Turbo Sorunu

Yasin343434

Yeni Üye
Doblo
Adı
Yasin
Kan Grubu
AB RH -
Aracınız
Doblo
2007 Model 1.3 doblom var turbosunda sıkıntı var fiyat araştırması yaptığımda ustalar sıfır turboya 12 13 bin fiyatı çıkar dediler(Sadece Turbo)Revizyon olursa turbonun durumuna göre 4-6 bin revizyon tutar 2 bin işçilik alırım dedi bir usta sizce hangisi mantıklı?

Turbon çok kötü değilse revizyon yap gec

Ustaların Biri yenisini tak daha iyi diyor biri revizyon yap diyor kafa karıştı

Aracı uzun süre kullanacaksanız orjinal sıfır turbo alın hatta sanayi ile yetkili servis yedek parça fiyatları aynı sayılır.Turbo değşince turbo borusunu,motor yağını ve hava filtresini değiştirmeyi unutmayın. Turbo revizyonu sıfır turbo gibi olmaz.Filtrelerinizi de yetkili servisten satın alın.

Bu tamamiyle senin cebine bakar.Turbo garanti verilen bir parça değil usta kendisi revizyon yaparsa 6 ay kadar garanti veriyor faturalı.Revizyon her turboya yapılmaz dağılmış bir turbo çarkın yatağına zarar verir ve revizyon kurtarmaz yağ kaçağı ve ses yapar.Yatak sağlamsa revizyonla en ufak boşluk kalmadan sıfırı gibi yenilenebiliyor seçim senin revizyon yapacaksan yaptırdığın turbocu işinin ehli olsun

Bu tamamiyle senin cebine bakar.Turbo garanti verilen bir parça değil usta kendisi revizyon yaparsa 6 ay kadar garanti veriyor faturalı.Revizyon her turboya yapılmaz dağılmış bir turbo çarkın yatağına zarar verir ve revizyon kurtarmaz yağ kaçağı ve ses yapar.Yatak sağlamsa revizyonla en ufak boşluk kalmadan sıfırı gibi yenilenebiliyor seçim senin revizyon yapacaksan yaptırdığın turbocu işinin ehli olsun
Aynen bende bunu demek istemiştim. Turbo sökülür. Bakılır. İyi usta eğer kurtarılacak gibiyse söyler. Müdahale edilir. Revize edilir. Değilse yeni almak makuldur.

Sayın abim ben geçen hafta Ankara'da değiştirdim . Orijinal BorgWarner taktılar. KDV dahil 19 bin TL. Bir şirkete fatura ettirirsen, 16 bin TL ye gelir. Turbo bozukken konum sensörünü de bozuyor. Beyinci de 5 bin alsa, usta 5 bin işçilik alsa 25-26 ya çiçek oluyor. Bir de ben enjektör değiştirttim Bosch işçilik dahil 27 bin TL. Bunu da fatura ettir. 50K yer araba ama olur çiçek.

benim turboda da ikibin devirsonrası hafiften ötme sesi geliyor.
revizzyon kurtarır mı maliyeti ne olur bilemedim .

benim turboda da ikibin devirsonrası hafiften ötme sesi geliyor.
revizzyon kurtarır mı maliyeti ne olur bilemedim .
Doblo turbosu genelde inceden öter diye biliyorum. Bende yağ triger vs 500 km önce değiştim. Hafiften bir ıslık var gibi hoşuma da gidiyor açıkcası

iki ay oluyor yağ bakım yaptıralı filtre vs değişti. hafif ötme varda aynı model diğer oblolarda görmediğimden sorun gibi geldi açıkcası
yoksa o hafif ötüş kulağada hoş gelmiyor değil.
normal mi yani sizce

Yani benim araç 1500 devirden sonra yapıyor o sesi ama o sesi duymak için müziği falan kapatıyorum öyle duyuyorum. Hatta geçen gün çıktım aracı sıkıştırmaya 1.3 benim araç 150yi geçmedi. Arkamdan gelen arkadaşım egzozdan kıvılcım çıktığını söyledi. Sanırım dpf dolu. Müsait bir zamanda 20 30 km yolu yüksek devirlerde tekrar gideceğim. Bu arada aracın sesini kullandığın mazot bile etkiliyor. Opet falan hikaye bundan sonra shell ve petrol ofisi dışında hiç bir yerden almam. 3 4 kere opetten aldım traktör daha sessizdi diyebilirim.

Po uzun vadede enjektör sağlığınız için en faydalısı.Shell yakıtı inceltiyor gaza verdiği tepkime bir miktar daha iyi fakat uzun vadede sorun aynı zamanda daha fazla tüketime neden oluyor.

Evet shell de yakıt sarfiyatının fazla olduğunu duydum. Petrol ofisinde yakıt konusunda sıkıntı yaşamadım ama opette hem performans hem yakıt sarfiyatı konusunda sıkıntı yaşadım. 8 litreleri geçmişti. Şimdi shell deneyeceğim.

Marelli markası turbo için nasıl

iki ay oluyor yağ bakım yaptıralı filtre vs değişti. hafif ötme varda aynı model diğer oblolarda görmediğimden sorun gibi geldi açıkcası
yoksa o hafif ötüş kulağada hoş gelmiyor değil.
normal mi yani sizce
Turbo ses yapar nasıl olduğu önemli bir video atsan daha makul olur çok ses yaparsa alt devirlerde bile rahatsız eder

Evet shell de yakıt sarfiyatının fazla olduğunu duydum. Petrol ofisinde yakıt konusunda sıkıntı yaşamadım ama opette hem performans hem yakıt sarfiyatı konusunda sıkıntı yaşadım. 8 litreleri geçmişti. Şimdi shell deneyeceğim.
Uzun yolda bu üçünü de defalarca denedim Po reklamlarında %4 daha uzun mesafe gider dediği doğru hatta 50km gidiyorum sürüş şartları aynı shell performans odaklı araç gidiyor ama ince olduğu içinde yakıyor

Bende en hızlı biten mazot yani en fazla yakan yakıt marka sıralamam;

1.sirada opet fakat en sessiz ve performanslı da bu.

Sonra 2.sirada Shell. Sanırım Shell in yakıtı da ince. Yinede opet e göre daha güzel geliyor. Daha fazla km yaptırıyor.
3. PO.

ESKİDEN de böyleydi. şimdi katkılı katkisiz kalmadı. Yinede PO iyi. Bursa'ya gittim geldim. Shell den aldım. 720km 2000tl yaktım. Takribi 47.50tl litresi. 720 den fazla gittim de işaretledim yer orası diye düşünüyorum. Km de 2.77tl, araba full Çakiliydi.

En çok km yi PO İLE yapıyorum.

Son düzenleme:
Back