@RockLee
Kardeş 40 derece diyenlere aldirma sitelerden arastirdim 32 ile 36 derece arasi olmasi lazim.5 kisilik ve 1 kisilik yukte dusunursen 34 daha ideal olur.
215/55 r16 lastiklerime 46 vuruyorum, konforlu ve düz duruyor, yanak ezilmiyor dişler yerde bende ideali budur, dişler yerde olacak yanak değil değil mi şefim 🙂
@DobLoPremio
uzun yola giderken 42 bile yaptığım oluyor.kullanma klavuzunda da yazar.uzun yola çıkılacaksa 1-2 psı fazla basılabilir diye.bizim araçlar ağır araç adamlar o yüzden teknik verilerde yüksek yazıyor.sedan araçların basacağı hava ile aynı olması mantıksız olanı.
46 lar 40 lar 42 ler valla hayretle izliyorum sizi 🙂
bana ıspatını yapabileceğiniz site veya belge var mı arkadaşlar şu lastiğe şu hava vurulur diye.Yanlış anlamayın belki benim yada sizin gibi düşünüpte yanlış bildiğimiz birşey varsa düzeltelim 🙂
Bende yola giderken 46 vuruyorum önlere arkalara 40-42 arası vuruyorum, e sonuçya bizim araçlarda ağırlık önde ve mantıklı olan bence bu şekilde yapmak, yanak değil diş diyorum 🙂
SOĞUK LASTÝK ÞÝÞÝRME BASINCI (bar) Lastik scak iken yaplan ölçümlerde; verilen değere +0.3 bar eklenmelidir. Lastik soğuk iken basnc tekrar kontrol ediniz. Kar lastikleri şişirme basnc belirtilen değerlerden +0.2 fazla olmaldr. Sürekli 160 km/s değeri üzerinde seyahat etmeniz durumunda lastikleri tam yük basncna kadar şişiriniz.
(link)