Doblo 1.6 multijet cekis dusuklugu ( cozuldu )

mhmt-

Aktif Üye
Adı
caglayan diker
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Elektronik Teknikeri
Modeli
Araç Yılı
2010
Renk
Kahverengi
Aracim ara ara cekisten dusuyordu o 2000 devirdeki kafa atma olmuyordu, son zamanlarda komple gitti aracin turbosu devreye girmiyordu. Biraz arastirma ve ayni aractan yan esnaf arkadasimda olmasi da buyuk avantajim oldu mekanik ve elektronik kontroller yaptim map sensorunu temizledim baya kirliydi olmadi hava akismetreyi temizledim yine olmadi ( bu arada arac motor ariza lambasi yakmiyor ) turboyu devreye sokan n75 valfi diger aractan soktum taktim sonuc yine ayni idi son olafak wastegate denen vakumla calisan parca kaldi evet ariza bu parcadan cikti. Vakum yapip egzos atik kapisini kapatip turbonun egzostan gelen hava basinciyla donmesini sagliyor yuksek devirlerde 75 valfi ile kontrol edilip devreden cikiyor. Icindeki koruk patlamis vakumlanan havayi tutamiyordu kendim testini uzerindeyken eczaneden aldigim buyuk siringayla yaptim. Siringayi cektigimde uzun cubuk geri gelip kalmasi gerekirken kalmiyordu ileri gidiyordu tekrar. Turbocuya gittim ayni model birtane wastegate aldim ( 300 TL ) soktum ve eskisinin ayni olcunde ayarlayip yenisini taktim bu ayar cok onemli az olursa cekis dusuk cok olursada cekis dahada kuvvetli olur ama turbo kisa zamanda gider. Velhasil simdi arac kursun gibi oldu eskisinden daha iyi oldu.
20190617_162948.jpg
20190617_163252.jpg
20190617_163319.jpg
20190617_163332.jpg
20190617_164126.jpg
20190617_164117.jpg
20190617_163434.jpg
20190617_165520.jpg

Dosyalar

• 20190617_165520.jpg
    20190617_165520.jpg
    1,6 MB · Okunma: 81
Yakıtı etkiliyomuydu galiba aynı durum benim araçtada var 1.6 araç gibi gitmiyor ve çok fazla yakıyor

Aracim ara ara cekisten dusuyordu o 2000 devirdeki kafa atma olmuyordu, son zamanlarda komple gitti aracin turbosu devreye girmiyordu. Biraz arastirma ve ayni aractan yan esnaf arkadasimda olmasi da buyuk avantajim oldu mekanik ve elektronik kontroller yaptim map sensorunu temizledim baya kirliydi olmadi hava akismetreyi temizledim yine olmadi ( bu arada arac motor ariza lambasi yakmiyor ) turboyu devreye sokan n75 valfi diger aractan soktum taktim sonuc yine ayni idi son olafak wastegate denen vakumla calisan parca kaldi evet ariza bu parcadan cikti. Vakum yapip egzos atik kapisini kapatip turbonun egzostan gelen hava basinciyla donmesini sagliyor yuksek devirlerde 75 valfi ile kontrol edilip devreden cikiyor. Icindeki koruk patlamis vakumlanan havayi tutamiyordu kendim testini uzerindeyken eczaneden aldigim buyuk siringayla yaptim. Siringayi cektigimde uzun cubuk geri gelip kalmasi gerekirken kalmiyordu ileri gidiyordu tekrar. Turbocuya gittim ayni model birtane wastegate aldim ( 300 TL ) soktum ve eskisinin ayni olcunde ayarlayip yenisini taktim bu ayar cok onemli az olursa cekis dusuk cok olursada cekis dahada kuvvetli olur ama turbo kisa zamanda gider. Velhasil simdi arac kursun gibi oldu eskisinden daha iyi oldu.31289 dosyayı görüntüle31290 dosyayı görüntüle31291 dosyayı görüntüle31292 dosyayı görüntüle31295 dosyayı görüntüle31294 dosyayı görüntüle31293 dosyayı görüntüle31296 dosyayı görüntüle
@frkyksl @Bilal gül @haydar06

Gecmis olsun. Arizaliyken gaza bastiginda hava kacirma sesi falan geliyomuydu?

Gecmis olsun. Arizaliyken gaza bastiginda hava kacirma sesi falan geliyomuydu?
Hayir patlak catlak durumlarinda veya turbo palleri bozukursa islik sesi gibi gelir.

Merhaba bendede 1.6 var yıkuş yukarı gaza yüklendiğimde hafif ıslık sesi var sorun basit bişeymidir acaba maliyetlimidir.

1.6 d3 aracim cekmiyor ustelik cook yakiyor

Merhabalar, böyle bir sorun bende de var. İstanbul da iyi güvenilir bir usta tanıyan var mı bilgilerini paylaşabilecek ?

Araç çekiş zaten düşük 1.3. Ama son zamanlarda özellikle 1 ve 2. vites hızlanmalarında araç gaz kesiyor gibi oluyor. Kendi ayağımızla gaz kessek sarsmıyor ama bu şekilde olunca sarsıntı hissediliyor.
Kendimin bu şekilde deneme yapacak şansımda yok.

Eğer İstanbul da bir usta öğrenebilirsem harika olur.

İyi çalışmalar dilerim.

Paylaşımınız bizlere de çözüm yolunda fayda sağlıyor. Çok teşekkür ederiz.

Merhabalar, böyle bir sorun bende de var. İstanbul da iyi güvenilir bir usta tanıyan var mı bilgilerini paylaşabilecek ?

Araç çekiş zaten düşük 1.3. Ama son zamanlarda özellikle 1 ve 2. vites hızlanmalarında araç gaz kesiyor gibi oluyor. Kendi ayağımızla gaz kessek sarsmıyor ama bu şekilde olunca sarsıntı hissediliyor.
Kendimin bu şekilde deneme yapacak şansımda yok.

Eğer İstanbul da bir usta öğrenebilirsem harika olur.

İyi çalışmalar dilerim.
@Avcilar alper

Detaylı bilgi için sağol. Bende de aynı sorun var, 2bin deviri geçmiyo ve güçsüz, wastegate alınsa usta mı değiştiriyo yoksa kendimiz yapabilirmiyiz, ayarı da nasıl yapiliyo bilen varsa güzel olur.

Back