@doblo3535
İnstagram'dan zcnmsgl hesabımdan video ve fotoğraflarıma bakabilirsiniz. Değerler en az 60-70 km'lik mesafeden elde edildi. Sabahları B.düzü-Avcılar arası hanımı işe bıraktığımda 7-7,5'leri buluyor.
Merhaba arkadaşlar benim aracım 1.6 2016 model ticari taksi 30 yıllık şoförum ben paylaşmış olduğunuz değerlere bakıyorum da hepsi birbirinden farklı özellikle birtanesi dikkatimi çekti ortalama 15 ler arkadaşlar araçlarımız kimi devirsiz kimi devirli kimi soğuk motora gaz basıyor kimi sabah motoru ısıtma sırasında gaz vererek yapıyor kimi sık sık vites değişme seyir halindeyken aracı yokuşlarda boşa alma bu gibi sürüş şekilleri yanıtınızı haliyle artıracak onun için biraz daha dikkatli kullanırsak yakıt ortalaması göreceksiniz düşecek.
1.6 105 lik benim aracım köy yolunda dik rampalarda 9.7 yakıyor uzun yolda ise ispatlıyor size. Benim naçizane düşüncem ve tecrübem bu herkesin görüşüne saygı duyarım
@Emir12
Vites değişme aralığı ben motor sesinden anlıyorum ama size şöyle diyeyim 25 bin devirde vites değişin zaten gösterge vites değişme zamanını da uyarıyor normal seyir halinde 22 bin devirde sabit giderseniz yanıtınız düşecek birde çok sık vites değişimi yapmayın
@set2
Aracınız normal hepimizin aracı birbirinin aynısı sadece gittiğimiz yollar ve en önemlisi kullanım alışkanlıklarımız farklı aracınıza çok yaktıran aslında siz ve kullanım alışkanlıklarınız yolu değiştiremezsiniz kullanım alışkanlıklarınızı biraz değiştirmeniz gerek denemenizi önereceğim kullanım şekli normalde dizel motorlar 1900 devir civarında maksimum itme gücünü veririm maksimum itme minimum yakıt demektir aracınız 1.6 ise 1500 devirde maksimum tork verir fakat bu devirde uzun süre kullanım dpf dolma sorunu çıkaracaktır tavsiyem genel anlamda 1700-2000 devire sabitleyip vites değiştirme aralıklarınızı ise sıklaştırmanız 1700 ün altına düşünce vites küçültün bu ayıp bişey değil hepimiz arabanın gideceğini biliyoruz fakat toplum olarak vites küçültmek aracın çekmediğim yorulur aracınız 1.3 isede bu yorumum geçerlidir birde bu şekilde kullanımı deneyin ben geçen hafta ankara istanbul yaptım 110km civarında gitmeye çalıştım İstanbula indiğimde 4.5 idi ankaraya döndüğümde 4.8 idi İstanbul içinde de biraz seyahat ettim şu an ankarada seyahat ediyorum dilerseniz fotoğraf ta atarım 5.1 ortalamam var şu an
2011 d3 13 motor 166 binde Şehir içi orjinal ebatlarda 50 tl 158 km= 316 .5 kuruş yakıyordu lastikleri yeni değiştirdim 205x55x16 geniş taktırdım yakıt arttı 50 tl 137 km =365 kuruş yakmaya başladı kullanım şekli kalkışlar yavaş ve ortalama 1900 2000 devirlerde motoru bağırtmadan sakin kullanıyorum araç yüksüz istanbul şehir içi yakıt shell den. Bu araçlar yakıt yönünden düz ve boş yol arabası