225/45 R18 mi, 235/45 R17 mi.

anka2556

Onursal Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Lojistik uzmanı
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Gri
lastik yarı ömrünü tamamladı, ki bizim araç resmen lastiği yiyor.

Bi dahaki lastik alımında jantları da değişmek istiyorum.

225/45 r18 çok hoşuma gidiyor ama lastikler hem çok pahalı hem de yakıt etiketleri düşük verimli, sanırım daha çok tel kullanılıyor, fiyatlarıda 235'in 2 katı neredeyse.

235/45 r17 de en yol tutuş hem yakıt olarak çok iyi değerler veriyor, fiyatda uygun.
Ama r17 8j 5x98 alfa jant'ı bulamıyorum.

Başka jant alıp , Spacer(gömlek) kullanmak da istemiyorum.

Bi de davlumbaz sorunu, arka kapı sorunu var.

Kullananlar marka , ölçü ve de yakıt,performans, konfor bilgisi verebilir mi?

arkadaşlardan biri satıyordu sitede sanırım.17 jantlı. aracınız kaç kmde.benim ki 30,000 e az kaldı cronolar daha sıfır gibi duruyor.siz sanırım onları değiştirmiştiniz.

arkadaşlardan biri satıyordu sitede sanırım.17 jantlı. aracınız kaç kmde.benim ki 30,000 e az kaldı cronolar daha sıfır gibi duruyor.siz sanırım onları değiştirmiştiniz.

Evet chronoların yol tutuşu, fren kapasitesini beğenmemiştim.
Araç at gibi gidiyor, pelikan gibi kayıyordu, mecburen değiştirdim.

Bi dahakine jantlarıda değiştireceğim bu yüzden ölçüyü iyi tutturmak lazım.
235 çok hoş ama boyutdan biraz sıkıntılı.

225/45/18 uygun değil 225/40 /18 en mantıklısı sürtme sıkıntısı yaşamazsınız hem davlumbazlarda hemde sürgülü kapıda

225/45/18 uygun değil 225/40 /18 en mantıklısı sürtme sıkıntısı yaşamazsınız hem davlumbazlarda hemde sürgülü kapıda

o zaman kombinasyon şöyle olmalı diyorsun.

225/40R18 92Y XL EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 529775 380TL
Yakıt tüketim sınıfı C
Islak performans A

Jant da bu.
18 İNÇ 8j 5X98 ALFA ROMEO JANT 5x98 et41
(link)

bu alfa jantına 215 te olabilir ama 225 ideal... ben 18" ac schnitzer type 3 225/40/18 lastik kullanıyorum... lastikte michelin bile bulabilirsin o fiyata

peki 205 lerle yakıt çok fark etti mi.kaç km yaptınız o lastiklerle.durumları nasıl.

peki 205 lerle yakıt çok fark etti mi.kaç km yaptınız o lastiklerle.durumları nasıl.

91h yerine 94xl alınca yakıt çok fark etti. xl ler daha ağır içindeki tel den dolayı.
Bi de janta büyük geliyor 205, bu yüzden bi dahakine jantıda değiştircem.

Ayrıca evin yolu mıcırlı yol, dik bi yokuşda var, araç kimi zaman patinajla çıkıyor, haliyle her çıkışda aşınıyor lastikler.
Er300 zaten ömrü kısa bi lastik üstelik.

Site de 235/45 r17 lastik takan var mı?

Back