1.6 105 hp aracım şehir içi 40 krş şehir dışı 30 krş yakıyor
şehir içi ortalama tüketim kaç gösteriyor1.6 105 hp aracım şehir içi 40 krş şehir dışı 30 krş yakıyor
Şehir içi 920/ şehir dışı 1250arkadaslar 1 depo ile kac km gidebildiginizi ş.içi ve ş.dısı degerlerini ogrenelim benim s.ici 850-900 s.disi 1075 km
1.9 candır gerisi heyecan. Kazasız belâsız
Hocam büyük motor uzun yolda iyidir. Şehir içinde üzer. Küçük motorda uzun yolda üzer şehir içinde iyidir. Arkadaşımda 2.0 insignia dizel var. Şehirler arası benden az yakıyor şehir içinde benden fazla yakıyor.1.6 da kullandım ama hakikaten 1.9 başka bir tatlı gidiyor. Eski sahibi 3500 km yol yapmış ortalama 5.7 litre gösteriyordu bilgisayar. Bu hacimde motor için 6 litre tüketim şahane. İlk fırsatta depoyu fulleyip İstanbul trafiğinde tecrübe edeceğim.
Ben 2.0 135 Hp de 1.9 JTD tadı alamadım (dağ tepe tırmanırken). 1.6 hikaye olur.1.6 da kullandım ama hakikaten 1.9 başka bir tatlı gidiyor. Eski sahibi 3500 km yol yapmış ortalama 5.7 litre gösteriyordu bilgisayar. Bu hacimde motor için 6 litre tüketim şahane. İlk fırsatta depoyu fulleyip İstanbul trafiğinde tecrübe edeceğim.
Eski kasar 3 ve 4 kasaya göre biraz daha hafif ama onunda etkisi vardır. Birde multijetlerin pedallarının tepkisi kötü ayarlamak zor oluyor.Ben 2.0 135 Hp de 1.9 JTD tadı alamadım (dağ tepe tırmanırken). 1.6 hikaye olur.
Düz yolda ise Jtd den çok daha iyi gidiyordu.
Jtd ağır iken de at gibi gidiyor. Adanadan Ankara istikametine gelirken Kırkgeçit tünellerinden sonraki rampalara 160 ile tırmanıyor ve arabada 6 kişi artı bagaj yükü vardı. Enteresan bir şekilde 6.2 litre civarı yaktı . Aynı yolu 2 kişi ile gittik ama yavaş gittim yine 6 litre yaktı. Rampada aracı 2000 devir altına düşürmemek önemli.Eski kasar 3 ve 4 kasaya göre biraz daha hafif ama onunda etkisi vardır. Birde multijetlerin pedallarının tepkisi kötü ayarlamak zor oluyor.
Maşallah Mercedes Benz BMW Toyota vb baya uçmuşuz onları 1.9 la arkaya alarak1,9 candır gerisi tefarruattır bide yazılımlıysa keyfine diyecek yok şehir içi yakar ama uzun yolda 2020 bmv mercedes toyata vb. araçlar rampalarda ya arkandan gelir yada tamponlarında gidersin 30/40 bin tl lik bi araç bizimkisi 100/200 bin tl lik araçla aynı rampayı aynı kalitede çıkıyorsun daha ne olsun
1.9 AŞKTIR AŞK
E bendede var yazılım 135 hpdene gör 🙂
(1.9multijet yazılımlı 135 hp)