RAPTOR
Fenomen Üye
- Modeli
- Renk
- Beyaz
abdul2 tarafından yazılan metin:
Bende 1.3 multijet 2008 var ticari taksi aracın 210 binde triger zinciri değişti baskı balata 220000 binde ama motor az gitti 270 binde motor yapıldı arabaya 5.300tl masraf tuttu ama keçeden yağ kaçırıyordu cok az bişy usta bısy olmaz bı ara geldıgınde yaparız dedi.Öyle böyle derken üzerinden 15 bin km geçti. Şu son 1 haftada arabanın çekişinde azalma oldu ve son 2-3 gündür duman atmaya başladı goturdum ustaya baktı. Keçeyi yaptı yağ sızıntısı kesildi ama duamn atmaya devam ediyordu turboda sorun var dedım yok dedı bir kaç gün kullan gene duman atmaya devam ederse bakarız o zaman dedi . Çıktım saniyiden 30 km gıtmedım motor gene iptal oldu 285binde gene motor acıldı şu saatlerde motoru söküyolar acaba suç bendemı ustadamı ??
abdul yağ keçesinden yağ kaçıran araba siyah yada mavi duman atmaz!ya turbo ya enjektör arızasından siyah duman atıyordur,intercooler a dışardan sıcak hava karışırsa yine kara duman atar ,araç çekişten düşer!
duman mavi ise sekmanlar yağı sıyırmıyordur,araç yağ yakıyor demektir!bunun farklı sebepleri olabilir ama keçeden yağ kaçırma kısa vadede buna sebep olamaz.(araç hararet yapacak,conta haşlayacak,contadan yağa su karışacak,sekmanlar silindirleri çizcek,sekmanlar bozulacak,yağı temizlemeyecek,yağ yakaca...uzun hikaye)
şimdi...sen aracında arıza olduğunun farkındasın,ustaya gittin yaptığı açıklama seni tatmin etmedi,neden başka bir ustaya gitmedin?ustaya güvendiğin kadar kendinede güvenmen gerekir.sonuçta çoğumuz sürücüyüz ve aracın sıkıntısını ilk anlaması gereken biziz.eğer benim aracımda sıkıntı var diyorsanız gerçekten emin olana kadar en az 3 usta değiştirin,en az 2 sinin verdiği cevap sorununuza çözümse ona göre hareket edin!
şu anda usta hatası değil gibi,çünkü sonuçta aracı kullanan sensin 15.000 km arızalı araçla dolaşanda sensin,