çekiş düşüklüğü

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

zangif

Azimli Üye
selam arkadaşlar daha önce tanışmak nasip oldu ama bir türlü sitede aktif olamadım işlermizin yoğunluğundan dolayı arkadaş lar aracımda bir kaç sorun var en önemli olanından başlayayım araç 2005-145bin km de doblo bakımlarnı hiç eksisksiz yapmam rağmen arıza oranı artmaya başladı ufak tefek ama yinede can sıkıcı ilk ve en önemli olanı 1)araçımda çekiş düşüklüğü var servise götürdüm turbo hortumuna bakıldı sorun yok oksijen debimetresinde sorun yok servis sorunumu cözemedi arkadaşlar bilirsiniz bizim araçlar 2500 de turbo acar ama şimdi benim araç 3000 de acıyor yani turboda sorun yok gibime geldi sanayideki ustalarda bişey bulamdı meslek lisesi motor bölümü mezunuyum az çok tahmin yürütüyorum bunlardan ilki mazot filitresinin şişmiş olması 2:çi tahmin katalitik konvektör kurum bağlamış olabilir veya torbo krom bağlamış olabilir acaba hangisi veya farklı bir sorun olabilrmi==
2:sorun arka yolcu koltuğundan gelen cıyaklama sesi bunada cözum bulamadım servise götürdüm beni sanayideki döşemeçilere yönlendirdiler onlarda koltuğu ve döşemeleri söküp bi bakalım dediler bende işi bilen birine danışmak istedim yani size 3:sorun da triger seti değişme zamanı geldi galiba acaba sanayide veya serviste değişme arasında maliyet ne kadar fark eder şimdidedn teşekkür ederim .

aracın motoru 1.3 mü 1.9 mu?ona göre bişey söyleyecez.

çekiş düşüklüğü belki hava filtresi tıkalı felan olabilir bi bak istersen....

trigerde sanayide güvendiğin usta varsa ona yaptır yoksa servise yaptırırsan çok pahalı olur......

çekiş düşüklüğü belki hava filtresi tıkalı felan olabilir bi bak istersen....

trigerde sanayide güvendiğin usta varsa ona yaptır yoksa servise yaptırırsan çok pahalı olur......

Malesef hava filitresinden değilmiş onuda değiştik hemen ilk iş olarak ama malesef neden olduğunu bilen yok fikri olan da yok triger set derken jinçir olması lazım yanlışsam düzeltin yanlız 160 bin de değişmesi gerektiği doğrumu maliyetini bilen varmı acaba

aracın motoru ne ?

zangif tarafından yazılan metin:
Malesef hava filitresinden değilmiş onuda değiştik hemen ilk iş olarak ama malesef neden olduğunu bilen yok fikri olan da yok triger set derken jinçir olması lazım yanlışsam düzeltin yanlız 160 bin de değişmesi gerektiği doğrumu maliyetini bilen varmı acaba

triger 160bin de değişiyor. geçen ben ankarada servise gittiğimde sordum 160 bin dediler. ben eğer
160 binden önce trigerde sorun olursa nasıl anlarız diye sordum. bozuk bisiklet zinciri gibi cır cır ses yapar anlayan dinleyince bilir dedi.

carbon clean yaptırdınızmı ?

arka koltuk sesi için bağlantı yerlerine lastik yapıştırın

kardeşim 1.3 mjetlerin triger seti 160 binde değişir

yağ bakımları düzgün yapılmışsa ve turboda kaçak yoksa;

1 enjektörlerde tıkanma olabilir
2 intercooler e dışardan sıcak hava karışıyor olabilir
3 katalizör problemli olabilir
4 yüksek basınç pompası bozuk olabilir
5 mazot pompası bozuk olabilir
6 ECU veya Yazılımla ilgili bir sorun olabilir

sen bize şunları cevapla

1-yakıt sarfiyatın ne durumda?
2-aracın hararet yapıyormu?
3-ekzost siyah yada mavi duman atıyormu?(renk önemli)
4-araç radyatörden su eksiltiyormu?
5-motor rolantideyken gaz bastığında arıza lambası yanıyormu?
6-motorda ilgi çeken değişik bir ses varmı?(ıslık yada üfleme gibi)

geremy tarafından yazılan metin:

mustafa abi 40 binde bir carbon clean yaptırmazsan bir daha yaptırmıyorlar!

RAPTOR tarafından yazılan metin:

Valla mustafacım benim ustam da 100.000 i aşmış araçlara pek tavsiye etmiyor ama 100.000 e kadar her türlü yapıyor demekki faydası var.......ama illa depoya konannı değil de .....araca bağlanarak yapılanı tavsiye ediyor .....çok daha sağlıklı bencede....

carbon clean 145 e kadar iki kez yaptırdım en sonuncu 30 bin km önce idi bağlantı yerleri dediğiniz koltukların üstündeki hani mandalı olanları söylüyornuz galiba bide altta bulunan alt kısmı tutan var orayıda aynı şekilde lastik yapıştırmam gerektiğini anladım.Bende daha önceki tespitim koltukların ortadan birleştiği eklem yerinden olduğunu hep sanırdım ama sizin söylediğiniz cok mantıklı hic düşünememiştim.Çok sağolun hemen ilk fırsatta dedneyecem.

stresliporsuk tarafından yazılan metin:
zangif tarafından yazılan metin:

triger 160bin de değişiyor. geçen ben ankarada servise gittiğimde sordum 160 bin dediler. ben eğer
160 binden önce trigerde sorun olursa nasıl anlarız diye sordum. bozuk bisiklet zinciri gibi cır cır ses yapar anlayan dinleyince bilir dedi.
söylemeniz iyi oldu en azından o km ye kadar rahat bi şekilde seyahat edebilirim birde servis dışındaki maliyeti ne olur bilen varsa yazarsa cok iyi olur,Çünkü serviste ortalama 1000 tl dediler.

