RAPTOR
Fenomen Üye
- Modeli
- Renk
- Beyaz
Yolda bıraktı' dan kastım, kayınederlere gittim. park halındeyken ışık açık kalmış. aşağı indim arabaya konsol titredi,bilgisayarı sıfırladı araç çalışmadı.aga akü yolda bitmez.yani yolda akü yüzünden aracın stop etmez.yada akü yüzünden yolda kalmazsın.akü biter,sabaha kadar yatar araban.havada soğuksa sabah çalıştıramazsın.kısacası akü seni yolda bırakmaz.
benim tavsiyem.şimdi sen bu akünle aracını kış başına kadar kullan.baktın ki bir sabah araba çalışmıyor.o zaman al bi sıfır akü,tak arabana devam et.
yani o akü daha gider rahat ol!lambayı açık bırakmasan akünün durumundan haberin bile olmazdı...arabada açık bişey bırakma kışa kadar sorunsuz gidersin bu aküyle.
Peki, yazın kullanırım aküyü de. Kışında büyük ihtimal değiştiririm.
O teknik bilgiye takıldım: göstergeyle ölçtü 14 yerine 14,5 de durdu gösterge (araç çalışırken şarjı ölçtü). şarjda 14 değerini geçmemeli dedi, Bilmek istiyorum ; olması gereken değer nedir ? Elektrikçi varmı aramızda?
bizim araçlarda 12 nin altına düşmeyecek.13.5-14.5 ten yukarı geçmeyecek.12 nin altında olursa voltaj düşer.elektronik sistemler düzensiz ve güçsüz çalışır.akü yeterli miktarda şarz etmez.
yüksek olursa sürekli sigorta atar,ampul keser,zırt bırt elektronik devre arızaları verir.