D3 Sol kapı Cam Anahtar Grubunun Sökülmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berat

Fenomen Üye
Adı
Berat
Modeli
Renk
Mistik Gri
Bildiğiniz üzere geçenlerde sol cam açma tuşundan şikayetçiydim.. 2 gün önce hazır evde günde varken inip arabaya cam tuşlarını söktüm bakayım ne var ne yok tuşun sıkıntısı neymiş... Sonuca vardık ancak değişemedim çünkü daha parça almadım Ön sağ camınkini sol cama taktım en azından sol cam sıkıntısız çalışıyor.. Hadi başlayalım..
t0nrps.jpg

Yuvarlak içine aldığım yuvarlak kapakları düz tornavida yardımı ile açıyoruz..
2pts7z6.jpg

Böyle bir vida çıkıyor. Alyanın köşelisi gibi bi torna vida ile sökebilirsiniz..
33ljiih.jpg

Tornavidamız..
2qxsvnb.jpg

Vidalarımızı söktükten sonra yavaşça kolçağı kaldırıp sola doğru çekiyoruz.. Yuvarlak içine aldığım yerlerde cam düğmelerine gelen soket ve kapı kolunun teli var onları çıkartıyoruz..
21y4ox.jpg

Kapı kolunun telini buraya sabitlemişler sökerken yavaş ve dikkatli olun kopmasın..
2ilbzvd.jpg

Kapı kolunun teli... Bununla bi işimiz kalmadı artık..
2ntflzr.jpg

İlk önce kırmızı ok ile gösterdiğimiz yere basıyoruz sonra mavi ok ile gösterdiğimiz şeyi artık adı neyse onu ittiriyoruz..
k0ismg.jpg

İttirmeye başladık ve tamamen ittirdiğimiz zaman cam tuşlarına gelen soketi çıkarabiliriz...
25rp8jr.jpg

Kolçağı söktük.. Sıra cam açma tuşlarının olduğu takımını sökmekte.. Yuvarlak içine aldığımız dişleri kırmadan tuş takımını sökmekte.. Biraz zor beni biraz uğraştırdı ama söktüm tabikide..
aubayv.jpg

Tuş takımının arka kısmı..
Takımı kompile sökmeden sıkıntılı tuş zaten özgürlüğüne kavuştu...
2rxiq8w.jpg

Sonunda tuş takımını söktük...
Sol ön cam tuşunu sağ ön cam tuşu ile değiştirdim.. Arkalar ile değiştirmek isterdim ama baktım onlarda başlamışlar gitmeye... Her neyse sonuç olarak bana sadece tuş lazım abilerim... Bu tuşu nereden bulurum bilgisi olan var mı ?
2zdwvog.jpg

Tuş bu...

Arkadaşım kolay gelsin aynı sorun bende de vardı sağ ön cam tuşu ayağı kırılmış her kapıyı kapatmamda tuş yerinden çıkıyordu. Ben burada birkaç tuş denedim olmadı. Sanayide elektrikci arkadaş ile oturduk ayak yaptık tel ile şimdi gayet güzel çalışıyor hiç sorun çıkarmıyor. Biraz uğraştırıyor.

FİAT DOBLO LİNEA FİORİNO DUCATO CAM DÜĞMESİ
İlan No: 212291389
(link)

ilk resimdeki kapakları yukarı dogrumu acıyoruz yoksa saga sola cevirerek mi aynı sorun bnde de var acıp bi bakayım.

Tırnaklı yukarı doğru çekerek çıkıyor

S,A ARKADAŞLAR
bu ön kapı hoparlör degişecem sizin söktüğünüz yeri söküyorum gerisine gidemiyorum kapı plastiği nasıl sökerim
resimli bulamıyorum yardımcı olurmusunuz

Oralari soktukten sonra kapi icindeki dis kenarlarda vidalar var 3 tane olmasi gerek onlarida sökmek gerek diye biliyorum hoparlor icin

Oralari soktukten sonra kapi icindeki dis kenarlarda vidalar var 3 tane olmasi gerek onlarida sökmek gerek diye biliyorum hoparlor icin

4 vida var
vidaları söktükten sonra kapıdaki hoporlör bölümüne 3 saat ugraştım
kırılacak az kalsın ne nasıl olduhunu bilemedim bıraktım

Back