kartepeLi tarafından yazılan metin:
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim şimdiden.
Dobloma borbet taktırmak istiyorum sadece jantı mı değiştirmem gerek yoksa jant ve lastik mi ?
borbetler 16' olucak.
Tavsiye ettiğiniz boyutlar varmı ?
Cevapları bekliyorum teşekkürler şimdiden.
Black Hawk tarafından yazılan metin:
bu siteden alacağın jant ölçüsüne göre alman gereken lastik ölçüsünü hesaplayabilirsin.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
ama metrik işaretlemeyi unutma.. yoksa kafa karıştırıyor.
ERCAN tarafından yazılan metin:
ya ingilizcemiz yok ..nasıl bir yol takip edicez..?
RAPTOR tarafından yazılan metin:
yeni dobloya borbet nasıl olur acaba?bak o arabanın makasıda yok.havalı mc pherson var!fotoshopçu arkadaşlar.şu yukardaki avatarda görülen borbetleri yeni dobloya atsanıza bakalım nasıl görünüyor.çabuk atın ama çatlarım ben!
kartepeLi tarafından yazılan metin:
Birşey daha sorucam borbet aracı yorarmı herkez bunu söylüyor ? alıcağım lastik ebatları 215/55/16 olucak. Orjinal lastıklerımıde değiştirmem gerekiyor dimi ?
kardelenkurt tarafından yazılan metin:
yeni dobloya borbet nasıl olur acaba?bak o arabanın makasıda yok.havalı mc pherson var!fotoshopçu arkadaşlar.şu yukardaki avatarda görülen borbetleri yeni dobloya atsanıza bakalım nasıl görünüyor.çabuk atın ama çatlarım ben!
çatlama abi aman deyim elimden aceleyle bu kadar geldi bak bakam 😀
![]()
şimdi örnek olarak bir hesap yaptım.1.3 multijet premio D2 nin orijinal jant/lastik ebadı 185/65/15 dir.senin bahsettiğin 16 Jant için en uygun lastik 195/55/16 dır.aradaki fark ise %-0.09 civarındadır.bu lastik bu araç için uygundur.
aynı orijinal lastik ebadı için 205/55/16 da uygundur.bu durumda ise aradaki fark %+1.65 civarında olacaktır.
her iki lastikte uygundur.her ikiside güvenli sınır içindedir.195 ebad orijinale daha yakındır.205 lastikte uygundur ve kullanılabilir.tercih tamamen kullanıcının.
görüldüğü gibi +yada - %3 sınırını geçmeyen lastikleri kullanabilirsiniz.benim tavsiyem mümkün mertebe %2 nin altında kalarak max güvenliğin sağlanmasıdır.