emirttqq
+500
Doblo- Kayıt
- 6 Eylül 2021
- Adı
- Emir
- Kan Grubu
- A RH -
- Meslek
- KAMERA VE UYDU SİSTEMLERİ
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Trekking
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2021
- Renk
- Kurşun grisi
Önce ki aracım 1.6 premio 2014 modelinin en fulüydü premio black. Gerçekten ciddi kalite artışı konfor var ama yine doblo 🙂 sadece biraz beygir artmış ve konfor hissiyatı var. Traction plus özelliğine gelecek olursal, bir iki defa kontrol etme şansım oldu. Hafif kuma soktuğumda arabayı mod açık değilken gaz verdiğimde bir lastiğin dönüp bir lastiğin dönmediğini fark edip arabanın yavaşça battığını gözlemledik. Modu aktif hale getirdiğimde araç hafif gazda yine sabit iki lastiği döndürerek stop etme derecesine geliyordu ki biraz gaza basınca iki lastiğin eşit dönmesiyle kaldığı yerden rahatlıkça çıkabildi. Eksileri ise, 2014 model aracımda arka koltuklar için klima gözü vardı iki adet önlerden bağımsız, 2021 modelde resmen arkaya klima koymamışlar. Bu durumdan hiç hoşnut kalmamıştım. Onun yerine usb koymuşlar. Bir eksi olayı ise, diğer bütün doblolara göre yüksekliği bir santim yüksek. Bu durumun eksiden çok yararı var. Heryere rahatlıkla girip çıkabilirsiniz araç cidden yüksek ve güven sağlıyor. Ama 170 km ve üstüne çıktığımda araç eski 2014 dobloma göre biraz daha az güven verdiğini söyleyebilirim. Tabi bu araçlar hız araçları olmadığı için yüksekliği zarardan çok yararlı olarak göze batıyor. Bir diğer olay ise arabaya asr iptal tuşu koymamışlar. Menüden felan da kapatamıyoruz. Bu benim için eksi bir olay. Sebebi ise araba ciddi anlamda kalkışta patinaj etmemesi için güç kesiyor. Eminim asr iptal edebilecek olsaydık normal halinden çok daha hızlı bir kalkış yapabilirdim. Bir diğer hoşnut olmadığım konu ise, artık şu arabaya daha büyük jant koysunlar da tank gibi gezelim. Beğenmediğim bir unsur ise 2018 model trekkinglerde (2019 felan da olabilir) far yıkama koymuşlar. Benim aracımda farlara su atabileceğim bir yer yok tamponda. Bunu da kafaya çok takmıştım. Fiat yeni arabaya yaparken bir yerden kısmış ama nereye verdiği belli değiş. Sanırım verdiği tek yer, apple ve android destekli teyp i olmuş. (Aracım piyasanın en full doblosudur. Belki opsiyonunda yoktur demeyin lütfen. Cam filmleri veya yan basamaklarına kadar opsiyon ile yapıldı. Yapabileceğiniz bütün opsiyonları uygulamalarını rica ettim).Selamın aleyküm Önceki kullandığınız araç da doblomuydu bende 1.6 105 hp var yeni ayda trekking almayı düşünüyorum?
Teşekkürler abi 🙂Maşaallah
Teşekkürler 🙂yılan
Önce ki aracım 1.6 premio 2014 modelinin en fulüydü premio black. Gerçekten ciddi kalite artışı konfor var ama yine doblo 🙂 sadece biraz beygir artmış ve konfor hissiyatı var. Traction plus özelliğine gelecek olursal, bir iki defa kontrol etme şansım oldu. Hafif kuma soktuğumda arabayı mod açık değilken gaz verdiğimde bir lastiğin dönüp bir lastiğin dönmediğini fark edip arabanın yavaşça battığını gözlemledik. Modu aktif hale getirdiğimde araç hafif gazda yine sabit iki lastiği döndürerek stop etme derecesine geliyordu ki biraz gaza basınca iki lastiğin eşit dönmesiyle kaldığı yerden rahatlıkça çıkabildi. Eksileri ise, 2014 model aracımda arka koltuklar için klima gözü vardı iki adet önlerden bağımsız, 2021 modelde resmen arkaya klima koymamışlar. Bu durumdan hiç hoşnut kalmamıştım. Onun yerine usb koymuşlar. Bir eksi olayı ise, diğer bütün doblolara göre yüksekliği bir santim yüksek. Bu durumun eksiden çok yararı var. Heryere rahatlıkla girip çıkabilirsiniz araç cidden yüksek ve güven sağlıyor. Ama 170 km ve üstüne çıktığımda araç eski 2014 dobloma göre biraz daha az güven verdiğini söyleyebilirim. Tabi bu araçlar hız araçları olmadığı için yüksekliği zarardan çok yararlı olarak göze batıyor. Bir diğer olay ise arabaya asr iptal tuşu koymamışlar. Menüden felan da kapatamıyoruz. Bu benim için eksi bir olay. Sebebi ise araba ciddi anlamda kalkışta patinaj etmemesi için güç kesiyor. Eminim asr iptal edebilecek olsaydık normal halinden çok daha hızlı bir kalkış yapabilirdim.
Bence yazılıma hiçbir şekilde ihtiyaç yok. Gayet yeterli gücü üretip lastiklere iletebiliyor motorAlır almaz ilk işim yazılım
Hayırlısı ile gümüş gri alalımda ay başından sonra alıcam allah nasip ederse 2017 1.6 105 hp easy vardı anlaştım fiyatta alır almaz vericemBence yazılıma hiçbir şekilde ihtiyaç yok. Gayet yeterli gücü üretip lastiklere iletebiliyor motor
Amin, herkeseAllah kazsz belasz kullanmyı nasipt etsin.
Premio plus alBen de Doblo alma aşamasındayım. Trekking ile Premio plus arasında kaldım. Konfor anlamında trekking mi daha konforlu yoksa Premio plus mı