Bilgi 2.0 Mjet Doblo Ne Mi Yakar ?

Yaki
@DobLoPremio
Yakit deposu ust bolum gercekleri yansitmaz isterseniz bi fabrika verilerini gozden gecirin bende antalya ya gidiyorum ankaradan hic inmemis Sonra birden azaliyoor 1.6 105 yazilimli d4

@haydar06

Şefim şu an Erzincan dayım yakıt tüketimi bu seviyede Deponun doluluğu şu an fotoğraftaki gibi ortalama tüketim 100 kilometreye 5 litre.

DSC_0021.JPG

@DobLoPremio
Km depoyu doldur Sonra olcuver Ne kadar yakmiş

Meraba 1 depo kaç km gittiniz ben aynı şartlarda izmit çeşme arası %75 şehirdışı %25 şehiriçi klima hep açık bagaj full dolu hız 90 100 120 arası gidişte 4.8 dönüşte fırtınaya karşı 5.5 aşağıya düşmedi toplamda 1050 km yaptım tahminim 50km daha giderdi

@Atlantis 99

Konuyu sürekli güncel tutmaya çalışıyorum buradan takip de olursanız minimum ışık yandığında tribdeki gidilen yol değerini size ulaştırırım 🙂 şu anda bu seviyede yol gitmişim ;

DSC_0022.JPG

güzel maşaallah.

@DobLoPremio
Çok iyi sehiricine girmezseniz tahminim bu şekilde 1200 km görürsünüz

@Atlantis 99

Şehir İçine girmeden geçebileceğim tek yer Kayseri oluyor aktarma çevre yolundan yol olduğu için Orayı tercih ediyorum geri kalan her yerde şehrin içine girmek durumundayım umuyorum dediğiniz gibi 1200 kilometre görürüm teşekkürler, Gittiğim Yollar fazlasıyla rampa olduğu için biraz zorlanıyorum ama fotoğrafları size aktarırım 🙂

@Atlantis 99

Erzuruma geldim bu şekilde şu an

DSC_0023.JPG

Düşürüyoruz :krnz:

DSC_0026.JPG

Devam 🙂

DSC_0027.JPG

@Atlantis 99 Mazot ışığım tamda ayarladığım yerde yandı ve yakıt için durdum. 1186km yol yaptım, Doğu rotası ne kadar zorlu olsada mümkün olan en az yakıtı zorladım Cruise controlüm her ne kadar arıza olsada ayağımla elimden gele yaptığıma inanıyorum, teşekkür ederim konu takibi için 🙂

DSC_0029.JPG
DSC_0030.JPG

Maşallah çok iyi birde yazılım olsa 1500 km gider heralde 🙂 ben çok dikkat etmedim lastik havalarına bile bakmadım genel olarak 2000 devire sabitledim çok rüzgar ve yokuş vardı yine ıyi gitti yakın zamanda test yaparsam buradan paylaşırım

@Atlantis 99

Hız sabitleyicim çalışsa belki biraz daha fazla gidebilirdim diye düşünüyorum bitde aracın eksikleri var ön takım gibi gibi tabi lastiklerinde ebadı farklı biraz daha yol tutuşa yönelik 215 taban takılı, denemelerim devam edecek umuyorum @Atlantis 99 bu konuya ortak olarak bekliyorum 🙂

@DobLoPremio
güzel maşaallah. ayakla ayarlamak hız sabitlemeden daha iyi yakıt bence konusunda.hız sabitleme konfor için iyi.

@MEHMET78

Yollar çok kötü ayakla ayarlamak zor oluyor, sürekli kayıyor ve uzun mesafe ayak dayanmıyor 😀, çok teşekkür ederim konunun sıcak takibinde olduğunuz için Şefim 🙂

@DobLoPremio
ne demek. bizde teşekkür ederiz.

Herkese selamlar , hayırlı günler , iyi forumlar dilerim. Belki beni takip edenler bilenler vardır , son uzun yolculuğumda ADANA-ERZURUM yolunu gidip geldim.Yakıt tüketim konularını sıklıkla takip ediyor ve herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret etmekteyim.

Şimdi ise sizlere ADANA-ERZURUM yolunda ne yaktığımı , ne kadar yakıt aldığımı fotoğraflar ile paylaşacağım. Sizden gelecek olan her türlü soruya cevap vermek içinde konunun takibinde olduğumu bilmenizi isterim. Herkese teşekkür ederim , herkese ekonomik sürüşler dilerim.

Yolculukla İlgili Bilgiler ;

Araca ilk yakıt alımı boş depo ile "Shell Türkmenbaşı" şubesinden "V-Power Nitro+ Diesel" ile gerçekleştirildi ve üzerine "Liqui Moly Diesel Systempflege" katkısı eklendi.

Araçta iki yetişkin ile yolculuk yapıldı. Ağırlık bilgileri ; Sürücü : 79 Kg / Yolcu : 49 Kg

Araçtaki Yükler İse ; 2 Sırt Çantası ( 6-8 Kg Arası ) , ve standart araç ekipmanları. ( İlk Yardım Seti / Yol Yardım Seti , Trafik Seti , Stepne Seti )

Araç Bilgisi ; 2011 FCA Doblo Premio+KP , 2.0 Multijet 135Bg 320Nm Euro5

Araç üzerindeki lastik ebatları ve hava değerleri ;
-Falken Ziex ZE914 EcoRun / 215/55 R16 93 V
-Ön lastiklerin havası (Soğuk Vurum) 42 Psi
-Arka lastiklerin havası (Soğuk Vurum) 38 Psi
-Diş Derinlikleri ; Ön ( 4.5mm) Arka (2.2mm)

Araç Sürat Değerleri ;

Minimal/Maksimal Hız (Otoyol) ; 90 Km/h - 110 Km/h ( OTOYOL Kullanımında Klima Aktif )
Minimal/Maksimal Hız (Şehirler Arası Yol) ; 90 Km/h - 130 Km/h ( Ş.A.Y. Kullanımda Klima Pasif , Fan Aktif )
Minimal/Maksimal Hız (Şehir İçi Yol) ; 50 Km/h - 82 Km/h

"" Hız Sabitleme ( CC ) Ve Start-Stop Sistemimde Arıza Bulunduğu İçin Sürüşümün Bir Çok Anında Devrede Olmadılar. ""

"" UNUTMADAN GÜZERGAH BİLGİSİ DE VEREYİM ; ADANA(SEYHAN/ÇUKUROVA)-POZANTI-NİĞDE-KAYSERİ-SİVAS-ERZİNCAN-ERZURUM-TORTUM ""

13941 dosyayı görüntüle
Abi cc ve start stop çalışmıyorsa hâlâ yardımcı olabilirim daha taze bir şekilde o konudan çıktım 2.0 var bendede 🙂

En düşük ortalama 4.2 gördüm

2.0 doblo benimde çok dikkatimi çekiyor.
temiz kullanılmışını bulsam elimdeki 1.6 dobloyu satıp almayı düşünüyorum.
D3 kasa 2.0 multijet sıfır olarak getirtilir mi şuan?

Back