Fıat Doblo Bakım

Ali Yayla

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ali Yayla
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Herkese merhabalar fıat Doblo 2020 model euro 6 1.6 120 lik araç sahibiyim aracımda adblue mevcut. Önceki periyodik bakımda shellin 5w-30 yağını kullandım fakat çoğu kişi adblue olan doblo larda 0w-20 yağ kullanılması gerektiğini söylüyor kafam çok karıştı hangi yağı kullanmam lazım şimdiden teşekkürler (aracım 83 binde.)

yağın adblue ile alakalı birşeyi yok o kilometre deki araca 10 40 koyabilirsin

Merhaba,

Orijinal yağ markamız Petronas Selenia bize gönderdiği hangi motora hangi yağ paylaşımından detaylı bilgi alabilirisiniz.

yağın adblue ile alakalı birşeyi yok o kilometre deki araca 10 40 koyabilirsin
Yanlis yönle dirmeyin burada adblue olan euro 6 motorlara 0w 20 kondugunu bilmeniz gerekir adblue olmazsa 0w 30 kullanilir.Adblue olmayan euro 5 lere 5w 30 siz d1 1.9jtd yagi oneriyorsunuz.83 binde bir motor aşınirmi ki kalin yag oneriyorsunuz bu mantiktan uzaklasin duzenli bakim yapilan bir aracta cok yuksek kmlere kadar yag yakma olmaz

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için 5w30 koymakla hata etmişim ayrıca birkaç soru daha sormak isterim. Öncelikle yakıtı hep shellden alırım ama sanırım fıat opet ile anlaşmalı size göre shellmi opetmi yada farklı bir firmada olabilir enjektörlerin sağlığı için. Ayrıca sıradaki peroydik bakımda hava filtresi yağ filtresi ve mazot filtresi olarak hangisi tavsiye edersiniz mann filtresinin kaliteli olduğunu duymuştum onu almayı düşünüyordum ama sizlerden gelecek cevaplar benim için daha kıymetlidir çok bilgi sahibi değilim kusura bakmayın🙂

filtrelerde 50 tllik polen 150 tllik hava 80 tllik yag filtresi yerine 2 kati fiyatli olan bosh mann ufi valeo vs alirsaniz hem iciniz hem araciniz rahat eder.simdiki duzende cogu arac yedek parcasi ureten firma bir plastigini a firmasina bir bilyasini b firmaya bilmem bir kutusunuda baska bir firmaya yaptirip kutu uzerine kendi markasini basip piyasaya suruyor zaten.kisaca bu islerde 200 tl altina alinan malzemeden fayds gorulmez kanaatindeyim.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için 5w30 koymakla hata etmişim ayrıca birkaç soru daha sormak isterim. Öncelikle yakıtı hep shellden alırım ama sanırım fıat opet ile anlaşmalı size göre shellmi opetmi yada farklı bir firmada olabilir enjektörlerin sağlığı için. Ayrıca sıradaki peroydik bakımda hava filtresi yağ filtresi ve mazot filtresi olarak hangisi tavsiye edersiniz mann filtresinin kaliteli olduğunu duymuştum onu almayı düşünüyordum ama sizlerden gelecek cevaplar benim için daha kıymetlidir çok bilgi sahibi değilim kusura bakmayın🙂
Filtreler kaliteli olmali heleki yag filtresi aksi taktirde habire yağ basinci uyarisi alabilirsiniz can sıkar.Mann kalitelidir orjinal olmasina dikkat edilmeli taklitleri çok opar filtre de kullanabilirsiniz.Yakit konusunda shell iyidir incedir çok yakar petrol ofisi km yapma acisindan iyidir genelde bunu kullanirim 300 bin devirdim enjektor sorunu yaşamadim.Garantiniz dolmus opetten kullanmaniza gerek yok ben çok kullandigim bir yakit degil

filtrelerde 50 tllik polen 150 tllik hava 80 tllik yag filtresi yerine 2 kati fiyatli olan bosh mann ufi valeo vs alirsaniz hem iciniz hem araciniz rahat eder.simdiki duzende cogu arac yedek parcasi ureten firma bir plastigini a firmasina bir bilyasini b firmaya bilmem bir kutusunuda baska bir firmaya yaptirip kutu uzerine kendi markasini basip piyasaya suruyor zaten.kisaca bu islerde 200 tl altina alinan malzemeden fayds gorulmez kanaatindeyim.
Filtreler kaliteli olmali heleki yag filtresi aksi taktirde habire yağ basinci uyarisi alabilirsiniz can sıkar.Mann kalitelidir orjinal olmasina dikkat edilmeli taklitleri çok opar filtre de kullanabilirsiniz.Yakit konusunda shell iyidir incedir çok yakar petrol ofisi km yapma acisindan iyidir genelde bunu kullanirim 300 bin devirdim enjektor sorunu yaşamadim.Garantiniz dolmus opetten kullanmaniza gerek yok ben çok kullandigim bir yakit degil
Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar önceki bakımda opar marka filtre kullanıldı halada kullanmaya devam ediyorum ama mann baya kaliteli dediğiniz gibi muadilleri piyasada çok geziyor ama orjinal satan yerleri mann web sitesi gösteriyor birdahaki periyodik bakımda mann kullanacağım inşallah. yakıt. konusunda da shell iyi fakat dediğiniz gibi sarfiyatı biraz fazla ama performans konusunda çok iyi torku ve beygiri sonunda kadar hissettiriyor ve mazotu ince olduğu için soğuk havalarda araba daha rahat çalışıyor ama menzilide azalıyor tabi ki bu arada MaşAllah hocam bi 300 bin km daha devirirsiniz ülkemizde fıat hakkında çok ön yargı var ama çoğu markadan çok daha sağlam ve uzun ömürlü sadece şu adblue olanları biraz baş belası benim aracımda dahil ama olsun yinede memnumum aracımdan tekrardan teşekkürler dostlar iyi pazarlar.

Back