Fıat Doblo Adblue Arızası

Ali Yayla

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ali Yayla
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Herkese merhaba iyi pazarlar arkadaşlar forumda yeniyim. Fıat Doblo 2020 1.6 euro 6 motor aracım dün adblue arızası verdi yolda giderken, öncedende verirdi ama kendiliğinden belli bir süre sonra sönerdi fakat dün hiç sönmedi ve en sonunda kilometre saymaya başladı şuan aldığım hata "Adblue sistemini kontrol ettirin araç 390 Km içinde çalışmaz" bu şekilde bir hata alıyorum sabah kontrol ettim ama hata hala devam ediyor yakıtı ve adblueyi sürekli shellden alırım daha 2 ay önce adblue deposunu doldurdum. Eğer bu sorunu yaşayan ve çözümleyen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim hayırlı ramazanlar iyi pazarlar herkese.

Not: Aracım 82.700 kilometrede gidişinde ve çekişinde problem yok.

Son düzenleme:
Normalde Adblue belirli bir seviyenin altına düşünce şu kadar km sonra araç çalışmayacaktır uyarısı veriyor doldurunca düzelmesi lazım ama PSA grubunda edblue sorunu yaşayan çok kişi var çoğu iptal ediyormus ben oyle duydum

Normalde Adblue belirli bir seviyenin altına düşünce şu kadar km sonra araç çalışmayacaktır uyarısı veriyor doldurunca düzelmesi lazım ama PSA grubunda edblue sorunu yaşayan çok kişi var çoğu iptal ediyormus ben oyle

Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Evet aslında Adblue katkısı azalıncada böyle bir uyarı veriyor ama daha 2 ay önce doldurdum ve tam depo adblue 10.000km ile 15.000km arası gidiyormuş bu 2 aylık süreçte 2500 kilometre falan yapmışımdır maksimum çok ilginç bir arıza sanırım shellin adbluesinden kaynaklı yarın için randevu aldım götürüp göstereceğim aracı durum hakkında yine bilgi veririm teşekkürler tekrardan iyi akşamlar.

Tunap 987 al kullanım talimatı izle depoya doldur

Ali bey merhaba ben de aynı sorunu yaşadım Doblo 2021 model 1.6 motorda adblue koyali yaklaşık 4 bin km oldu bi gelişme oldu mu sizde

Adblue'yu servisten alıp doldurmanızı tavsiye ederim.Muhtemelen adblue farkından dolayı bu hatayı vermiş olabilir.

Adblue'yu servisten alıp doldurmanızı tavsiye ederim.Muhtemelen adblue farkından dolayı bu hatayı vermiş olabilir.
Servise gerek yok OPET VE SHELL hakkını veriyo adbluede

Bende de olmuştu aynı uyarı. Aracı dik bir rampalardan birkaç saat park etmiştim. Geldiğimde uyarı vermedi. Sanırım şamandıra takılı kaldı. Deneyin umarım yardımcı olur.

Ali bey merhaba ben de aynı sorunu yaşadım Doblo 2021 model 1.6 motorda adblue koyali yaklaşık 4 bin km oldu bi gelişme oldu mu sizde
Merhaba Hüseyin bey kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı. Fıat yetkili servise götürdüm aracı, sorunun kalitesiz adblueden kaynaklandığı söylediler kalitesiz adblue, adblue tesisatına zarar vermiş onarımı yapıldı 1000TL tuttu işlemler size tavsiyem adblueyi serviste doldurmanız normalde hep shellden alırdım adblueyi ama adblueleri çok kaliteli değil su oranı fazla yüksek ve sürekli dışarda beklediği için bozulma oluyor çünkü sıcak ve soğuk etki ediyor bence sizde yetkili servise götürün ve adblueyi mümkün mertebe servisten almaya çalışın.

Merhaba Hüseyin bey kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı. Fıat yetkili servise götürdüm aracı, sorunun kalitesiz adblueden kaynaklandığı söylediler kalitesiz adblue, adblue tesisatına zarar vermiş onarımı yapıldı 1000TL tuttu işlemler size tavsiyem adblueyi serviste doldurmanız normalde hep shellden alırdım adblueyi ama adblueleri çok kaliteli değil su oranı fazla yüksek ve sürekli dışarda beklediği için bozulma oluyor çünkü sıcak ve soğuk etki ediyor bence sizde yetkili servise götürün ve adblueyi mümkün mertebe servisten almaya çalışın.
Adblue alırken tarihlerini kontrol edip alın

Sadece adblue değil bakım ve yedek parçada da servisten şaşmamak gerek.Orjinal yedek parçayı servisten başka yerde bulamazsınız.Dışı opar içi çakma parçaları orjinal fiyattan satıyorlar ondan sonra yağ lambası neden yanıyor yok hava filtresi hata veriyor vs.11 yıldır yetkili serviste bakım yaptırıyorum kafam rahat.

Back