bakiergul tarafından yazılan metin:

Valla mustafacım benim ustam da 100.000 i aşmış araçlara pek tavsiye etmiyor ama 100.000 e kadar her türlü yapıyor demekki faydası var.......ama illa depoya konannı değil de .....araca bağlanarak yapılanı tavsiye ediyor .....çok daha sağlıklı bencede....
Arkadaşlar ben ce bu işi yapanlar daha iyi bilir ama hangi km olursa olsun cc yaptırmak faydalı olacaktır çünkü araçta birikmiş tortu ve kurumları temizliyor asıl yüksek km deki araclara yapmak daha faydalı olacğı kanaatindeyim.Hem motorun kurumlarını temizlediği gibi hemde daha homojen bir çalışma sağlayacağı zannediyorum.

kardeşim 1.3 mjetlerin triger seti 160 binde değişir

yağ bakımları düzgün yapılmışsa ve turboda kaçak yoksa;

1 enjektörlerde tıkanma olabilir
2 intercooler e dışardan sıcak hava karışıyor olabilir
3 katalizör problemli olabilir
4 yüksek basınç pompası bozuk olabilir
5 mazot pompası bozuk olabilir
6 ECU veya Yazılımla ilgili bir sorun olabilir

sen bize şunları cevapla

1-yakıt sarfiyatın ne durumda?
2-aracın hararet yapıyormu?
3-ekzost siyah yada mavi duman atıyormu?(renk önemli)
4-araç radyatörden su eksiltiyormu?
5-motor rolantideyken gaz bastığında arıza lambası yanıyormu?
6-motorda ilgi çeken değişik bir ses varmı?(ıslık yada üfleme gibi)

1-yakıt sarfiyatı çok afaki bi değişme yok şehir içi 100kmde 7 lt
2-araçta belirgin bir hararet yükselmesi yok.
3-ekzost da el ferni çeliki halde çalıştırdım tam gaz yapınca haifif bir duman var sadece ama cok değil
4-radyatörü bilmiyorum ama radyatöre suyu gönderen su kutusunda eksiklik yok
5-motor rölantide gaz bastığımda lamba yanmıyor sadece ilk çalıştırdığımda resistan gibi bi lamba yanıyordu onuda sordum ısıtma bujisinda olduğunu söylediler havalar sıcak olduğun daha değişme gereği görmedim.
6-öyle bir ses yok zaten olunca galiba turbo hortumu cıkmış olabiliyormuş ona bakıldı serviste

1-yakıt sarfiyatı çok afaki bi değişme yok şehir içi 100kmde 7 lt (normal)
2-araçta belirgin bir hararet yükselmesi yok.(normal)
3-ekzost da el ferni çeliki halde çalıştırdım tam gaz yapınca haifif bir duman var sadece ama cok değil(normal)
4-radyatörü bilmiyorum ama radyatöre suyu gönderen su kutusunda eksiklik yok(normal)
5-motor rölantide gaz bastığımda lamba yanmıyor sadece ilk çalıştırdığımda resistan gibi bi lamba yanıyordu onuda sordum ısıtma bujisinda olduğunu söylediler havalar sıcak olduğun daha değişme gereği görmedim.(kızdırma bujisini değiştir/normal)
6-öyle bir ses yok zaten olunca galiba turbo hortumu cıkmış olabiliyormuş ona bakıldı serviste(normal)

enjektör yada turbo ile ilgili bi sorun yok!olsa zaten siyah duman vermesi lazım,vermiyor.

intercoolerden sıcak hava karışsa yine siyah duman gelmesi ve hararet yapması lazım ,ordada sorun yok

motora su karışsa su eksiltmesi lazım suda eksiltmiyor contalar sağlam!

turboda kaçak yok kontrol edilmiş.

katalizörde sorun olsa bilgisayar doğrudan arıza lambası yakar!

beyler bu arabanın sıkıntısı ya beyinde ya yazılımda.bu araçların beyinlerinde kolay kolay arıza çıkmaz iş güzarın biri serviste yazılım ayarlarıyla oynamış olabilir.

bence serviste aracın ECU yazılımını yeniden yüklet!

hatta aracın 3000 devirde canlanmasıda bunu işaret ediyor biraz!

sevgili site üyeleri admin kardeşime yakın ilgilerinden dolayı cok teşekkür ederim fazlasıyla yardımcı oldunuz ayrıca kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan dolayı site ancak şimdi gire bildim. dün servise gittim usta başı bi görsün dediler oda izinlio yüzde bu gün gelmemi söylediler ben şansımı bi sanayide denemeyi tercih ettim orada doblolardan anlayan bir usta buldum baktı sonra test sürüşü ve ondan sonra alttaki turbo hortumunu söktü ve yırtık var hemen orjinal olduğu idaa ettiği ama bana pek öyle gelmedi 85 tl karşılığında onuda değişti ve test cihazına bağladı enjektör kontrolü yaptı ve sorun olamdığını söyledi ve test sürüşüne cıkmamı söyledi ve test ettim gine aynı cok ilginc ben düzeleceğini sanıyordum ama malesef test sürüşünden sonra hcok fazla bir değişklilk olmadığını turbo 3000 devirde acmaya devam ettiğini söyleyince azarlar bir tavırla bunlar zaten 3000 de turbo acar dedi ve normal olduğunu söyleyerek gönderdi bu gün servisteki baş ustuya gidip baktıracam eğer oda sorunu bulamazsa cok sevdiğim aracımı ya satmak zorunda kalacam yada kabullenip o şekilde kullanmaya devam edecem.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back