RAPTOR
Fenomen Üye
- Modeli
- Renk
- Beyaz
zangif tarafından yazılan metin:
sevgili site üyeleri admin kardeşime yakın ilgilerinden dolayı cok teşekkür ederim fazlasıyla yardımcı oldunuz ayrıca kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan dolayı site ancak şimdi gire bildim. dün servise gittim usta başı bi görsün dediler oda izinlio yüzde bu gün gelmemi söylediler ben şansımı bi sanayide denemeyi tercih ettim orada doblolardan anlayan bir usta buldum baktı sonra test sürüşü ve ondan sonra alttaki turbo hortumunu söktü ve yırtık var hemen orjinal olduğu idaa ettiği ama bana pek öyle gelmedi 85 tl karşılığında onuda değişti ve test cihazına bağladı enjektör kontrolü yaptı ve sorun olamdığını söyledi ve test sürüşüne cıkmamı söyledi ve test ettim gine aynı cok ilginc ben düzeleceğini sanıyordum ama malesef test sürüşünden sonra hcok fazla bir değişklilk olmadığını turbo 3000 devirde acmaya devam ettiğini söyleyince azarlar bir tavırla bunlar zaten 3000 de turbo acar dedi ve normal olduğunu söyleyerek gönderdi bu gün servisteki baş ustuya gidip baktıracam eğer oda sorunu bulamazsa cok sevdiğim aracımı ya satmak zorunda kalacam yada kabullenip o şekilde kullanmaya devam edecem.
türbin valfi arızalı olabilir...
turbo ekzostla manifold arasına bağlı,yüksek basınçlı ekzost gazının akışı ile hareket sağlayan bir türbinle çalışmaktadır.bu türbine gelen gazın miktarını türbin valfi ayarlar...
türbin valfi türbine gelen fazla gazı tehliye ederek turbonun aşırı yüksek hızlarda dönmesini engeller böylece motoru aşırı beslemeden kurtarır!(gerçi ben biraz aşırı besleme isterim bu konuya eğilecem)
şimdi sizin valf ayarı bozuksa (ki benim içimde öyle bi his var) gereğinden fazla gazı dışarı tahliyede ederek,turbo devrinin düşük kalmasına yada turbonun istenilen basınçlara daha yüksek devirlerde girmesine neden olabilir!
serviste yada bir turbo ustasında valf ayarını biraz açtırmanızı,türbine daha fazla gaz girişi sağlamanızı debimetre akışmetreleri kontrol ettirmenizi tavsiye ediyorum.sorununuz büyük ölçüde çözülecektir.