıkmazlardayım pisikoloji alt üst oldu. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Geçmişte bir kaç kez gazı fullediğimde de böyle yapardı. Özellikle benzin seviyesi düşük olduğunda falan ama başlangıç ne hikmetse gazın fullenmesi sonrasında olurdu. Araç marş basınca çalışmazdı. Biraz benzin alıp marşa bastığımda çalışırdı. Şimdi bunuda denedim fakat çalışmadı. Sizce sorun nedir?

Merhaba geçmiş olsun.

Sente atladığı anda sübaplar eğilmiş olabilir. Sübapların hasar aldığı aşikar. Devamında zorlandığında hasar alan ve zayıf olan kırılabilir. Açılacak mecbur. Yukarıdan aşağıya Açılacak bakılacak.

Devam edip marş basmayın. Bundan sona basacağız her marş daha da kötü bir hale sokar. Allah yardımcınız olsun. İyi bir fiat ustasına gösterin.

Anlıyorum. Peki sırf içimdeki bir umut kırıntısı olarak şunu sormak istiyorum. Forumlarda bugün motor tarafında bulunan sigorta panosunda yer alan rolelerden bir tanesinin bu tarz bir duruma neden olabildiğini okudum. Burada da şunu merak ediyorum. Eğer benim doblodaki sorunda aynı ise bir rolenin sağlam ya da bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim. Birde bahsi geçen role hangisidir ki?

Krank sensörüne bir baktırın.

doblolarda sistem nasil bilmiyorum ama tofaslardan yola cikarak varsa benzin otomatigi benzin yada lpg kesicileri arizalari da benzer sorunlara yol aciyor.sistemde bunlar varsa konrtol ettir.mesela bendeki tofas bikerisinde giderken stop etti mars basiyor ama calismiyordu gaz kesicisi degisti sonra bidaha olmamisti.ama dedigim gibi doblolarda sistem nasil bu parcalar varmi bilmiyorum.

Back