Herkese selamlar , hayırlı günler , iyi forumlar dilerim. Belki beni takip edenler bilenler vardır , son uzun yolculuğumda ADANA-ERZURUM yolunu gidip geldim.Yakıt tüketim konularını sıklıkla takip ediyor ve herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret etmekteyim.
Şimdi ise sizlere ADANA-ERZURUM yolunda ne yaktığımı , ne kadar yakıt aldığımı fotoğraflar ile paylaşacağım. Sizden gelecek olan her türlü soruya cevap vermek içinde konunun takibinde olduğumu bilmenizi isterim. Herkese teşekkür ederim , herkese ekonomik sürüşler dilerim.
Yolculukla İlgili Bilgiler ;
Araca ilk yakıt alımı boş depo ile "Shell Türkmenbaşı" şubesinden "V-Power Nitro+ Diesel" ile gerçekleştirildi ve üzerine "Liqui Moly Diesel Systempflege" katkısı eklendi.
Araçta iki yetişkin ile yolculuk yapıldı. Ağırlık bilgileri ; Sürücü : 79 Kg / Yolcu : 49 Kg
Araçtaki Yükler İse ; 2 Sırt Çantası ( 6-8 Kg Arası ) , ve standart araç ekipmanları. ( İlk Yardım Seti / Yol Yardım Seti , Trafik Seti , Stepne Seti )
Araç Bilgisi ; 2011 FCA Doblo Premio+KP , 2.0 Multijet 135Bg 320Nm Euro5
Araç üzerindeki lastik ebatları ve hava değerleri ;
-Falken Ziex ZE914 EcoRun / 215/55 R16 93 V
-Ön lastiklerin havası (Soğuk Vurum) 42 Psi
-Arka lastiklerin havası (Soğuk Vurum) 38 Psi
-Diş Derinlikleri ; Ön ( 4.5mm) Arka (2.2mm)
Araç Sürat Değerleri ;
Minimal/Maksimal Hız (Otoyol) ; 90 Km/h - 110 Km/h ( OTOYOL Kullanımında Klima Aktif )
Minimal/Maksimal Hız (Şehirler Arası Yol) ; 90 Km/h - 130 Km/h ( Ş.A.Y. Kullanımda Klima Pasif , Fan Aktif )
Minimal/Maksimal Hız (Şehir İçi Yol) ; 50 Km/h - 82 Km/h
"" Hız Sabitleme ( CC ) Ve Start-Stop Sistemimde Arıza Bulunduğu İçin Sürüşümün Bir Çok Anında Devrede Olmadılar. ""
"" UNUTMADAN GÜZERGAH BİLGİSİ DE VEREYİM ; ADANA(SEYHAN/ÇUKUROVA)-POZANTI-NİĞDE-KAYSERİ-SİVAS-ERZİNCAN-ERZURUM-TORTUM ""
13941 dosyayı görüntüle