D3 Kasa Doblo 1.3 Uzunyol Yakıt Tüketimi

Şehir içinde de sikistirarak mi kullanıyorsun peki

Sabahları 15 km yol yapıyorum işe giderken devamlı dur kalk (malum karabağlar trafiği) ve yüksek devir arada makas.
İşe yetişmek için ne gerekiyorsa 😀

Bende bilgisayar verisi ile değil de , aldığımız yakıtın kaç km gittiğine göre hesaplamamız lazım diye düşünüyorum.

Anladim öyleyse sizinki normal ben sabah akşam 4 km yol yapıyorum sanırım birazda onun etkisinden bu şekilde yüksek bi yakıt yaktigini gösteriyor

Veriler gaza basış şeklimize göre çıkıyor dediğim gibi bence en sağlıklısı yakıt - km oranına bakmak.

@Kalender06
Şehir içi yakıt tüketimini düşürmek için ilk gaza basışta dokunmak gerekiyor vites değiştirdikten sonra ilk gaza basış yakıtı çok etkiliyor. Çok düşük devirde kullanmak motor boğup yakıt tüketimini arttırıyor.
Ben yakıt düşürmek için ekstra çaba sarfetmiyorum arada sakin kullanıyorum. Düzde 1.500devirde kullanırım. Vites değiştirirken düzde 2.000d yokuşun dikliğine göre 3.000devire kadar yoluvar. Araç kendini toparlayamadığında gazı köklersek yakıtı arttırırz hemen 1 vites düşürüp yavaş yavaş gaza basarım. Bu şekilde şehir içi yakaladığım yaklaşık en düşük 5.9litre Uzun yolda 4.7-5.0 gördüm ama 70-80 le gittim.

Şehir içi 7.0 7.5 normal bence.

Tamam başkanım

Kısa mesafe şehir içi normal. Her araç fazla yakar

Yunus Abi 2000devir düşük bi devir 2500 3500 devir arası kullanacaksın kalkışlarda gaz pedalına hassas davranacaksın

7 7,5 litre şehir içi bencede çok normal heleki İstanbu için çok iyi bi değer

Bende Aynı düşündüğümü söylemiştim
Şuan ki yakıt 7.4 olarak gözüküyor benim 36.750 km

abi doblo çok atik araba yüklenirsen gidiyo yavaş yüklenicen ki fazla yakmasın

Bu sefer çok şaşırttı beni 650 km 90 ile gittim 91 yapmadım ve aracın ekranı ortalama 4.5 lt gösterdi ordan başka biryere gittim 500 km 110 ile ekran 6 litre gösterdi

Yavaş ve istikrarlı gidersen 4.5 litre yakıyor

@ali0635
Abi benim 1.6 şehir içi 7.8 ortalama 386 km ortalaması senin fazla yakıyo gibi

1.3 şehir t içi 8 den aşağı inmiyor uzun yolda değişiyor

Slm doblo çalar
İlk arabam ve doblo panorama 2012 hususi
Fikirleriniz nelerdir.

merhaba 2012 doblo 1.3 m.jet ortalama 450 km şehiriçi %80'i ve ortalama yakıt tüketimi 5.8 lt.

Back