Direksiyonda titreme

ikmbaris

Aktif Üye
Adı
ikmbaris
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2014
Renk
çöl grisi
Aracım 2014 d3 doblo 19000 km de.Araçta 90 km geçtikten sonra direksiyonda vuruntu gibi titreme oluyor. bir kaç rot balanscıya gidip balans ve rot ayarı yaptırmama rağmen kesilmedi. Ustanın bir direksiyon kutusundan olabilir dedi, ben pek inanmadım. Yetkili servise gittim balansa baktılar test sürüşü yaptılar sorun lastiklerde olduğunu , lastiğin yıprandığı için yere vurma titreşimi olduğunu ifade ettiler. Üstündeki lastikler orjinal lastikleri (continental) fakat sıfır kışlık lastik taktırdığımda aynı vuruntu devam ediyor.Sizce gerçekten direksiyon kutusu olablirmi servis lastik diye başındanmı salladı.

@ikmbaris aileye hoşgeldin keyifli ve aktif paylaşımlar

Bence jantlarda sıkıntı var gibi tekrar servise gidin problemin devam ettigini söyleyin direksiyon kutusu böyle bir sıkıntı yaratmaz

Lastikleri jant ile beraber ön arka yap devam etmiyorsa jant da sıkıntı vardır

Aynısı bendede oldu 5.000 de di aracim 90da frenebasınca direksiyon depme yapıyordu salıncak papuclarini değiştirdiler düzeldi ama araç sola çekmeye başladı .on lastikleri arkaya aldılar düzeldi

rot rotil sağ sol Salıncak takımı ve disk ve balatalardanda yapar

Bazen servis diyoki lastiklerde eğiklik var nealakaysa

Yorumlar için teşekkür ederim.Arkadaşlar jant demiş ama araç serviste ve dışarıda 3 sefer balans ayarı oldu. Jant da bir sıkıntı olsa söylerlerdi galiba. Rot a ve ön düzen ayarınada girdi , bir sıkıntı olsa belli olurdu herhalde , dışarıda gittiğim rot balansçı Ankara özdemir rot balans servisi.

@ikmbaris
servise tekrar gidin.lastikleri değiştirmenize rağmen sorunun devam ettiğini belirtin.bakalım ne yapacaklar.garantiden bir şekilde halletmek zorundalar.

Sert bi sekilde cukura girdiyseniz jantta egrilik olabilir tabi cok sert girdiyseniz rot ayarinizda bozulur siz once duzgun bir lastikciye gidip jantlari kontrol ettrin ufak bir egrilik bile titreşim yapabilir

Benim de 130-140 da başlayan titremem vardı. Kışlıkları taktırırken rotta sorun var dediler. İnce bi ayarla çözdüler. 160 ı zorladım titreme yok. Lastikler biraz alışsın 180 e kadar denerim

@ikmbaris
Daha önce başıma gelen bişeyden bahsedeyim defalarca balans ayarını yaptırmama ragmen bir türlü balans tutmuyordu ivedik 88 otoda adresini tam bilmiyorum ama meşhur bir rot balanscı var ona gittim jantlarımın orta göbeginde boşluk oluşmuş ondan dolayı makinada tam yapılmış gibi dursada araca takınca balanslar bozuluyordu jantlara tornadan bilezik yaptırdık sorun düzeldimaynı sorun sizdede var demiyorum ama her rot balanscı çözemiyor siz 88 otoya gidin orada Benli oto var sahibi Özgür Soncanın selamı var deyin sorununuzu anlatın balanscının adersini sorun o size yardımcı olur özgürü bulamassanız bana burdan bildirin ben sizi yönlendireyim

BENİM CELİK JAntlARDADA OLDU aynen sizinki gibi titriyordu hızlandıkca artıyordu cant göbeklerinden dir.rot balans lastik yerleri degiştirme her şeyleri denedim güzelmedi en son saç jantları taktım düzeldi

@ahmet-42
Lastikleri degiştirmeyle düzelmiyor jantın göbeklerini tornacı ölcüyor forya ile arasındaki bpşluga göre ince bir bilezik yapıyor düzeliyor bazı jantlarım üzerinde geliyor bu bilezikler kimisinde plastik kimisinde metal oluyor ama bu boşluklar orjinal jantlarda bile oluşabiliyormuş

Teşekkür ederim arkadaşlar en kısa zamanda bu jantlara baktırıp sonucu bildirecem sizlere.

@yunus0635
Doğrudur yunus ismini hiç hatırlamıyorum benli otodan özgür götürmüştü beni ama iyi ustalar sıkıntısız iş yaparlar

Back