Hayırlı akşamlar yunus emre41,
bende d2 2007 premio var 1,3 aynı sorun bi kaç kez başıma geldi geri vitesin ses yapması ve kalkışta kafa sallama da dahil olmak üzere bu canımı sıkıyor du ve bu problemi çözmek istiyordum.
araştırdım ve sorunu kendim buldum ve çözdüm öncelikle geri viteste zorlanma konusunda debriyaj tam kavrama yapmadığından kaynaklı bir sorun örneğin paspasın pedalın altında kalması gibi dene göreceksin tam bastığın zaman bu sesi yapmayacaktır özellikle geri vitese atarken tam dip lazım ileri viteslerde ise sadece 1 de biraz dip ister diğer ileri viteslerde dip basmadan geçmektedir.
kafa sallama hakkında ise ustalar balatalar dediler debriyaj balatası her şey dediler yani ağzı olan usta birşey söyledi ama baskı balata lık bi durum değil onada açıklık getireyim araç ilk çalıştırmada yani motor soğuk iken kalkışlarda 2500 deviri görmezse kafa sallar bu tamamen kavramayla alakalı aynı sallamayı sıcak ken yapmıyorsa balatanda bir problem yoktur.defalarca denedim ve şuan vites ile sallama yok sorunu tamamen kendim çözdüm umarım yardımcı olabilrim.
Abi şimdi anladım araba tamamen durmadan o hırt diye ses çıkıyo bazen ileri geri yapıldığında arba hafif hareket ediyoya işte onun olmaması lazım araba tamamen durmuş olması lazım o 2saniye ise heralde geri vitese hazırlanma gibi bir şey heralde