çekiş düşüklüğü

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
zangif tarafından yazılan metin:
sevgili site üyeleri admin kardeşime yakın ilgilerinden dolayı cok teşekkür ederim fazlasıyla yardımcı oldunuz ayrıca kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan dolayı site ancak şimdi gire bildim. dün servise gittim usta başı bi görsün dediler oda izinlio yüzde bu gün gelmemi söylediler ben şansımı bi sanayide denemeyi tercih ettim orada doblolardan anlayan bir usta buldum baktı sonra test sürüşü ve ondan sonra alttaki turbo hortumunu söktü ve yırtık var hemen orjinal olduğu idaa ettiği ama bana pek öyle gelmedi 85 tl karşılığında onuda değişti ve test cihazına bağladı enjektör kontrolü yaptı ve sorun olamdığını söyledi ve test sürüşüne cıkmamı söyledi ve test ettim gine aynı cok ilginc ben düzeleceğini sanıyordum ama malesef test sürüşünden sonra hcok fazla bir değişklilk olmadığını turbo 3000 devirde acmaya devam ettiğini söyleyince azarlar bir tavırla bunlar zaten 3000 de turbo acar dedi ve normal olduğunu söyleyerek gönderdi bu gün servisteki baş ustuya gidip baktıracam eğer oda sorunu bulamazsa cok sevdiğim aracımı ya satmak zorunda kalacam yada kabullenip o şekilde kullanmaya devam edecem.

türbin valfi arızalı olabilir...

turbo ekzostla manifold arasına bağlı,yüksek basınçlı ekzost gazının akışı ile hareket sağlayan bir türbinle çalışmaktadır.bu türbine gelen gazın miktarını türbin valfi ayarlar...

türbin valfi türbine gelen fazla gazı tehliye ederek turbonun aşırı yüksek hızlarda dönmesini engeller böylece motoru aşırı beslemeden kurtarır!(gerçi ben biraz aşırı besleme isterim bu konuya eğilecem)

şimdi sizin valf ayarı bozuksa (ki benim içimde öyle bi his var) gereğinden fazla gazı dışarı tahliyede ederek,turbo devrinin düşük kalmasına yada turbonun istenilen basınçlara daha yüksek devirlerde girmesine neden olabilir!

serviste yada bir turbo ustasında valf ayarını biraz açtırmanızı,türbine daha fazla gaz girişi sağlamanızı debimetre akışmetreleri kontrol ettirmenizi tavsiye ediyorum.sorununuz büyük ölçüde çözülecektir.

sevgili admin yakın ilginizde dolayı teşekkürü borç bilirim 6 yıl oldu kullandığım araçımı her şeyini bildiğimi sanırdım meğer hiç bir şey bilmiyormuşum.dediğiniz banada mantıklı geldi çünkü turbo arızalı olsaydı galiba hiç çalışmazdı değilmi bir ustaya sorduğumda 3000 de acsada turbon ölmüştür dedi ama sanmıyorum dediğiniz mantıklı geldi bana saat 2 veya 3 te servise tekrar gidecem dediğinizi aynen ustaya iletecem bi bakalım ne olacak

zangif bi sonuç bekliyoruz...ayrıca 1.3 mjetler turboyu 2200 devirde tam olarak hissettirir!

RAPTOR tarafından yazılan metin:
zangif bi sonuç bekliyoruz...ayrıca 1.3 mjetler turboyu 2200 devirde tam olarak hissettirir!
Evet kardeşim bize sonucu bildirirsen seviniriz.........

reklamlar ...=) bütün doblocular aracınızı ve cebinizi seviyorsanız deponuzu doldururken bir adet kaliteli bir yakıt katkısı koyun.bor içerikli mesela bor power yakıt katkısı olabilir.aracınızın cigerlerini açın

samet euro diesel yakıtlarda bu katkılar mevcut.zaten opet ve shell yakıta bu katkıyı bastığı için yakıt güvence sistemi oluşturdular!

bi çok firma uzun bi süre bu konuda reklamlar yayınladı.yakıtın içerisindeki katkılara güveniyorlar.

bi çok firma uzun bi süre bu konuda reklamlar yayınladı.yakıtın içerisindeki katkılara güveniyorlar.
Moruk onlar güveniyorda ben hiç güvenmiyorum bu ib.. lere.....

sende haklısın!ama ben opetten devam edecem.yarın enjektörler,turbo,silinidr v.s. ıh dedimi opetin kapısına dayanacam.gık diyemezeler bütün faturaları biriktirdim bi çanta faturam var!

sende haklısın!ama ben opetten devam edecem.yarın enjektörler,turbo,silinidr v.s. ıh dedimi opetin kapısına dayanacam.gık diyemezeler bütün faturaları biriktirdim bi çanta faturam var!
Gık dedittirmem ib..leri diyorsun yani......

kaçış yok!parayı verecekler!
Aman aga ne bozulsun ..nede onlar sana para ödesinler.......

yok bozulacağıda yok zaten...servis 40 binde bir carbonclean yapıyor arabaya.

yok bozulacağıda yok zaten...servis 40 binde bir carbonclean yapıyor arabaya.
aman aman bozulmasın...........

gerçi verdiğim bakım parası o enjektörleri yeniden dizer ama olsun.arabamın bakımı yaklaştımı benim ağrılarım azıyor!

gerçi verdiğim bakım parası o enjektörleri yeniden dizer ama olsun.arabamın bakımı yaklaştımı benim ağrılarım azıyor!
Kimin olsa azar usta.........para bu çeşmemiz yokki.....

hiç sorma.40.000 de servise bi hevesli gittim ki!200 liraya kurtaracaktım güya...

bi gittim akü makü derken 480 TL yi selledim!bütün hayallerim yıkıldı!

hiç sorma.40.000 de servise bi hevesli gittim ki!200 liraya kurtaracaktım güya...

bi gittim akü makü derken 480 TL yi selledim!bütün hayallerim yıkıldı!
Valla ben 2 ayda 7000 oldum bu hesaba göre 2,5 ay sonra 20.000 bakıma ilk bakıma girecem ...ne kadar kaptıracaklar bana görecez................

aga ilk bakımda 3 e 5e bakmıyolar inceden 350 tl ye üflüyolar!

aga ilk bakımda 3 e 5e bakmıyolar inceden 350 tl ye üflüyolar!
Desene beni alt dudaktan öpecekler.......😀

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back