hız kazandırma konusunda araç ne kadar alçak olursa alttan geçen rüzgar okdar az olur ıvmelenmesı daha ıyı olur teknik olarak tam acıklayamam ama alck olan araa daha cabuk ıvme alır maxımum hızlarda daha performanslıdır arac basık olması gerekseydı olurdu dıyorsun abı bu gun hangı arac basılmadan hıcbişiye bnzıyo bn görmedım basılmadan yerle bir olanı en iyisine gene 5 cm yay atıyosun kı basılsın. aracın hafif ticarı olması alck olamayacagı anlamına gelmez bn arka makasları eğdirdim ön yaylardan biraz aldırdım yinede araca yük koyabiliyorum herseyi yaparken fendini bilen adama yuaptıraksınbakiergul tarafından yazılan metin:
Doblo hafif ticari araçtır ...özelliği ise yüksek oluşudur......modifiyeye kimse suç demedi zaten...yaşam ta4rzı oluşunu hepimiz idrak ederiz kardeşim...ancak eğer basık olması gerekseydi zaten fabrikası yapardı bunu......Ayriyetten basılan doblo nasıl araca hız kazandırır bunu anlayamadım ...1987 den beri araç sahibiyim çok araçta bastım ..çok modifiyede yaptım ama bunların içinde araç basılınca süratin arttığını hiç görmedim.......yol tutuşu dersen seni anlarım ama hız artışı imkansız...belki kişiyi piskolojik etkiliyorsa ..hani abarth egzost insana araç hızlı gidiyormuş hissi veriyorya onun gibi....