1 depo ile kaç km?

Bundan sonra gidip 5.70den alcam valla güç yetmiyo yoksa

Ben bulunduğum yerdeki markalı istasyonlara dikkat ediyorum yüzde 99 otomobil ve hafif ticarilere ürün satıyorlar. Halbuki Söz ettiğimiz o ucuz ama kaliteli istasyonların pompasının önünde volvo , mercedes , scanianın tırlarından tutun setranın mercedesin otobüsleri sürekli alıyor. Yeni sistem tırlar ve otobüsler de eminim ki bizim arabaların motorundan çok daha donanımlı ve hassas motor kullanılıyordur. Yani boşuna endişe yapıyoruz. haa marka istasyonlardan alıp egr , map sensörü vs kurum bağlamasa tamam diyeceğim ama o da yok . Eee bi anlamı da yok o zaman ?
Ucuz ama kaliteli petrollerin en büyük zararı; insana psikolojik rahatlık verdiği için daha fazla gaza basıyorum ? Birde dirayetli dursak varya kâr çok daha fazla olacak ?

1.6 105 hp aracım şehir içi 40 krş şehir dışı 30 krş yakıyor

Valla ona bakmadım kardeşim ama dediğim gibi ölçümlerimde 40 krş civarında

100 liraya 150 km

arkadaslar 1 depo ile kac km gidebildiginizi ş.içi ve ş.dısı degerlerini ogrenelim benim s.ici 850-900 s.disi 1075 km
Şehir içi 920/ şehir dışı 1250

2005 Doblo cargo 1.9 düz dizel ile 4 kişi boş bagaj ile Konya- adana- Gaziantep nurdağı- adana- mersin- konya full otoban 100 km/h hızı hiç geçmedim. 50 si şehir içi olmak üzere 1270 km yaptım tam 60 litre ile.

2008 model 240 bin km'de 1.9 multijet nasip oldu. İlk tecrübe ücretsiz yolda körfezi dolaşarak Bursa İstanbul arası (215 km) yol bilgisayarı verisi ort 100 km'de 4.7 litre oldu. Yola çıkmadan önce ibre tam çeyrekte idi. Maltepe'de 100 lira mazot aldım yine çeyrek depo gösterdi. Kullanım rahat yani yeri geldi 150 km/s çıktık yeri geldi rampa yukarı 120 km/s hızla gidildi.

1.9 candır gerisi heyecan. Kazasız belâsız

1.9 candır gerisi heyecan. Kazasız belâsız

1.6 da kullandım ama hakikaten 1.9 başka bir tatlı gidiyor. Eski sahibi 3500 km yol yapmış ortalama 5.7 litre gösteriyordu bilgisayar. Bu hacimde motor için 6 litre tüketim şahane. İlk fırsatta depoyu fulleyip İstanbul trafiğinde tecrübe edeceğim.

1.6 da kullandım ama hakikaten 1.9 başka bir tatlı gidiyor. Eski sahibi 3500 km yol yapmış ortalama 5.7 litre gösteriyordu bilgisayar. Bu hacimde motor için 6 litre tüketim şahane. İlk fırsatta depoyu fulleyip İstanbul trafiğinde tecrübe edeceğim.
Hocam büyük motor uzun yolda iyidir. Şehir içinde üzer. Küçük motorda uzun yolda üzer şehir içinde iyidir. Arkadaşımda 2.0 insignia dizel var. Şehirler arası benden az yakıyor şehir içinde benden fazla yakıyor.

Ben 2.0 135 Hp de 1.9 JTD tadı alamadım (dağ tepe tırmanırken). 1.6 hikaye olur.

Düz yolda ise Jtd den çok daha iyi gidiyordu.

Ben 2.0 135 Hp de 1.9 JTD tadı alamadım (dağ tepe tırmanırken). 1.6 hikaye olur.

Düz yolda ise Jtd den çok daha iyi gidiyordu.
Eski kasar 3 ve 4 kasaya göre biraz daha hafif ama onunda etkisi vardır. Birde multijetlerin pedallarının tepkisi kötü ayarlamak zor oluyor.

Eski kasar 3 ve 4 kasaya göre biraz daha hafif ama onunda etkisi vardır. Birde multijetlerin pedallarının tepkisi kötü ayarlamak zor oluyor.
Jtd ağır iken de at gibi gidiyor. Adanadan Ankara istikametine gelirken Kırkgeçit tünellerinden sonraki rampalara 160 ile tırmanıyor ve arabada 6 kişi artı bagaj yükü vardı. Enteresan bir şekilde 6.2 litre civarı yaktı . Aynı yolu 2 kişi ile gittik ama yavaş gittim yine 6 litre yaktı. Rampada aracı 2000 devir altına düşürmemek önemli.
D3 135 Hp de ise düz yolda 6 ya çekmek topuklamak çok güzel bişey idi . Yer uçağı gibiydi 😊

1,9 candır gerisi tefarruattır bide yazılımlıysa keyfine diyecek yok şehir içi yakar ama uzun yolda 2020 bmv mercedes toyata vb. araçlar rampalarda ya arkandan gelir yada tamponlarında gidersin 30/40 bin tl lik bi araç bizimkisi 100/200 bin tl lik araçla aynı rampayı aynı kalitede çıkıyorsun daha ne olsun
1.9 AŞKTIR AŞK

1,9 candır gerisi tefarruattır bide yazılımlıysa keyfine diyecek yok şehir içi yakar ama uzun yolda 2020 bmv mercedes toyata vb. araçlar rampalarda ya arkandan gelir yada tamponlarında gidersin 30/40 bin tl lik bi araç bizimkisi 100/200 bin tl lik araçla aynı rampayı aynı kalitede çıkıyorsun daha ne olsun
1.9 AŞKTIR AŞK
Maşallah Mercedes Benz BMW Toyota vb baya uçmuşuz onları 1.9 la arkaya alarak

dene gör 🙂
(1.9multijet yazılımlı 135 hp)

dene gör 🙂
(1.9multijet yazılımlı 135 hp)
E bendede var yazılım 135 hp
Team Doblo izmirliler iyi bilir her ay ordayım Ankara'dan İzmir'e gidiş geliş bir depo
IMG_20200615_132039.jpg

Back