1.3 Mjet 10.000 Bakım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ekrem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim bildiğim kadarı ile bu motor şehir içi ekonomi olsun diye konuldu belki uygun şartlarda sürülürse öyle olabilirdi.palio motoru ile aynı idi sanırım.*yes*
yanlız kasa ağır ve ticari için kullanılacak olunca işler değişti herhalde.😡
birde koskoca arabaya 1,2 motor denilince millet kaçtı sanırım😀
d2 kasalarda bende görmedim duymadım yok herhalde.

Arkadaşlar birşeyi atlıyorsunuz 1.2 ancak 16v vardı. 16 valfin motora getirdiği rahatlık var 🙂

Mesela 5. vitesde 1,4 fire 3.500 devirde 90 ile giderken 1,2 2.000 devirde 90 ile gidiordu ve inanın 1,4 den daha seri kalkışı ve hızlanışı . 1,2 dobloya binmedim ama 1,2 palio ya bindim. Çok samimiyim düz yolda 4 kişi klima açıkken hiç kasmadan 180 görüyordu

Doğrudur abim hatta 1.2 Albealarda da aynı motor var. Strada model de de beklemiştim açıkcası ama ona 8v koydular 🙂

ben bu 1.3 multijetlerin ilk doblolarda çıkışını hatırlıyorum. araç fındık motorla üstelik birde dizelle asla çekmez aga alan ...alak tır dedilerdi. o zaman Angarada idim. ilk alanlardan biride bizim bir akrabamız var pek fazla tanımıyorum ama ankara merkezde bir yerlerde oto aksesuarcı. o araçtan çok memnun kaldı ilk bir ayda. sonra iki tan daha aldılar. bende sadece o zamanlar hayal ediyordum. güçmü yeterdi sıfır doblo ya🙂

1.3 kendini fena kanıladı.

Back