Fiorino 1.3 MultiJet 75Hp Motordan gelen vıjıltı (?) sesi

EfkanZ

Yeni Üye
Fiorino
Adı
Ramazan Efkan Bozkuş
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Fiorino
Araç babamın aracı.Şu an 139500Km'de 6-7 ay önce bu ses ortaya çıktı ve şimdi baya arttı 2-3 ay önce turbo balans yapıyor dendi aracın turbosu sökülüp revize edildi ancak ses kesilmedi aracı birkaç hafta sonra genel bakım için komple sökeceğim ve bu seside ortadan kaldırmak istiyorum bu yüzden fikirlerinizi bekliyorum.

Ses için çok seçenek var. Kendimden örnek vereyim. Garip bir ses vardı , kuş sesi cik cik cik. Ara ara geliyor gidiyor. Triger v kayış set halinde değiştim sonra olmuştu. En son Alternatör Gergi Rulmanı kitlemiş değişip çözdük. Bu arada otomatik gergi de ses yapabilir. Usta nın baskması gerek. Başka yere gösterin.

Ses için çok seçenek var. Kendimden örnek vereyim. Garip bir ses vardı , kuş sesi cik cik cik. Ara ara geliyor gidiyor. Triger v kayış set halinde değiştim sonra olmuştu. En son Alternatör Gergi Rulmanı kitlemiş değişip çözdük. Bu arada otomatik gergi de ses yapabilir. Usta nın baskması gerek. Başka yere gösterin.
Teşekkür ederim hocam.

Sesi dinlemeden konuşmak farazi iş olur.Araçta çok farklı sesler var o turbo sistemi denilen kaçak manifolttanda olabilir her tarafı hortumları değişirsiniz devam eder.Bunu için motora detaylı bir video çekmeniz gerekir eğer buradan bir fikir edinmek istiyorsanız diğer türlü fiattan anlayan işi bilen bir ustanın bakması daha iyi olur

Sesi dinlemeden konuşmak farazi iş olur.Araçta çok farklı sesler var o turbo sistemi denilen kaçak manifolttanda olabilir her tarafı hortumları değişirsiniz devam eder.Bunu için motora detaylı bir video çekmeniz gerekir eğer buradan bir fikir edinmek istiyorsanız diğer türlü fiattan anlayan işi bilen bir ustanın bakması daha iyi olur
Peki hocam geçenlerde ustaya göstermiştim aracı gergi bilyası gibi dedi ama tam emin olamadım.

Bir şey diyemem dinlemek ve görmek lazım en basitinden kasnak kısmına kulak verin ses o bölgeden geliyorsa gergide olabilir yada kasnakta dönen parçalardan şarz dinamosu klima kompresör gibi kasnakların bilyeleri bozulur ses yapar olur hemen arka kısmında triger zincir kapağı var orasıda dinlenebilir kasnaktaki ses anlaşılabilir

gergi bilyası ve o tarafta ki dönen parçalardan olması çok kuvvetle muhtemel. Ben değiştim kurtuldum. Benimki neredeyse kitlemiş içi sarmıştı. Şanş eseri ondan bir kaç gün önce 160 filan bastım. Allah korudu. Dikkat edin. Tedbiri elden bırakmayın. Geçmiş olsun şimdiden.

gergi bilyası ve o tarafta ki dönen parçalardan olması çok kuvvetle muhtemel. Ben değiştim kurtuldum. Benimki neredeyse kitlemiş içi sarmıştı. Şanş eseri ondan bir kaç gün önce 160 filan bastım. Allah korudu. Dikkat edin. Tedbiri elden bırakmayın. Geçmiş olsun şimdiden.
Hocam böyle arabalarla basmaya gelmiyor, yüksek hızlarda rüzgar arabayı tükürüp atacakmışcasına sarsıyor.Allah korumuş gerçekten.

Back