1.6 multijet map sensörü temizliği

sinka251

Daimi Üye
Adı
Sinan
Modeli
Renk
kutup mavisi
Map sensor temizliği gayet basit üst motor kapağını çıkarıyoruz, motorun arka tarafında emme manifold unun üst kisminda bir adet tork 25 vida yla tutturulmus vida gözükmüyor sokulmesi biraz ugrasturabilir ,vida sokuldukten sonra map sensoru nu tutan tırnak var onu asaya bastırıp sensorumuz çıkarıyoruz. Sensoru kurumlu halini cekmeyi unuttum delikleri komple kapalıydi sensor görevini yapamaz durumdaymis.Balta spreyi ve kaziyarak güzelce temizledim,temizlerken dikkat etmeniz gereken kazirken sensoru kirabilirsiniz içeriye doğru kesici aleti sokmadan temizleyin. Kısa bir tur attım 4 bin devirekadar tam gaz verdiğim de anlık duman atıp dumanı kesiyor daha önce duman olayı fazlaydı. Yakıtta değişim olacakmı onuda izleyeceğim.
20160725_124440.jpg
20160725_124436.jpg
20160725_124430.jpg
20160725_124450.jpg

Eline sağlık araç kaç km idi

Map Sensörünun Görevi Nedir ? Birde Benim Aracim 1.6 105 D3 Kasa 112 Binde Temizleyimmi ?

Benimde 105000 binde çok kirliydi temizleseni iyi olur.emme manifold unu basıncını oluyo ona göre beyine sinyal verip enjektorlerin yakıt puskurtmesini ayarlıyor,avans ayarına da müdahale ediyor motor vuruntu yapmasını önlüyor.

Son düzenleme:
serviste karbom cleanin map sensörünüde temizlediğini söylediler.sökmeye gerek yok demişlerdi.

@MEHMET78
Yok abi o şekilde sökülecek kurum değil direk hava ve sprey ile zor çıkıyor.

@Sezgin Tok
bizi işlettiler demek ki.

@MEHMET78
Öyle düşünme abi carbon clean enjektörler için iyi manifolt ile bir ilgisi yok. Manifolt için kırmızı kutuya ilaç doldurup içine hava basıp manifolt a sıkılır. Ama her zaman derim sensör egr ve tarzı kolay sökülüp temizlenebilecek parçaları en güzeli söküp temizlemek.

@Sezgin Tok
ben carbon clean zaten yaptıracaktım. yaptırırken mapide temizleyelim dedim gerek yok zaten bu işlem temizliyor dediler.

@MEHMET78
Onu sallamış [emoji2] abi sanayide 20 liraya söküp temizlerler.

Merhaba, acaba D1 kasa araçlarda map sensoru egr valfi varmıdır ? 1.9d turbosuz , bu konuda bilgim yok maalesef, saygılarımla

hava debi metresi var o temizleniyor ben temizlettim ön tarafta aracım d1

@cihatbayir
bu parça tam olarak nerede? nasıl söktünüz? neye artısı var fark fark ettiniz mi? biraz fazla soru oldu ama hakkınızı helal edin.

@MEHMET78
1.6 için söyleyeyim; motor üzerindeli plastik kapağı çıkardığımızda motorun ortası sayılacak ve aracın iç kısmına bakacak olan yerde arada kalıyor yani dıştan motora baktığınızda arkasında kalıyor üst tarafta soketi bulduğunuzda takibinde sensöre ulaşabilirsiniz 1 adet torx vida ve plastik tırnak tutuyor, farketme olayına gelince sanki gaza asıldığımda daha rahat uzamaya başladı gibi ama psikolojikte olabilir

Back