Soğuk ta çalıştırma

omerasln

Azimli Üye
Doblo
Adı
Ömer
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar havalar soğudu arabam ilk çalıştırmada zor alıyor ve hararet derecesi 0 da oluyor 90 a gelmesi 20 dk felan buluyor 1 saat kullandıktan sonra istop ediyorum ve 1 saat sonra tekrar çalıştırıyorum ibre tekrar 90 dan 0 a inmiş oluyor yani motor çok çabuk soğuyor sebebi nedir havalar soğumadan 1 hafta önce aldım o zaman sıkıntı yoktu

İlk calistirmada almama sebebi kızdırma bujileri bitmistir(degistirilmeli) kızdırma rölesi (kontrol unitesi) kontrol edilebilir

Su soğuma sebebi bence normal. Hava soğuk blok metal haliyle hızlı soğuyacak.

Antifiriz yok ise su hızlı ısınır, çabuk soğumasına etkisi olabilir

Antfiriz kaynama ve donma noktaları değiştirir

Sogutma suyunuzda antifriz karışımını kontrol ettirin

Aklıma gelenler bunlar

Hayırlı olsun

Teşekkür ederim

Rica ederim.

Izmirdeyim.

Bugün sabah denedim. 6 da kalktım 20dk git gel bir yolculuk yaptım. 10km filan. Park ettim. 8 de çocuklar okula gotumrek için çıktım. Su soğumuş. Hararet dipteydi. Fakat hareret ortaya daha hızlı geldi. Eger geceden birakip sabah calistirio yurusem nerdeyse tam ortaya 7-8km de geliyor hatta bazen 10km de ısınmıyor😀

İlk çalıştırma ısıtma bujileri kaynaklı olabilir, geç ısınma sorunu dizel arabaların yapısı gereği öyle olur, benzinli olsa çabuk ısınır ona göre de yazın daha hararetli çalışır benzinli motorlar.

20dk sakin veya hafif yokuş aşağı kullanıyorsanız normal bir süre, bir de rampa bir yolda dene ve 3-5dk'da ısınıyor mu bak bakalım 🤣

Zaten zar zor ısınan motorlar stop edince su hemen soğuyor hararet dibe çöküyor normal olarak. Önemli olan stabil bir şekilde ortada duruyor mu? Hatta kışın çok soğuk havada otobanda 80-90 giderken kaloriferi sona getir termostat hiç açmasa bile hararet düşme eğiliminde oluyor.

Dizel yapısı gereği daha serin çalışır hatta gün boyu araba aktif çalışmıyorsa sırf ısınmaya giden mazottan dolayı yazın ve kışın yakıt tüketimi çok fark ettirir.

Back