Yardım Fan açma ve duman atma

Tugayoviç

Azimli Üye
Doblo
Adı
Tugay
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Zabıt katibi
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Safeline
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2014
Renk
Beyaz
Öncelikle herkese selamlar, 2014 model 1.6 105lik doblo aracım var, bu ay ikinci kez başıma geliyor ev iş yeri mesafesi 3 km falan, iş yerine geldiğimde araç fan açıyor ve duman atmaya başlıyor, herhangi bir arıza ışığı yok ve çekişte bir azalma yok sebebi ne olabilir

Aracınızı devirli kullanıyor musunuz? Ev ve iş yeriniz arası kısa mesafe motorunuz doğru dürüst ısınmaz muhtemelen ağırlık şehir içi kullanıyorsunuz böyle bir durumda egr ve partikülse tıkanıklık olur çekiş düşürecek ve arıza ışığı yakacak duruma gelmemiştir ama siyah duman atabilir,duman atma enjektörden de yapabilir ama öncelik egzoz sistemi.Fan açma, aracınızda klima açıyor musunuz malum Konya'dasınız bu ara çok sıcak havalar böyle bir durumda fan açar bir diğeri aşırı sıcakta motorda da tıkanıklık ve zorlanma olursa yine fan açabilir, klima açık olmazsa motorda normal değerlerinde olmasına rağmen fan açarsa fan müşürü arızası olur.Düz yolda düşük viteste birgazlayın boş bulunduğunuzda yarım saat kadar 4. vites 3500 devirde bir kullanın oluşan kurum varsa egzos sisteminde yakar

Klima kullanamıyorum iki defa doldurttum bu yaz, kaçak yok diyorlar ancak bitiyor gaz 1 haftada. Malesef ev iş yakın olduğundan şehir içi bir de devirli kullanamıyorum, az önce 40 dakika düz yol yaptım düşük viteste devirli şekilde, kısa mesafede gelen kurum kokusu da geçti, galiba egr dediğiniz gibi

Koku yapıyorsa tıkanma oluyor kullandığınız şartlarda bu normal arada nefesini açın

Zaman ayırdığınız için teşekkürler 🖐️

Turgay bey merhaba aynı sorun bende de yapıyor neyden olduğunu bulabildiniz mi eğer bulduysanız yardımcı olursanız çok sevinirim

Sebebi yukarıda açıklanan şeyler büyük ihtimalle kışın daha çok yapar oldu pis kokulu duman atıyor

Özellikle motor soğukken yüklenince yapıyor sanırım tam da emin değilim

Ankaraya gel baktıralım

Satacam abi arabayı yaza

Ozaman dumanlı pasaklı dolanmaya devam baba
😂 Normalde hiç duman atması yok, ayda yılda bir yapıyor fan açınca, o da beyaz duman normal dediler elletmedim

Bu fan açma ve duman atma yüzünden doblodan nefret etmeye başladım bir kişi yardımcı olmadı satacam arabayı bu yüzden

😂 Normalde hiç duman atması yok, ayda yılda bir yapıyor fan açınca, o da beyaz duman normal dediler elletmedim
Dpf kendini temizliyor sakın kontağı kapatmayın rejenarasyon bitene kadar.

Back